Doğal Estetik Operasyon Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Doğal Estetik Operasyon Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:37

Moda kavramının yalnızca giyim için geçerli olmadığını belirtmek gerekiyor. Estetik ameliyat başvurularının zaruri hâllerden çok dış görünüm kaygısıyla yapıldığı bilinmekte. Estetik cerrahlar her yıl burun düzeltme, göğüs dikleştirme gibi operasyonlar için milyonlarca başvuru alıyor. Ancak estetik operasyon yaptırırken dikkat edilmesi gereken birçok husus var.

Haberin Devamı

Ağır estetik operasyonlar her zaman risklidir. Zaruri olmadıkça “kapalı ameliyat” adı verilen operasyonlardan kaçınılmalıdır. Dünyanın en iyi estetik cerrahlarıyla çalışan ünlü isimlerin bile çoğu zaman istedikleri sonucu elde edemedikleri biliniyor. Bu yüzden estetik operasyonla dış görünüşünüzü tamamen değiştiremeyeceğinizi bilmelisiniz. Ancak doğal estetik ameliyatlarla vücudunuzdaki bazı dezenformasyonları düzeltmeniz ve şık bir görünüme sahip olmanız mümkün.

  • Göğüs Dikleştirme: Hamilelik, aşırı kilo alımı gibi sebeplerden ötürü sarkan göğüsler bu ameliyatla düzeltilebilir. Meme dikleştirme ameliyatında temel amaç bölgedeki aşırı yağ ve derileri alarak göğüs uçlarını olması gereken konuma getirmektir. Bu ameliyatta her cerrahi operasyonda bulunan risklerden fazlası bulunmamaktadır bu yüzden güvenle başvurulabilecek bir operasyondur.

  • Burun Estetiği: Burun aynı anda kemik, kıkırdak ve deri dokularına sahip olduğu için dikkatle yaklaşılması gereken bir uzuvdur. Lokal anesteziyle burnun iç ve dış bölgelerinde kesikler açarak buradaki kemik düzeltilebilir ve istenilen şekil verilebilir. Ancak iç kemiğin törpülenmesiyle yapılan kapalı ameliyata sadece zaruri durumlarda başvurulmalıdır. Nitekim burun ameliyatı en riskli ameliyatlar arasındadır.

  • Karın Germe: Hakkında birçok söylenti olsa da büyük yan etkileri olmayan bir operasyondur. Özellikle deride çeşitli sarkmalar veya hızlı kilo kaybından kaynaklanan dezenformasyonlar mevcutsa karın germe işlemi gerekebilir. Bu operasyonda göğüs dikleştirme ameliyatıyla hemen hemen aynı işlemler uygulanır. Bölgedeki yağ ve deri fazlası alınarak kesilen yerler birleştirilir.

  • Liposuction: Bu ameliyatta vücudun bir yerinden alınan yağ başka bir yere enjekte edilir. Örneğin aşırı ince bacaklara sahip olan kişilere genellikle liposuction uygulanır. Bunun amacı bölgedeki eksik yağ dokularının giderilmesidir. Ancak kilo vermek için akla gelmesi gereken ilk şey değildir. Eğer spor ve beslenme yoluyla kilo verilemiyorsa uzman bir hekime başvurarak liposuction ameliyatına girilebilir. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!