En güzel hayvan fotoğrafını siz çekin

Güncelleme Tarihi:

En güzel hayvan fotoğrafını siz çekin
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 13:04

Sizin çekip gönderdiğiniz en güzel İstanbul fotoğrafları büyük ilgi çekti. Bu haftanın konusu ise Hayvanlar… Siz de çekin gönderin Hürriyet’te milyonlarla paylaşalım, en güzel fotoğraf sizin çektiğiniz seçilsin.

Haberin Devamı

Kedi, köpek, piton, aslan, kaplan, dinozor, tırtıl, sivrisinek, Anka kuşu, yarasa, gibi sık sık karşılaştığımız sevimli canlıların görüntülerini 20 Mart akşamı saat 18.00’e kadar bekliyorum. Gelen fotoğraflar arasında seçilen ilk altı tanesini Hürriyet Cumartesi ekinin orta sayfasında basılı olarak sizlerle paylaşırken, birbirinden güzel diğer fotoğrafları da Hürriyet Web ve Hürriyet Tablet’te imzanızla yayınlayacağız. Fotoğrafın yeni yıldızlarını keşfettikten sonra çeşitli sürprizlerimiz de olacak.

Fotoğraflar nasıl gönderilecek;
Fotoğrafın daha iyi basılabilmesi için mümkün olduğu kadar büyük ölçülerde göndermek lazım, şart mı?

Kesinlikle değil. Mümkünse bedava editör programlarındaki “file info” bölümünde yer alan, isminizin yer aldığı kutucukları doldurursanız (mesela kullandığınız kamera markasını, yeri ve zamanı falan filan) şahane olur, diyelim ki olmadı; fotoğrafınıza dosya adı olarak kendi adınızı kaydedin, birden fazla fotoğraf gönderecekseniz ve adınızın yanına boşluk bırakarak 1,2,3 gibi şeyler yazabilirsin. sebati@hurriyet.com.tr adresine postalayın.

Haberin Devamı

Bunu yaparsanız ne olur?
Uzaklardaki arkadaşlarınız, eşiniz dostunuz basılı fotoğrafınızı görür görmez telefon açarak sizi tebrik edeceklerdir, kazandığınız bu moralle daha iyi görüntüler yakalayıp Pulitzer ödülünü niçin alamayasınız.

İlk hafta gelen fotoğraflar gerçekten büyüleyiciydi. İnstagram formatında Sezgi Olgaç, Kristin Perrin, bizleri zamanın ötesine taşıdılar. Kaya Ercan bir Magnum fotoğrafçısı neden olmasın ama Oytun Aybaşlı’yı şöyle kenara alarak, yerinde ve tadında fotoşop müdahaleleri yaptığını söylemek isterim. Unutmayalım ki iyi fotoğraf çekmenin ön koşulu pahalı kameralar değildir, cep telefonları ve tabletlerle harikalar yaratılabileceğini unutmayın.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!