Evden eve nakliyatta zafere giden yol

Güncelleme Tarihi:

Evden eve nakliyatta zafere giden yol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 01:09

Mükemmel taşınma yoktur. Ama hatalardan ders çıkarmanız sonraki taşınmadan puan veya puanlarla ayrılmanızı sağlayabilir.

Haberin Devamı

Eşyaların bir haneden başka bir haneye, yer yer 50 kiloluk bir adamın sırtından mucizevi bir şekilde geçerek, kargatulumba ve kısmi hasarla yer değiştirmesine taşınma denir. Taşınma meşakkatli bir olaydır. Zira evde her zaman sizin sandığınızdan daha fazla eşya vardır. Taşınma esnasında dikkatli ve titiz olursanız, bir türlü bulamadığınız beyaz tişörtünüze rastlayabilir, anneannenizin kefen parasına ulaşabilir, hatta üç yıldır nerede olduğunu merak ettiğiniz kedinize kavuşup evdeki ceset kokusunun gizemini nihayet çözebilirsiniz.
Sanılanın aksine taşınırken amaç, eşyaların kırılıp yamulmadan, eksiksiz bir şekilde yeni evinize ulaşması değildir. Tamam o da bir amaç ama esas olay eşyalarınızı taşıyan nakliyatçılarla barış içinde vedalaştığınız bir finali görebilmektir. Ne demişler; cana geleceğine, mala gelsin! Allah’a şükür sağlığınız yerinde, çalışır yine alırsınız. Uzatmayalım ve hem eşyanızı hem kendinizi sağ salim yeni evinize atabilmenizin altın kurallarını sıralayalım.
Kolileme: Bol bol koli yapın. Sığdırabileceğiniz her şeyi irili ufaklı kolilere doldurun. Unutmayın ki taşınmak yorucu ve stresli bir iştir. Aranızda tez canlı biri olmadığı müddetçe, eve eşyayı attıktan sonra işi sereceğinizi hepimiz biliyoruz. Bari eşyaların çoğu kolilerin içinde olsun ki, yerleşene kadar ortalık dağılmasın. Genç insansınız. Önünüzde koca bir ömür var. Elbet bir ara başlar yavaş yavaş yerleşirsiniz.
Koli yapmak ihtisas gerektiren bir iştir. Burada önemli olan kolinin içine ne koyduğunuz değil, dışına ne yazdığınızdır. Kolinin içinde kırılacak eşya varsa o kolinin üstüne ‘Sn. Bşk. R. Tayyip Erdoğan’a’ diye bile yazsanız, o eşya kırılır. Koli üstü yazılarda gizlilik ilkesi mühimdir. Bugün ülkemizde pek çok vatandaş üzerinde ‘gümüşler’ yazan kolileri aramaya yıllarını verdi. ‘Borcamlar’, gümüşler kadar tehlikeli bir yazıdır. Ev hanımları arasında borcamın çeyrek altın değerinde olduğunu unutmayın. Burada yapılması gereken kolilemeden önce evdeki borcamlara cam kalemiyle işaret koymak, kaybolduğu takdirde hediye olarak size geri dönmesini beklemektir. Yatak odasında durması gereken özel eşyalarınızın kolisine ‘yatak odası’ yazmak nakliyeci abinin bunu üzerine alınmasına sebep olacağından, literatürde yine sakıncalı bulunmuştur. Tüm bunlar yerine zoppik, kösnük, şomşur gibi takma isimler kullanın.
Nakliyeci ile ilişkiler:
Nakliyeciler saygı duyulması gereken insanlardır. Saygı duymuyorsan kalk da kendi eşyanı kendin taşı, yiyorsa.. Heee o zaman adamla iyi geçineceksiniz. Yazın tuzlu ayranını, soğuk suyunu, kışın çayını eksik etmeyeceksiniz. Yalandan iki koltuk minderi de siz taşıyacaksınız ki yardım ediyormuş gibi görünün. Nakliyeciler işlerine karışılmasını sevmezler. Kamyonun başına dikilir “o öne gelsin, aman onun üstüne bir şey gelmesin, yavaş koyun, çabuk olun” derseniz, kafanıza yanlışlıkla dolap kapağı çarpabilir.
Şoförle ilişkiler:
Şoför, muhabbet kurup şikâyetlerinizi dile getirebileceğiniz adam değildir. Nakliyecilik kanunlarında, kamyonu kullanan elini hiçbir şeye sürmez. Buzdolabını yerden kaldırıp kamyona çıkartmak için dahi yardım isteseniz, size gider yoldan adam çevirir ama elindeki çay bardağını asla bırakmaz, ilkelerinden taviz vermez. Nakliye şoförlerinde bel fıtığı rahatsızlığı doğuştan mevcuttur. Onu kızdırırsanız bulunduğunuz şehirdeki bütün kasisleri
ayağınıza getirir.
Vedalaşma:
Helal edin. Beş koliniz, kışlık paltonuz ve annenizin sardunyası ortada yok diye öyle lüzumsuz tantana çıkarmayın. Sağlam gelenlere yoğunlaşın, elinizdekilerle mutlu olmayı öğrenin.

Son dakika

Haberin Devamı

Mısır’la diplomatik seviyenin düşürülmesi sonucu, diplomatlar arası karşılıklı küfürleşmeler başladı.
Erdoğan: “Gençler banyoda bu kadar zaman ne yapıyor doğrusu merak ediyorum.”
Online gazetelerdeki magazin haberlerinin hepsine “eee bize ne?” yorumunu yapan B.T’ye (24) aslında bu haberleri okumak zorunda olmadığı uygun bir dille anlatıldı.
Eski sevgiliyi aramak için kullanılacak rüya senaryosunda sona yaklaşıldı.
Kahve fallarında, biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki yeni balık türüne rastlandı.
Menemenspor yönetimi, büyük umutlarla takımın başına getirdikleri kurt hocanın belediye ekiplerince zehirlenmesinin şokunu yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!