Eros oklarını bu pansiyonda atıyor

Güncelleme Tarihi:

Eros oklarını bu pansiyonda atıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 00:00

Birçok meslektaşının ardından Şebnem Schaefer da tiyatro sahnesinde şansını deneme kararı aldı.

Haberin Devamı

Yalçın Menteş, yeni sezonu "Eros Pansiyon" adlı bir oyunla açıyor. 15 Kasım'da sahnelenmeye başlanacak oyunun sürpriz ismi ise Şebnem Schaefer... Bu oyunla ilk kez tiyatro sahnesine adım atacak olan ünlü manken, Çetin Akcan'ın yazıp yönettiği "Eros Pansiyon"da Yalçın Menteş, Parla Şenol, Kaan Taşaner ile birlikte rol alacak.

ÅžEBNEM SCHAEFER (NERGÄ°S)

Babam Alman ama beni çok kısıtlardı

Eros oklarını bu pansiyonda atıyor
İlk kez tiyatro sahnesinde Nergis isimli bir karakter üstleniyorsunuz. Neler söyleyeceksiniz?

- Kamera karşısında olmaktan çok birebir seyirciyle iç içe olmak durumu beni çok heyecanlandırıyor. Riskli ve farklı bir şey sahne.  Haftalarca prova yapıyorsunuz ve bunun karşılığını sahnede görüyorsunuz. Çok çalışıyorum ve özellikle diksiyonum için çok faydalı oluyor.

Haberin Devamı

Özel bir ders aldınız mı diksiyon ile ilgili?

- Allah rahmet eylesin Nedret Selçuker’den okuma dersleri almıştım. Nasıl telaffuz edeceÄŸimi, vurguları nerede yapacağımı bana öğretmiÅŸti. Burada konuÅŸurken da hatalarım olabiliyor. Ama çalışıyorum sürekli. BaÅŸta bütün oyuncular ve yönetmenim Çetin Akcan bana çok güven veriyor. Bu güven sahne üzerinde bana yansıyor.   Ân Oyundaki rolünüz nedir?

- Emekli bir albayın (Yalçın Menteş) kızını oynuyorum ve babamın sözünden çıkmıyorum. Ama bir gün erkek arkadaşımla tatile çıkmak için babama yalan söylüyorum. Ona kız arkadaşlarımla tatile gideceğimi söylüyorum. Babam bu durumu öğreniyor ve tatil yerine geliyor. Hem erkek arkadaşım hem de babam foyaları meydana çıkmasın diye kadın kılığına girmek zorunda kalıyor.

Sizin babanız Alman ve o kültürden geliyor. Onunla ilişkileriniz nasıldır?

- Babam çok sıkardı beni, hep kontrol ederdi, üzerime düşerdi. Annem daha rahattı. Halbuki annem Türk babam Alman. Babam aslında Alman ama Türk gibi. Aile onun için çok önemli.Â

"Ülkülerimizi Yaşatma Derneği"ne üye oldunuz en son. Neler söyleyeceksiniz?

- Ben 3 haftadır yönetim kurulundayım orada. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin kurduğu bu derneğe üyeydim. Şimdi çocuklarla ilgili bir proje için de bu dernekte faal olarak yer alacağım.

YALÇIN MENTEŞ  (ALBAY)

Haberin Devamı

Şebnem gibi bir kızım olsa peşinden ayrılmam

"Eros Pansiyon" oyununuzdan bahseder misiniz öncelikle?

- Geçtiğimiz aylarda Çetin Akcan’la bir oyun yapalım ve insanları bu ülkenin krizinden ve geriliminden biraz olsun uzaklaştıralım diye konuşurken Çetin bu oyunu yazdı. Bu cumartesiden itibaren Afife Jale Sahnesi’nde başlıyoruz oyuna. Emekli bir albayı oynuyorum. Karısını kızının doğumunda kaybetmiş ve hayatını kızına adamış. Subay olmasından dolayı otoriter bir baba. Kızı ve sevgilisinin tatile gittiğini ve kızının kendisine yalan söylediğini öğrenince, kızının pansiyonuna giderek bu durumu ortaya çıkartmak adına kadın kılığına giriyor baba. Kızının da sevgilisi bu

/images/100/0x0/55ea627ff018fbb8f87c78ea
durumu öğrenip kadın kılığına giriyor ve ortalık iyice karışıyor.

Haberin Devamı

Şebnem Schaefer ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

- Benim Almanya’da büyüdüğü için Türkçe’sinden dolayı kaygılarım vardı. Ama bunca yıllık oyuncuyum beni şaşırttı, hayret ettim performansına.  Disiplinli, çalışkan bir kız. n Oyundaki gibi bir baba olur muydunuz böyle bir kızınız olsaydı?

- (Gülüyor.) 24 yaşında, uzun boylu sarışın, güzel bir kızım oldu. Bilemiyorum ama oyundaki gibi peşinde dolaşan bir baba olurdum.

PARLA ŞENOL  (PANSİYON SAHİBESİ MERYEM)

25 yıl sonra yeniden sahnede

Ne kadar zaman sonra sahneye geri dönüyorsunuz?

- 25 yıl sonra. En son sanırım "Hababam Sınıfı" müzikalinde oynamıştım.

Neden bu kadar ara verdiniz?

- Evlenmiştim, eşim turizmci, tiyatro yapmamı istememişti. Ben seslendirme yapmaya devam ettim, saygı göstermiştim kararına. Son birkaç yıldır çok özlemiştim.

Haberin Devamı

Meryem karakterini oynuyorsunuz... Biraz bahsedebilir misiniz rolünüzden?

- Kocası ölmüş bir pansiyon sahibesi. Komşularıyla bu işi yürütmeye çalışan, entrikaların komedisini yaratan saf karakter oluyor. Albaya aşık oluyor, yeniden kadınlığını hatırlıyor, çok güzel bir karakter.

Eros oklarını bu pansiyonda atıyor
Ekip nasıl sizce?

- Çok keyifli. Mesela Şebnem çok disiplinli, sorumlulukların bilincinde, düzgün bir kız.. İnşallah bu oyunda kendini farklı gösterecek. Ona haksızlık edildiğini düşünüyorum. Yalçın bey zaten çok iyi bir oyuncu, Kaan bu işin eğitimini almış genç bir yetenek.

KAAN TAÅžARER (BAÅžAK)

Kız arkadaşım için ben de kadın kılığına girerim

Haberin Devamı

Biraz tanıyabilir miyiz sizi?

- 1979 yılında Antalya’da doğdum. Selçuk Üniversitesi Devlet Tiyatrosu mezunuyum. Orada devlet tiyatrosunda çalıştım. Bir yıldır İstanbul’dayım. Devlet tiyatrosu dışında ilk özel tecrübem bu oyun.       

  Rolünüzü anlatır mısınız?

- Başak rolündeyim, kızın sevgilisi. Ailenin tek çocuğu, Amerika’da eğitim almış, sorumluluk sahibi, aslında her ailenin isteyeceği bir damat adayı. Sevgilisine saygı duyan, onun isteklerini karşılamaya çalışan ama sevgilisinin babası asker olduğu için çok çekinen bir çocuk. Tatilde kız arkadaşının babasından kurtulmak için kadın kılığına giriyor.

Gerçek hayatta böyle bir fedakarlık yapar mıydınız?

- Evet,  hak ediyorsa yapardım.    Kadro için neler söyleyeceksiniz?

- Parla hanımı çocukluğumdan beri tanıyorum, Yalçın bey keza öyle. Onlarla aynı sahnede olmak gurur verici. Şebnem de uyumlu bir arkadaşımız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!