DUBAI

Güncelleme Tarihi:

DUBAI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2004 18:29

Serdar Abi kızdı bana. “Hadi hep benden bekliyorsun, gittiğin gördüğün ilginç bir şeyler yok mu? Ne biçim asistansın sen yaz bir şeyler” diye. İki hafta önce kalabalık bir grup Dubai’ye gittik. Aslında yazmak aklımdan geçmişti ama biraz üşengeçlikten, biraz da kim ne yapsın Hacer’ in Dubai gezisini diyerek yazmamıştım.

(Aşağıdaki yazıya dokunmadım. İki küçük yorum yaptım ki, sağa sola kakırma şanıma yakışsın. Bakar mısınız şu rezilliğe... Herkes “Yükümü azaltsın, işime yardımcı olsun ve dükkanı beklesin ki ben biraz kaçıp kurtulayım...” diye stajyer alır, biz çalışıyoruz Hacer Hanım geziyor. Yok öyle bedava, otur yaz bakalım!)

Singapur Havayolları’nın, Dubai aktarmalı İstanbul-Singapur uçağıyla gittik. Uçak gerçekten çok eğlenceliydi. Hiç uzun süreli uçuş yapmadığım için, uçaktaki konfordan haberim yoktu.

Önümdeki ekranda baya(ğı diye yazılır Hacer, aaah ah!) geniş bir menü vardı. Şimdilerde vizyonda olan eğlenceli bir filmi (Acemi Prenses 2) seçtim. Sonra bir tarafı kumanda bir tarafı telefon olan teknolojik aleti kurcaladım. Telefon bulmuşken konuşmamak olmaz şimdi, test etmek lazım diyerek, 4-5 koltuk önde oturan kuzenimi aradım. Havaüstü geyiğimizi yaptık....derken inişe geçtik zaten. Kuşbakışı görünüşü ışıl ışıl ve muntazam.

Pasaportları kontrol ettirmeye gittik ama geri çevrildik. Meğer önce göz kontrolü yapıyorlarmış. Sanırım her giriş yapanın retinasını kaydediyorlar. Oradaki görevli adımı çok beğendiğinden bana hiç zorluk çıkarmadı, adım ilk defa işe yaradı. J

Dışarı çıkınca beklediğim o sıcak hava çarptı yüzüme, acayip mutlu oldum. Çıkardım hemen hırkamı sıkıştırdım bavulun ön gözüne. Yaşasın sıcak, yaşasın tişortlar...(Ertesi gün denize girme hevesiyle gittim sahile. Su buz gibi, güneş ısıtmıyor. Gün içinde yağmur bile yağdı. L

İki buçuk günlük gezimde dikkatimi çeken şeyleri, öğrendiklerimi madde madde sıralıyım size:

1. Kaldığımız otel, Dubai’nin yanındaki Sharjah Emirliği’ndeydi. Bir gün yolunuz düşerse sakın içki içmeyin 45 kırbaç cezası varmış. Gerçi Erol (Türegün) Abi işin sırrını biraz geç söyledi bana. Elma suyu isteyince şarap getiriyorlarmış. Ama riske gerek yok. Dubai’ de her şey serbest. Taksi de çok ucuz. Gerçi Arap müziği bir süre sonra midenizi bulandırıyor ama olsun...

2. Taksimetresi olmayan taksiye binmeyin. Aynı yol için arkadaşlarınızdan daha fazla para vermeyin diye söylüyorum!

3. Cuma günleri tatil olduğunu unutmayın. Alışveriş hayalleriniz suya düşer.

4. Ayrıca Şeyh bilmem kim vefat etmiş ve siz şeyhin kırkı çıkmadan gitmişseniz yandınız. Ülke kırk gün yasa giriyormuş, her taraf kapalı oluyormuş.

5. Herkes İngilizce biliyor, hatta arada Türkçe bilen tezgâhtarlar çıkıyor pazarlık yapmak kolaylaşıyor.

6. İstediğiniz vakitte istediğiniz yerde hiç korkmadan dolaşabilirsiniz. Çok güvenli bir ülke.

7. Meşhur Yelken Oteli (Burj El Arab) gezmek öğle yemeği ile birlikte $100. Ben gezmedim o yüzden değer mi değmez mi bir fikrim yok. Ama Yelken Oteli ve diğerlerini dışardan görmek bile etkileyici. Yelken Otel 50 sene bütün odaları dolu olsa bile masrafını çıkartamıyormuş. Rehberimizin yalancısıyım.

8. İngilizce biliyorsanız turla gitmenize hiç gerek yok. Zaten sürekli sizi serbest bırakıyorlar. İsterseniz ben size gezilecek görülecek yerlerin listesini yaparım. J

9. Şehir içinde her taraf yeşillik. Özellikle lüks otellerin çevresindeki Hollandalı çiçekler çok güzel.

10. Denize gireceğim güneşleneceğim diye çok heveslenmeyin.

11. Elektronik çarşısına kesin gidin. Video kameraları Türkiye’ye göre çok ucuza aldık. Pazarlıkta sonuna kadar gidin. Bazı ürünlerde 150 dolara kadar yolunuz var.

12. Deira City Center en büyük alışveriş merkezi. Hanımlar sakın her gördüğünüze çok ucuz diye atlamayın. Fiyatlar hemen hemen aynı.

13. Sokaktaki mağazalardan parfüm, saat falan almaya kalkmayın ucuz diye. Sahte olma ihtimali yüksek.

14. Türkiye’de olan olmayan her türlü dünya markası mevcut. Dubai havaalanında kozmetik fiyatları daha uygun.

15. Eskiden Dubaili kızların yabancı erkeklerle evlenmesi serbestmiş. Bakmışlar kızlar ülkede durmuyor, yasaklamışlar. Zengin bir kız bulur evlenirim hayaliyle Dubai’ye gitmeyin. (Hacer bu haber eksik! Ya zengin koca için gidecekler?J)

16. Ve son olarak kesinlikle safari yapın. Kumlarda yuvarlanmak, ciplerle kum tepelerine tırmanmak, çölün ortasında güneşin batışını izlemek inanılmaz keyifli. (Cipler 7 kişilik. Çete elemanlarını iyi seçin. Sarsıntı sonucu kusanlar, “beni indiriiin” diyenler çıkabilir. Keyfinizi kaçırmalarına izin vermeyin!)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!