Doktora gitmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Doktora gitmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

21. yüzyıl kapımızda, artık modern insanın tüm özelliklerini kişiliğimizde taşıyoruz. Peki, o halde niye hâlâ rahatlıkla doktora gidemiyoruz? Sağlığımızı korumak bizim elimizde, ama biz ona yeterince sahip çıkamıyoruz. BİBA Dergisi, toplumca doktora gitme alışkanlığımız olmadığı gerçeğine dikkat çekiyor. Başak Atatuğ'un yazısının ayrıntıları BİBA'da...

‘‘Dişçiye gitmem artık şart oldu. Dün doktorda randevum vardı, ama gitmedim. Jinekoloğa gitmeyeli sen de iki-, ben diyeyim üç sene oldu. Aslında göğsümde bir şişlik hissediyorum altı aydır, ama daha doktora gidemedim.’’ Bu konuşmalar iş yeri koridorlarında, çay sohbetlerinde, sinema fuayelerinde, günlük telefon konuşmalarının en az bir ikisinde sürüp gidyor. Ve sanki giderek bu sohbetler çok olağan gibi geliyor artık. Hatta çok fazla kadın, alınmış doktor randevularına bile sadık kalamıyor.

Ergenlik çağını atlatan her kadın bugün sağlığına çok düşkün olduğunu söyleyip her türlü doktor randevusundan kaçmayı sanki kötü bir akımmış gibi kabul etmiş durumda.

Doktora gitmek için çok mu meşgulsünüz gerçekten? Bitmek bilmeyen günler, yoğun iş, okul trafiği, tüm randevuların aksilik (!) periyod günlerine rast gelmesi, son anda çıkan acil randevular vs vs. Hakikaten zor gibi gözüküyor.

Alıştığınız doktordan vazgeçmek mi kolay yoksa trafik canavarıyla boğuşmak mı? Küçükken de korkardık, büyüdük hiçbir şey değişmedi, hâlâ korkuyoruz. Sadece şimdi kulplar bulmakta daha ustayız ve bazen bu kulplar mantıklı bile olabiliyor. Evet, büyük şehirlerde hayat kolay değil. Doktora gitmek için vakit bulmak, doktordan randevu almak zor. O randevuya gitmek için aşmak zorunda olduğumuz zorluklar da cabası. Tabii bu durumda ‘Boşver bugün gitmeyeyim, başka bir güne randevu alırım’ cümlelerini çok daha sık kurmaya başladık. Ama sağlık çok önemli. Hadi dişçiniz, jinekoloğunuz ya da göz doktorunuz sizi bekliyor. Unutmayın öncelikli erken teşhis hayat kurtarır. Ayrıca bir şeyiniz yoksa bile en azından kafanıza takılmaz.

A'dan Z'ye seks ansiklopedisi

Ayrıcalıklı kadının dergisi BİBA, haziran sayısında sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat için özel seks ansiklopedisinin 1. fasikülünü de veriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!