Er-Laila açıldı!

Güncelleme Tarihi:

Er-Laila açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2002 19:47

Laila’nın kışlığı da açıldı. Noel ve Yılbaşı tatilinde Erzurum Palandöken’e kayağa giden İstanbul sosyetesi artık geceleri Er-Laila’da buluşacak. (Çarpıcı olsun diye böyle girdim, ama aslında haberin kendisi manşetlik : Erzurum’da bir okey ve bilardo salonu açıldı. Adı ER-LAÏLA !

Haberin Devamı

Laila hayatımıza bir girdi, pir girdi.Gila Benmayor arkadaşım bile, bir yazısında (hani Boğaz’da bir tekne battı da, gencecik çocuklar öldü, o kazadan bahsederken) “Laila açıklarında meydana gelen kaza” diyordu. Sarayburnu açıklarında, yahut Dolmabahçe açıklarında der gibi...

Farkındaysanız siz de Laila deyince neden bahsettiğimi hemen anladınız. “Boğaz’daki meşhur eğlence kompleksi” yahut (magazin jargonuyla) “İstanbul’un gözde mekânlarından” dememe bile gerek kalmadı...

Eh, İstanbullu’nun Laila’sı olur da, benim koç gibi Dadaş’ımın Laila’sı olmaz mı!

Erzurum’da da bir Laïla açıldı!

er LAÏLA Okey ve Bilardo Salonu

Erzurumlu Eyüp Yılmaz, Cumhuriyet Caddesi’nde bir okey ve bilardo salonu açtı. Adını da, İstanbul’dakinden esinlenerek (ve önüne Erzurum’un Er’ini ekleyerek) Er-Laila koydu.

“İşlerim, rakiplerden daha iyi” diyor Yılmaz. Demek ki Laila adının, Erzurum’da da cazibesi var. Salona (kendi söyleyişiyle) “bay ve bayan üniversite öğrencileri” çok rağbet ediyorlarmış.

Diyor ki “Vatandaşlar adımızı hiç yadırgamadı. Özellikle etnografik dekorasyonun hakim olduğu şark köşemiz büyük ilgi görüyor. Gözlemeden çaya, sandviçten hamburgere birçok çeşidin servis yapıldığı Er-Laila, Erzurum’un en nezih mekânlarından biri olarak gösteriliyor.”

Er-Laila Okey ve Bilardo Salonu’na ... BİT-TİM !

(TEŞEKKÜR : Erzurum DHA’dan Cem BAKIRCI’ya fotoğraf ve söyleşi için teşekkür ederim.)       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!