Esra'nın Alya'sı

Güncelleme Tarihi:

Esranın Alyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 01:00

Murat Aşık ile mutlu bir evlilik sürdüren eski manken Esra Eron, ilk bebeğini geçtiğimiz nisan ayında dünyaya getirdi. Minik kızına Alya adını veren Eron, annelik heyecanını Mother & Baby dergisine anlattı.

Haberin Devamı

İŞTE ESRA'NIN ALYA'SI (FOTO-GALERİ)          

Esra Hanım öncelikle hayırlı uğurlu olsun, normal doğum yaptınız değil mi?       

- Evet, normal doğum olmasını çok istiyordum. Hatta sırf bunun için son anda doktorumu değiştirdim.   

Alya’nın adının anlamı nedir?  
  
- Yüksekler, gökler demek.  
  
Nasıl gidiyor bebekli uykusuz geceler? 

- Aslında ilk günlerde çok olmuyordu. Son günlerde başladı uykusuz geceler. Ama inanın bu konuda çok şanslıyım, çünkü eşim bu konuda bana çok yardımcı oluyor. O da geceleri kalkıp ilgileniyor.

Bunu sormak için henüz erken ama ikinci çocuğu düşünüyor musunuz?

- Düşünüyoruz. Çünkü ben tek çocuğum. Ağabeyim, ablam ya da küçük kardeşim olmasını çok isterdim. Kızımızın kardeşle büyümesini istiyoruz. Ama kısmet tabii, bakalım...

ANNE-BEBEK PROGRAMI SUNMAYI ÇOK İSTİYORUM

Sizi ekranlarda yeniden görebilecek miyiz?


- Olabilir. Podyumları çok önce bırakmıştım ama televizyonu seviyorum. Sunuculuk yapabilirim. Bir anne-bebek programı sunmayı çok isterim. Biraz daha zaman geçince düşünebilirim.

Görüştüğünüz ünlü anne arkadaşlarınız var mı?

- Pınar (Tezcan) ve Çağla (Şıkel) iyi arkadaşlarım. Gamze Özçelik, Deniz Akkaya, Ebru Şallı ile de görüşürüz, hepsi arkadaşımdır. Biliyorsunuz, Ebru da ikinciye hamile.

Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Kaç kilo aldınız?

- Çok rahat bir hamilelik geçirdim. Ne kustum ne de midem bulandı. Kolay bir hamilelik oldu. 24 kilo aldım. Ama daha çok kilo alan arkadaşlarım var, onlar şimdi incecikler. Begüm (Şen) mesela, 29 kilo almış. Bunu duyunca “Ben senin gibi sonradan böyle incecik olacaksam, alayım kiloları önemli değil” dedim.

İzmirli’siniz, aileniz İzmir’de mi?

- Evet, İzmir’de. Gelip gidiyorlar. Babam vefat etti, annem sık sık geliyor. Yalnız anneannem de orada ve gelemedi, daha göremedi torununun çocuğunu. Artık biz gideceğiz ona.

DAHA ÖNCE HİÇ KUCAĞIMA BEBEK ALMAMIŞTIM

Bebeğiniz henüz çok küçük, ama tutarken, kucaklarken pek çekinmiyorsunuz. Rahatsınız gördüğüm kadarıyla...


- Evet. Bugüne kadar hayatımda hiç kucağıma bebek almamıştım. Ama inanın, bu kadar kolay alışabileceğimi de hiç tahmin etmiyordum. Hep “Kendi çocuğun olunca alışırsın” derler ya, çok doğruymuş. Sanırım içgüdüsel olarak programlanıyorsunuz.

Alya kime benziyor?

- Bana benzemiyor, bir tek gözleri mavi, ama değişebilir tabii. Onun dışında babasına da benziyor. Ten rengi benim baba tarafıma benziyor... Bir gün bakıyorum bana benziyor, bir gün bakıyorum babasına...

Daha çok yeni annesiniz ama onunla ilgili neler var kafanızda?

- Onun büyüyüp anne dediği zamanı düşünüyorum. Hayal kuruyorum. Hep bana sorular soracak. “Alışveriş merkezine gidelim, sinemaya gidelim” diyecek. Bebek büyütmenin her adımı heyecanlı.

LOHUSA DÖNEMİ ÇOK ZOR GEÇTİ

Burçlarınız?

- Ben Kova’yım, Murat Akrep, Alya da Boğa.

Lohusa sendromu yaşadınız mı?

- Sanırım... Her şeye ağladım. Çok duygusal oldum, çok kolay ağlıyordum. Bebeğime bakıp bakıp ağlıyordum mesela. Lohusalık biraz zor bir dönem. Hormonlarla ilgili. Tabii uykusuz kalıyorsunuz, etrafınızda her kafadan bir ses çıkıyor. Normal doğum zaten zor. Benim lohusalık da çok zor geçti. Neyse ki depresyon yaşamadım.

Annelere, hamilelere tavsiyeleriniz var mı, hamileyken ne yapsınlar?

- Hamilelikte en önemli şey mutlu olmak, rahat olmak, huzurlu olmak. Hamilelik döneminin keyfini çıkarmaya çalışmak. Kilo almak bazı kadınları üzebilir ama hayatınızın hiçbir döneminde o kadar özgür yemek yiyemiyorsunuz. Herkes sizinle ilgileniyor. Şımarmaya baksınlar. Onlar da ayrı bir keyif.

Haberin Devamı

ÇOCUK İSTEYEN BİR DAHA DÜŞÜNSÜN!

Bazı eşler, rahatına düşkün olduğu için sıkıntıya gelemiyor. Neyse ki Murat bebek konusunda çok yardımcı. “Hayatım sen git bir kahve iç, ben bebeğin gazını çıkarayım” da der, kendime zaman ayırmama da yardımcı olur. Benim kayınpederim de böyleymiş, çocuklarıyla hep ilgilenirmiş. Murat da babasına çekmiş sanırım. Benim o duygusal çıkışlarımda da hep yanımda oldu. Arada arkadaşlarına “Aman abi, lohusalığı fena bu işin. Bir daha düşünün çocuk isterken” diye takılır ama çok ilgili bir eştir sağ olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!