Flörtöz beyaz

Güncelleme Tarihi:

Flörtöz  beyaz
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 00:00

Beyaz, diğer tüm renkleri, zamanları ve tarzları kucaklayarak hepsiyle iyi geçiniyor. Yanına ne koyduğunuza bağlı olarak akıllı, romantik ve maceracı olabiliyor. Beyaz,her mekanda yeni bir sevgiliyle başka bir oyun oynuyor!

Haberin Devamı

Gezgin evler
‘Globetrotters’ (dünya gezginleri) olarak tanımlanan XXI. yüzyıl insanının evinde her kıtadan, her ülkeden, her kültürden izler bulmak mümkün. Beyaz, Bali’nin ahşap hacimlerine de, Fas’ın safran sarısı egzotizmine de, rengarenk Latin çizgilerine de aynı hevesle uyum sağlıyor.
 
Fon olarak
Folklorik desenler, zanaatkarların el yapımı objeleri ve yerel ustaların ellerinden çıkan tekstiller kent evlerine girdikçe, bunları mekanda öne çıkaracak ve dikkatleri üzerine çekecek alçakgönüllü bir fona ihtiyaç duyuluyor. Yani beyaza.

Kuzey beyazı
Doğallık ve fonksiyonellik vaat eden Iskandinav tasarım ve düzenleme stillerinin baş tacı beyazdır. Kullanımındaki ana amaçsa, duvarlardan yer döşemelerine kadar dekorasyonda kullanılan her öğenin havadaki loşluğu azaltıp gün ışığını yansıtacak özellikte olmasıdır.

Haberin Devamı

SakinleÅŸtirme yolu
Evinizi sakinleştirip sadeleştirmenin yolu da beyazdan geçiyor. Beyazın her tonu (fildişinden buz beyazına kadar), tozlu pasteller ve gümüş grilerle kaotik dış dünyaya kapınızı kapatabilir; evinizin koruyucu karakterini güçlendirebilirsiniz.

Modernizmin sembolü
Gölgesiz, temiz, bol boÅŸluklu ve bol hacimli modern mekanların seçtiÄŸi ana renk paleti olan beyaz ve ekru tonları, bazen sıkıcı olarak nitelendirilseler de, ışığı yansıtmak isteyen tasarımkolikler için vazgeçilmezler.Â

Retrolaşırken
Salonlarımız giderek kalabalık arkadaş gruplarının dans pistine dönüşüyor. Dekorasyonda da bu havayı güçlendiren 70’lerin ve 80’lerin retro formları, reflektif malzemeleri kullanılıyor. Enerjik renk skalasına eşlik eden tek kavalyeyse beyaz.

Siyah-beyaz
Birbirine onlar kadar tezat olup, onlar kadar da yakışan başka bir çift yoktur herhalde... Aralarındaki tamamlayıcı ve etkileyici ilişkiye gıpta etmemek elde değil. Modada ve dekorasyonda hiç ayrılmıyorlar; çünkü biliyorlar ki birlikte çok daha güçlüler!

Rüzgar geçmişten esiyorsa
Tasarım ikonları arasından seçtiğiniz mobilyaları, ikinci el aksesuarlar, vintage aydınlatmalar veya antika aynalarla birleştirmek ilginizi çekiyorsa; yarattığınız bu zaman ve kültür karmasını dengelemek için tek bir arkadaşa ihtiyacınız olacak: Beyaz.

Haberin Devamı

Elegans ve zarafet
Klasik ve antika tutkunları evin her köşesinde kendini belli ederler. Varaklı, hazeranlı ya da aslan ayaklı dekorlara tutkunsanız, bu tip özel parçaları beyazın asaletiyle buluşturarak oluşturdukları seçkin havayı geçmişten bugüne taşıyabilirsiniz.

Ä°smim Laura
Dekorasyon stilinizin ismi Laura soyadı Ashley ise, romantik çiçeklilerinizin, kıvrımlı formlarınızın, patine yüzeylerinizin yanına ilave edeceğiniz renk yine dingin ve masum beyazlar olacaktır. Aksi takdirde evde kaybolabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!