Fatih Akın Babylon’un da filmini çeker mi ACABA?

Güncelleme Tarihi:

Fatih Akın Babylon’un da filmini çeker mi ACABA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2010 00:00

Fatih Akın bu hafta vizyona giren son filmi Soul Kitchen’da çocukluk arkadaşının barında geçen bir hikayeyi anlatıyor. Filmin 29 Aralık’ta yapılan galasının after partisi ise İstanbul’da en çok sevdiği mekan olan Babylon’da yapıldı. Bu özel gecede, Fatih Akın’ın kendisi de setin başına geçip DJ’lik yaptı. Bu sevgi de bir Babaylon filmine kadar gider mi acaba?

Yılın son haftasını sanat alemi doğal olarak yeni yıl partileriyle geçirdi. Ve biz de tabii.
Üç aşağı beş yukarı atmosferler aynıydı. Sonuçta içerik belirliyor her şeyi; güle güle 2009, hoşgeldin 2010.
Benim arada yaşadığım tek farklı gece, 29 Aralık’ta Fatih Akın’ın son filmi Soul Kitchen’ın galasının ardından yapılan after partiydi.
Babylon’daki partiye galaya gelen filmin oyuncuları, film ekibi ve Akın’ın arkadaşlarının da bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.
Daha önceki Türkiye ziyaretlerinde de Babylon’da partiler düzenleyen ve bu partilerde DJ’lik yapan Fatih Akın bu sefer birtakım sürprizler hazırlamıştı dostlarına ve misafirlere.
Fatih Akın’ın ilk sürprizi Locomondo isimli müzik grubu oldu. Yunanistan’ın ilk Karaip tarzı müzik grubu (bildiğimiz adıyla Regi) Locomondo, bu özel gece için bir gün evvel İstanbul’a gelmişti. Baştan sona her sahnesinde bir müziğin eşlik ettiği filmde de müzikleri olan grup, arkadaşları Fatih Akın ve Adam Bousdoukos’u kırmamış ve ayağının tozuyla sahneye çıkmışlardı. Yunanca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca sözlü şarkıları birbiri ardına söylerken misafirler çoktan havaya girmişlerdi. Bildiğimiz sirtaki şarkılarını, Balkan ezgilerini regi tarzıyla coverlarla da seslendiren grup sahneden bir türlü inemedi.

SOUL KIZ KARDEŞİ DE ORADAYDI

Filmin oyuncularından Adam Bousdoukos, Anna Bederke, Pheline Roggan, Birol Ünel’in de olduğu gecede Fatih Akın’ın ikinci sürprizi Afrika asıllı Almanyalı, Afro saçlı kadın bir DJ oldu. “Benim soul kızkardeşim” diyerek anons ettiği DJ; gece için hazırladığı soul, funk, groove müzik listesiyle kısmen seyrelmiş olan kalabalığı geniş alanda coşturdu.
Saatler 3.30’u gösterirken DJ setinin başına kendi playlistiyle Fatih Akın geçti ve R&B, hip hop, rap gibi türlerden oluşan müzikler çaldı.
Gece 04.15’te sona erip Babylon’un ışıkları yandığı sırada Fatih Akın, başta Babylon’un çalışanlarına teşekkür edip “Dünyanın en güzel mekânı Babylon!” dedikten sonra gelen -daha doğrusu o saate kadar kalan- konuklara teşekkür edip gecenin noktalandığını haber verdi.
O gece filmin bütün atmosferini, yani Soul Kitchen’ı Babylon’a taşımıştı Akın.
Mekandan ayrılırken pek çoğumuzun aklında, Fatih Akın’ın bir gün Babylon’un filmini çekip çekmeyeceği vardı.
Pozitifçilere de başrol yakışır hani.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!