Evde hamam keyfi

Güncelleme Tarihi:

Evde hamam keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 00:00

Gazino döneminin seksi şarkıcısı Nil Ünal, uzun süren sessizliğini "3 Gün 3 Gece" adlı single'ıyla bozdu. Sarıyer sırtlarındaki Boğaz manzaralı evinde sorularımızı yanıtlayan ve evin içine yaptırdığı Türk Hamamı'nda poz veren Nil Ünal, "House, funk tarzı bir single hazırladık. Seksiliğimi sesime verdim" diyor.

Haberin Devamı

1980’li yılların Günah Gecesi, Yasak Aşk, Evcilik Oyunu gibi aşk filmlerinin vazgeçilmez ismi, gazinolar döneminin seksi şarkıcısı Nil Ünal, uzun süren sessizliğini 3 Gün 3 Gece adlı single’ı ile bozdu. Yılarca Türk Sanat Müziği söyleyen Ünal, "House, funk tarzı bir single hazırladık... Seksiliğimi sesime verdim" diyor.

n Öncelikle yeni çıkan 3 Gün 3 Gece single’ı hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

- Müziğe çok uzun bir ara vermiştim ama bu single, hayranlarımın ayrılık özlemini dindirecek kalitede oldu. Yaptığımız iş çok içime sindi, belki de en sevdiğim çalışmalardan biri oldu. Şarkılar her şeyiyle "Beste Fabrikası" olarak tanınan Serhat Bedük’e ait. Bir teşekkür de Bedük’ün eşi Zehra’ya borçluyum. Single’ın oluşmasında Zehra’nın çok yardımı dokundu.

n Eskiden Türk Sanat Müziği söylerdiniz. Şimdi ise çok farklı bir tarzda karşımıza çıkıyorsunuz.

- Evet, çok farklı bir tarzda sevenlerimin karşısına çıkıyorum. House, funk tarzı şarkılar hazırladık. Şarkıların tamamı club’larda çalınacak türde. Ben de bu türden çok keyif alıyorum. Yıllarca Türk Sanat Müziği solistliği yaptım. Bir sinema sanatçısının her rolü oynadığı gibi bir şarkıcının da farklı tarzlara açık olması lazım. Sahnede türkü de söyledim pop da, şimdi de neden house, funk formatında olmasın dedim. Yeğenim Begüm’le sık sık club’lara gidiyordum. House, funk sevdiğim, enerji dolu müzik türleri. Bu formatta şarkılar dinlediğimde yerimde duramıyorum.

n Parçalarınızı erotik bir tonda okumuşsunuz...

- Evet, seksiliğimi sesime verdim. Şarkılarda erotik bir ton hakim. Seksi bulunuyorum, yuvarlak hatlı bir Türk kadınıyım. Bu seksi duruşumu şarkılarıma da yansıttık bakalım nasıl tepkiler alacağız? Klibim yakında yayınlanmaya başlayacak.

n Yedi yıl ara verdiniz. Neler yaptınız bu zaman zarfında?

- Yedi yılı da geçiyor galiba... Ara vermeden önce Türk Sanat Müziği söylüyordum ama gazinolar kapanmaya başladı. Gazinoların yerini barlar aldı. Ama bu mekánlarda da gay şarkıcılar çıkmaya başladı. Hem bu yeni akımın içinde yer almak istemiyordum hem de kendimi çok yorgun hissediyordum. Çünkü çok yoğun bir tempoda çalışmıştım. O dönem babam ve teyzemin hastalıkları da araya girdi. Altı ay içinde ailemden iki kişiyi kaybettim. Tüm bu olaylar birikince ben de ara vermeyi uygun gördüm. Ancak bu dönemde şarkı sözü yazmayı ihmal etmedim. 12 tane bestem var. Düzenlemelerini Serhat yapacak, belki yeni albümlerimde bu şarkıları kullanırım.

HALKIMIZ BENİ ÇOK SEVİYOR

n 3 Gün 3 Gece ile bir anlamda yeni bir sayfa açıyorsunuz değil mi?


- Bu single müzik dünyasına dönüşüm anlamına geliyor. Bu single ardından hemen yeni bir albüm hazırlayacağız. İnsanlar sokakta beni durdurup "Neden yoksunuz?" diye soruyorlardı. Umarım bu single’ı beğenirler. Bakıyorum da artık sesi, görüntüsü olmayan onlarca şarkıcı, ona buna sataşarak gündeme geliyorlar. Ben bu tür şeylere hiçbir zaman malzeme olmadım. Yeteneğim ve ürettiklerimle vardım, gelecekte de bu böyle devam edecek.

n Daha farklı bir noktada olmanız gerekmiyor muydu?

- Olabilirdim ama sansasyon yapmam gerekirdi. Bu farklı bir dünya. Şov dünyasının kurallarına dair her şeyi biliyorum ama yapmıyorum. Bu biraz kişilik meselesi. Ben merdivenleri ağır ve emin adımlarla çıkma yolunu tercih etim. Halkımız beni çok seviyor. Ayrı kaldığım dönemde bu sevgiyi her fırsatta gösterdiler. Aslında tembelliğe alışmıştım ama bu sevgiyi görünce dönme kararı aldım. İşimi seviyorum ve yepyeni bir Nil Ünal olarak halkımızın karşısına çıkacağım.

n Oyunculuk teklifleri geliyor mu?

- Hasret dizisinde Fatma Girik’in kızlarından bir tanesini oynayacaktım. Hatta basın bülteninde bile ismim geçiyordu. Ama sonra oyuncu kadrosuna içeriden müdahale edilmiş, oynayamadım. Kanalın söz verdiği, mukavelesi olan başka bir oyuncuyu tercih etmek zorunda kaldılar. Ben her zaman iyi projelere açığım, teklifler de geliyor içlerinden birini tercih edeceğim. Düzgün bir fiziğe ve yeteneğe sahip olduğum için şanslıyım. Aslında müzik benim için daha önemli sonuçta 16 yıldır şarkı söylüyorum.

NE ESTETİK NE DE SELÜLİT VAR

n Sizin için "50’sine geldi hálá güzel" yorumlu bir haber çıktı. 50 yaşında olduğunuz doğru mu?


- Öyle mi yazmışlar? Bende 50’lik bir durum görüyor musun? Böyle saçma bir şey olabilir mi? Bu haberi ne maksatla yayınlamışlar anlamış değilim. 50 yaşında değilim ama Allah nasip ederse 50 de olacağım 60 da.

- Fizik olarak çok genç gözüküyorsunuz. Bu güzelliğin sırrı nedir?

Teşekkür ederim. Her şeyi ailemin genetik mirasına borçluyum. Ne estetik ne de selülit var. Sokaktaki insan da güzelliğimi konuşuyor. Açıkçası bunları duymak hoşuma gidiyor. Sporu bırakmadım, yaz kış fark etmez her zaman yüzerim. Spor salonlarına devamlı gidiyorum. Hiçbir şey yapmazsam en azından yürüyüşe çıkarım.

Örümcek kafalılarla işim olmaz

n Hiç evlenmediniz mi?

- Hayır, evlenmedim...

n Neden?

- Evlilik kısmet meselesi. Üç kez evliliğin eşiğinden döndüm. İnsanları flört zamanında tanıyorsunuz. Bir de benim sezgilerim çok güçlü. Bir şeyin olup olmayacağını hemen hissediyorum. Göz göre göre kendimi yakamam. Özgürlüğüme çok düşkünüm bu halimle de çok mutluyum. Fiziğim mini eteğe müsait. Kaç yaşında olursam olayım mini etek giyerim. Bana "Mini etek giyme.. Şunu yapma" dendiğinde sinirlerim altüst olur. 17 yaşımdan beri ben böyleyim. En sevmediğim şey bir erkeğin giyimime, makyajıma karışmasıdır. Aslında dik başlı değil, fedakár, söz dinleyen, uysal bir yapım var. Eğer bir erkeği sevdiysem her türlü fedakárlığı gösteririm. Ama her şey bir yere kadar. Fedakárlık ezilmek anlamına gelmemeli. Kimse özgürlüğümü benden alamaz. Karşımdaki erkek modern fikirlere sahip olmalı. Örümcek kafalılarla işim olmaz. Akrep burcundanım yani kıskancımdır. Ama güveniyorsam kıskanmam. Kısacası ben de evlenmek isterim ama karşıma kafama göre uygun bir kişi çıkmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!