Eğer bir sürpriz olmazsa bu sene oğlum Ali’yleyim

Güncelleme Tarihi:

Eğer bir sürpriz olmazsa bu sene oğlum Ali’yleyim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00

Bergüzar Korel’i önce üç sezon ‘Binbir Gece’de, geçen yıl da ‘Bitmeyen Şarkı’da izledik. Ancak, başarılı oyuncu bu sezonu ekranlardan uzak geçirecek gibi görünüyor. Baksanıza oğlu Ali’ye öylesine düşkün ki, onun uğruna TV kariyerini bir yıl askıya almış bile!

Haberin Devamı

Kötü, komik, saf karakter rolleri pek gelmiyordur size. Hep esas kız olmak yormaz mı uzun vadede bünyeyi?
- Söyleyecek bir sözü olan işlerde derdini anlatabilecek karakterler oynamak istiyorum. Ve buna yetecek enerjim, yeteneğim, sabrım ve her geçen gün büyüyen bir birikimim olduğuna inanıyorum. Gerisi cesur ve yaratıcı senaryolara ve bu senaryoları seyirciye samimi bir şekilde anlatabilecek yönetmenlere kalıyor.
  Bu sene oyunculuk anlamında yeni projeler neler? Yeni bir dizi ya da film var mı kapıda?
- Bu sene oğlumla zaman geçirmek istiyorum. Büyük bir sürpriz olmazsa ekranda olmayacağım.
Hayatınız oğlunuzdan önce ve sonra olarak ikiye mi bölündü?
- Ali’den sonra hayat çok daha anlamlı. Ama bir o kadar da zor ve güzel bir hal aldı. Uzun cümleler kurabilirim annelik hakkında. Ama hiçbiri yaşadığım hisleri tam anlatamaz.
  ‘Bitmeyen Şarkı’ dizisiyle tanıştık sesinizle ve ilk o zaman fark ettik güzelliğini... Bergüzar Korel bir gün karşımıza bir albümle çıkar mı?
- Bu hep sorulan bir soru... Bu konuda büyük laflar söylemek istemiyorum. Yarın nerede olacağımı bile bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim, şu anda öyle bir düşüncem yok ama şarkı söylemeyi de çok seviyorum.
Oyunculuk baskın çıktığı için mi şarkıcılığı frenliyorsunuz?
- Tam tersini düşünüyorum: Bir oyuncu sanatın bütün dallarını cömertçe sergileyebilme özgürlüğüne sahiptir çünkü. Böylesine bir lüks hiçbir meslekte de yok. Şarkı söylemeyi seviyorum ve sunulan projeyle bağlantısı varsa fırsatları değerlendiriyorum. İstersem ve iyi yapabileceğime önce ‘ben’ inanırsam oyunculuk beni frenlemez, aksine yepyeni dünyalarda özgür olabilme fırsatı doğurur.
Penti’nin yüzü oldunuz. Reklam için yapılan şarkı kimin imzasını taşıyor?
- Film müziğinin bestesi Ömer Ahunbay’a, sözleri Oğuzhan Akay’a ait.
Şarkıyı siz söylüyorsunuz. Peki bu karar nasıl verildi?
- Zaten teklif bu şekilde geldi. Söylediğim şarkıları dinlemişler ve bu şarkıyı da benim seslendirmemi istemişler. Benim için güzel bir deneyim olacağını düşünüp kabul ettim.

Haberin Devamı

ÖZEL GECELER DIŞINDA BABET VE SPOR AYAKKABI

Haberin Devamı

Daha önce yazmıştım: Boyunuzun uzunluğu sebebiyle babet mahkûmu kadınlardansınız. Ama topuklu ayakkabıyla bacaklarınız çok daha uzun görünüyor. Siz de beğeniyor musunuz?
- Kesinlikle çok beğeniyorum. Topuklu ayakkabıyla rahat edebilen kadınlardan olmayı çok isterdim. Ama güzellikten çok, rahatıma düşkünüm. Özel geceler dışında beni ancak spor ayakkabıyla ve babetle görebilirsiniz.
  Sizce nasıl bacaklara sahipsiniz?
A) Vasat B) Ortalama C) Ortalama üstü D) Mükemmel...
- 1.80 boyunda biri olarak ortalama ya da vasat dersem komik olur sanırım. Mükemmel sıfatını da öyle kolay kolay duyamazsınız ağzımdan çünkü Başak burcuyum. Ortalama üstü diyelim. Ama uzun boy benim için avantaj. Giyinip aynanın karşısına geçtiğimde kendimi iyi hissediyorum.
Bacaklarınızın şeklini, düzgünlüğünü kime ya da neye borçlusunuz?
- Girit ve Arnavut karışımı genlerime...
Spor yapıyor musunuz? İnceltmek için uğraş verdiğiniz bir dönem oldu mu? Yoksa hep mi böyle inceydiniz?
- Genç kızken uzun yıllar voleybol oynadım zaten. Ama ne zaman ki konservatuvara başladım o zaman spor anlamında çok tembelleştim. Şimdiki halimden 15 kilo daha şişmandım ama bunu hiç sıkıntı yapmadım. Profesyonel oyunculuğa başlayınca işler değişti tabii. İlk kez ‘Binbir Gece’ zamanı müthiş bir kampa girip zayıfladım. Fakat sonrasında işin ağır stresi ve çalışma saatleri yüzünden çok şiştim. Finalin ardından rahatladım ve kiloları verdim. Hayatımdaki en disiplinli diyetim, sporum ve çabam hamilelik sonrasındaydı. Pilates ve kardiyo yaptım. Şu anda vücudum spora öyle alıştı ki hayatımda hiç olmadığım kadar inceyim.

Haberin Devamı

35 SANİYELİK MÜTHİŞ ENERJİ

Menajerim, Penti’nin reklam teklifinde bulunduğunu söylediğinde önce senaryoyu görmek istedim. Senaryo hoşuma gitti. Aklımdan ilk geçen “Bu reklam filminde yer alırsam hem çalışıp mutlu olacağım hem de 35 saniyeye müthiş bir enerji sığdıracağım. Çok heyecan verici” oldu. İki gün Budapeşte gibi harika bir şehirde çekim yaptım, işini yaparken eğlenebilen ve gerçekten heyecan duyup her şeyiyle sahiplenen insanlarla çalıştım, eğlendim, bol bol kahkaha atarken gördüm kendimi. Daha ne olsun.

ÜÇ GÜNDE ÇEKİLDİ

Penti’nin sihirli dünyasını keşfeden bir kadının yaşadığı mucizeleri anlatan reklam filminin çekimi; Budapeşte’de tarihi Szabo Ervin Könytar kitaplığının muhteşem atmosferinde, üç günde tamamlandı. Movida PlusMap’ın hazırladığı, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği filmlerin senaryosunu Oğuzhan Akay yazdı. Kampanyanın Bergüzar Korel’li fotoğrafları da Tamer Yılmaz tarafından çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!