Görsel şölen sushi

Güncelleme Tarihi:

Görsel şölen sushi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2005 00:00

Japon mutfağının temelini oluşturan sushi kültürü tüm dünyayı etkisi altına almış olan en popüler yemeklerden biridir. Yapımında kullanılan malzemeler son derece basittir ve çok az işlem görmüştür. Ancak yapılışında kullanılan malzemelerin basitliğine bakmayın. Bu basit malzemeler bir heykeltıraş ustalığıyla kesilir, dilimlenir, yoğrulur ve ortaya muhteşem bir görsel şölen çıkar. Çoğu kez tahta, basit formlu porselen ya da seramik kupalar içinde sunulan sushiye zencefil turşusu, "bir çeşit acı hardal" diyebileceğimiz wasabi ve soya sosu eşlik eder. Japon mutfağının bu eşsiz lezzeti, denizin tüm nimetlerinden yararlanılarak hazırlanır. Ton, somon, uskumru, levrek, yılan ve mercan balığı sıklıkla kullanılırken, kalamar yengeç, ahtapot, çeşitli deniz yosunları, deniz tarağı gibi su ürünleri de sushinin yapımında kullanılan diğer malzemelerdir. İçinde kullanılan balık çeşitleri değişse bile, sushinin pilavı hiç değişmez. Çünkü, özel olarak hazırlanan pilav, yemeğin lezzet ve görünüşü açısından büyük önem taşır. Bir yemekçi olarak sushi çeşitlerini hiç değilse bir kez denemenizi öneririm. Çalışan kadının tavuk yemeği6 kişilikHazırlama süresi 30 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi1/2 kg kuşbaşı tavuk eti2 yemek kaşığı soya sosu 1 adet orta boy kabak 1 adet orta boy havuç1 su bardağı hazır mantar çorbası (toz halinde)1 çay kaşığı karabiber1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri n Öncelikle, fırına dayanıklı orta boy kare veya dikdörtgen bir kabı yağlayın. Başka bir kabın içinde tavuk etinin üzerine karabiber serpiştirip soya sosu gezdirerek karıştırın ve yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Kabak ve havucu rendenin iri gözüyle rendeleyip, çukur bir kaba aktarın. Üzerine toz halindeki hazır mantar çorbasını serpiştirip karıştırın. Şimdi de tavukların üzerine mantarları ve kabaklı havuçlu harcı yayın. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirip. kabın üstünü alüminyum folyoyla kapatın. 175 dereceye ayarlı fırında, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 5-10 dakika daha, kaşar peyniri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak sıcak servise sunun. Kahveli fıstık kurabiyesi8 kişilikHazırlama süresi 30 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi125 gr bitkisel margarin (yumuşamış) 3 yemek kaşığı süt1 yemek kaşığı neskafe 4 yeemk kaşığı pudra şekeri 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 paket kabartma tozu3 su bardağı unÜzeri için5 yemek kaşığı şam fıstığı3 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu n Bardağın içine koyduğunuz 3 yemek kaşığı süt, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı neskafeyi karıştırın. Bir tarafta da yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Hamuru hazırlamak için, derin bir yoğurma kabına; oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sütlü neskafe ve yumurta sarılarını koyun. Yoğurmaya devam ederken, kabartma tozu ve unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığındaki pürüzsüz hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan vişne büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarlakları, önce yumurta beyazına, sonra çekilmiş şam fıstığına bulayın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine ya da fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirip çıkarın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!