Ev partilerinde son yenilik falcı ve karikatürist çağırmak

Güncelleme Tarihi:

Ev partilerinde son yenilik falcı ve karikatürist çağırmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Yılbaşı gecesi mekanların pahalılığından, sokakların kalabalığından kaçmak isteyen pekçok kişinin tercihi ev partileri olacak. Aklınızda bir ev partisi yapmak varsa, herkesi memnun edecek, uzun süre konuşulacak, bol eğlenceli bir parti organize etmenin hiç kolay olmadığını unutmayın.

Parti süslemesi, yemek, içki, müzik ve aydınlatmanın tümüyle birden kendiniz uğraşmak yerine, işi parti organizasyon ve catering şirketlerine bırakabilirsiniz. Evinizi tam bir parti mekanına dönüştüren şirketler isterseniz eve Noel Baba, dansöz veya DJ getiriyor. Ev partilerinde bu yılın trendiyse falcı ve karikatürist çağırmak. Falcı kostümüyle gelip gece boyu iskambil veya tarot falına bakıyor, karikatürist katılanların komik portrelerini çiziyor.

Yeni yılı bir ev partisiyle karşılamaya ve bu işi de bir organizasyon şirketine havale etmeye karar verdiyseniz işiniz kolay. Evin süslenmesi, konukların oturma düzeni, müzik yayını, yiyecek ve içecek servisi, aydınlatma, partide kullanılacak masa, tabak, bardak, örtü gibi malzemeler dahil hiçbir şeye karışmıyorsunuz. Siz sadece konuklarınızla ilgileniyor ve eğlenmenize bakıyorsunuz.

Sayıları her geçen gün artan parti organizasyon şirketleri işe başlamadan önce; misafir sayısı, profili, partinin kaç saat süreceği, nasıl bir servis ve mönü istendiği gibi konularda parti sahibinden detaylı bilgi alıyor. Evin oturma düzeninden, aydınlatmasına kadar her şeyi sizin isteklerinize göre hazırlıyor.

KÜÇÜK EVLERDE DE PARTİ YAPILABİLİR

Parti için bir şirketle anlaşmaya karar verirseniz, 15 gün öncesinden bağlantıya geçmeli ve nasıl bir parti istediğinizi anlatmalısınız. Parti tarihinden kısa bir süre önce harekete geçerseniz, müzik, yemek ve süslemeler konusunda isteklerinizi gerçekleştirmeleri zorlaşıyor.

Ev partisi yapmak için, sanıldığı gibi evin çok büyük olması gerekmiyor. Metrekareye göre kokteyl düzeni, açık büfe, parti düzeni gibi farklı mekan ayarlamaları yapılabiliyor.

Yiyecek ve içkilerin tüm davetlilerin damak tadına hitap etmesi için, mümkün olduğunca bol çeşitte hazırlanması gerekiyor. Her partinin vazgeçilmez şiparişi ise çikolata şelalesi. Kocaman bir fıçının üzerindeki musluktan sürekli çikolata akıyor.

Çam ağacı ve Noel Baba gibi yılbaşı klasikleri ev partilerinin bu dönemde olmazsa olmazı. Yılbaşı partisine çocuklar da katılıyorsa hediyeleri mutlaka Noel Baba’nın vermesi isteniyor. Bunun için normalde Noel Baba kılığına girmiş bir animatör getiriliyor, ancak son dönemde Noel Baba kılığına girmek isteyen parti sahipleri de artıyor.

Süslemede en çok mumlar ve minik kordon ışıkları kullanılıyor. Altına paketlerin bırakıldığı çam ağacı, kalabalık partilerde hem hediye trafiğini düzenliyor, hem de dekoratif bir unsur olarak baş köşeyi alıyor.

Evdeki yılbaşı partisine dansöz çağırmak artık alışıldık bir durum. Orijinal bir şeyler arıyorsanız, bu yılın trendi falcı getirmek. Kostümlü falcılar parti boyunca davetlilerin iskambil ve tarot falına bakıyor. Uğur Böceği Organizasyon’dan Gaye Özbal, yılbaşı partilerinde karikatüristlerin de çok istendiğini belirtiyor. Karikatürist, gece boyunca davetlilerin komik resimlerini çiziyor ve bir parti hatırası olarak resmi hediye ediyor.

ANKARA’DA SAKİN AİLE PARTİSİ

Ankaralı catering ve organizasyon şirketi Ayşegül Erler Catering’den İlknur Usta, Ankara’da partilerin genellikle aile arasında yapıldığını söylüyor. "Bizi servisle, bulaşıkla uğraşmadan, sakin bir ev ortamında eğlenmek isteyenler tercih ediyor" diyor.

Bir ev partisi vermenin maliyeti, kişi sayısına, müziğin canlı olup olmadığına, sunulan yemeklere, süslemelere göre değişiyor. Fiyatlandırma kişibaşı yapılıyor. Örneğin 25-40 kişinin katılacağı, müzik, yemek, süsleme, animasyon hizmetleri dahil bir partinin kişibaşı fiyatı 25 YTL’den başlıyor, 70 YTL’ye kadar çıkıyor.

KİMLER PARTİ ORGANİZE EDİYOR?

Parti Paketi, İstanbul: (212) 241 40 41, www.partipaketi.com

Uğur Böceği Organizasyon, İstanbul: (212) 662 35 74 www.partievi.org

Ayşegül Erler Catering, Ankara (312) 395 44 50 www.aysegulerlercatering.com

Dining Star, İstanbul (216) 576 88 59 www.diningstar.net

Şak Organizasyon, Ankara (312) 447 98 45 www.sakorganizasyon.com

Palyaço, İzmir (232) 441 20 49 www.palyaco.biz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!