Doğal Taşların Bilmediğimiz Faydaları

Güncelleme Tarihi:

Doğal Taşların Bilmediğimiz Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 12:16

Doğal taş ve minerallerin bedenimiz ve psikolojimiz için birçok faydasının olduğunu biliyor muydunuz? Taşların etkilerini hissedebilmek için yapmanız gereken tek şey doğru taşı sorunlu bölgenin üstüne günde yarım saat kadar temas ettirmek. Ayrıca bu taşları takılarınıza ekleyerek sürekli rahatlama halinde olabilirsiniz. İşte o mucize etkiler...

Haberin Devamı

Ametist: Stresi ve gerginliği azaltarak adeta bir antidepresan etkisi yaratan ametist baş ağrısına da çok iyi geliyor. Özellikle migreni olan kişilerin odasında sürekli bir ametist taşı bulundurması öneriliyor.

Sitrin: Sitrin, sindirim sistemine dahil olan tüm organlar üzerinde iyileştirici etkisi olan bir taş. Özellikle mide, karaciğer, böbrek ve kolon problemi olanların sitrin taşı edinmesi öneriliyor.

Azurit: Özellikle göz yorgunluğuna ve kanlanmasına iyi gelen azurit, romatizma ve eklem ağrılarını da gidermeye yardımcı oluyor. Azurit aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren etkileriyle biliniyor.

Oniks: Hormon dengesizlikleri üzerinde düzenleyici etkisi olan oniks, aynı zamanda konsantrasyonu artırması ile meşhur bir taş. Bu yüzden özellikle çalışma alanınızda mutlaka oniks bulundurmanız öneriliyor.

Haberin Devamı

Kehribar (Amber): Yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen kehribar, enerji, dinçlik ve zindelik veren bir taş. Kehribar taşı aynı zamanda egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının da alternatif tedavisinde kullanılıyor.

Lapis: Hafızayı güçlendiren lapis bedenden ziyade psikolojik etkileriyle öne çıkan bir taş. Özellikle sosyal fobileri olan, özgüven eksikliği ve iletişim sorunu yaşayan kişilerin kaygılarını gidermeleri için üzerlerinde tenlerine temas edecek şekilde lapis taşı taşımaları gerekiyor. Lapis kaygı kaynaklı uykusuzluk sorununun alternatif tedavisinde de kullanılıyor.

Akuamarin: Solunum sistemi, özellikle de akciğerler üzerinde etkisi bulunan akuamarin aynı zamanda ağız, diş, kulak gibi başta bulunan organların ağrılarını da hafifletiyor.

Hematit: Kan dolaşımını düzenleyen hematit, kan basıncının da dengelenmesine yardımcı oluyor.

Agat: Üreme organları üzerinde iyileştirici etkisi olduğu bilinen agat, rahat bir gebelik süreci için hamile kadınlara öneriliyor. Agat aynı zamanda adet sancılarını da hafifletiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!