Derin Futbol’un derin dekoltesi

Güncelleme Tarihi:

Derin Futbol’un derin dekoltesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2003 23:07

Salı akşamları Lig TV'de erkeklerin gözlerini ayırmadan izlediği Derin Futbol adlı bir program yayınlanıyor. ‘‘Ne var bunda, erkekler futbolla ilgili her programa aynı muameleyi yapıyor’’ demeyin. Derin futboldaki hadise çok daha derin.

Programda Atilla Gökçe, Hıncal Uluç ve Melih Şendil gibi önemli futbol yorumcularının ortasında mini etekli bir ‘‘çıtır’’ oturuyor. Derin Futbol'un ‘‘Derin Dekoltesi’’nin adı Ayfer Sarıkaya. Programın açılış ve kapanış anonslarını yapan, yorumcuların uygun gördüğü takım onbirlerini tahtaya yazan, sokaktaki insana futbolla ilgili sorular soran, iki saatlik program süresince toplam beş dakika konuşan Ayfer Sarıkaya ile görüştük.

Sizce ne olacak bu Fener'in hali?

Fener'in halini ben de bilmiyorum. Çok üzülüyorum aslında. Çünkü ben Fenerbahçeliyim. Düzelir inşallah.

Güzel bacaklı ve Fenerbahçeli olmanızın dışında siz kimsiniz?

- 20 yaşındayım. İstanbul doğumluyum. Aslen Muşluyuz. Babam İSKİ'de devlet memuru, annem ev hanımı. Annem 35, babam 40 yaşında. Ailemle arkadaş gibiyim. Açıköğretim fakültesi birinci sınıftan terkim. Üç sene Eczacıbaşı'nda voleybol oynadım. Bir sene Başak Gürsoy'da fotomodellik yaptım. Şimdi yalnızca televizyon var.

Derin Futbol programına nasıl başladınız?

- Ajans'tan kız istemişler. Bir sürü kızla birlikte ben de görüşmeye gittim. Beni seçtiler.

Futbol programına ‘‘kız’’ istemelerinin sebebi nedir?

- Programın formatı böyle. İtalyan programlarını hiç izlemediniz mi? Orada da futbol programlarında çok hoş kadınlar hosteslik yapıyor. Biz de İtalyan programlarına benzemek istiyoruz. Program arasında küçük sunumlar yapıyorum. Bir de dış çekimlere gidip, halka futbol ile ilgili sorular soruyorum.

Cevap veriyorlar mı?

- Genellikle kadınlara soruyorum. Cevap vermeye çalışıyorlar. Cevap veren de veremeyen de beni öpmek istiyor. Öpüşüp, ayrılıyoruz. Ben bir kadın olduğum için kadınların da futboldan anladığını anlatmaya çalışıyoruz.

Programa başlamadan önce futbolla bir bağınız var mıydı?

- Hiç anlamazdım. Hatta voleybol oynadığım dönemde, spor deyince yalnızca akla futbol geldiği için çok kızardım. Artık futbolu öğrenmeye başladım. Hıncal Uluç, Atilla Gökçe ve Melih Şendil bana çok şey öğretiyorlar.

Ofsayt nedir?

- Birinci cevap: Bilmiyorum. Vurulan pozisyonla ilgili bir şeydi. Şaibeli bir pozisyona ofsayt deniliyor galiba.

Röportajın bitiminden 20 dakika sonra gelen cevap: Rakip forvetin fileye, rakip savunmadan yakın olması.

Futbol yorumcusu mu olacaksınız?

- Hayır. Ama televizyonda kalıcı olmak istiyorum. Bütün yönetmenler suratımın kameraya çok yakıştığını söylüyorlar. En yakın çekimde bile suratım patlamıyor. Ben bile bazen, bu surat benim mi, diyorum. Yarım kalan eğitimimi televizyon konusunda tamamlamak istiyorum. Daha çok küçüğüm zaten.

Beğendiğiniz futbolcuları sayar mısınız?

- Tip olarak hayran olduğum biri yok. Hiç öyle bakmadım. Oyununu beğendiğim futbolcular var. Rüştü mesela.

Her programda etek giyiyorsunuz. Sözleşmede mini etek şartı var mı?

- Programın formatı böyle. Güzel bir kadın her yerde dikkat çekiyor. Bir futbol programında bir kadının olması çok güzel. Çok açık giyindiğimi de söyleyemeyeceğim. Mini etek giyiyorum, o kadar. Basit durmuyor bence. Ben kıyafetimi taşıyabiliyorum.

Oturmak kalkmak sorun olmuyor mu?

-Ben o konuda çok dikkatliyimdir, asla frikik vermem.

İyi para kazanıyor musunuz?

- Çok iyi değil. Ama bu bir başlangıç. Parasında değilim.

Sizce kim şampiyon olacak?

-Bilmiyorum, Beşiktaş olacak galiba...

HINCAL ULUÇ BENİ HAFTANIN ŞIKI YAPTI

Hıncal Uluç sizi yazdı mı? Biliyorsunuz onun yazdığı ünlü oluyor...

- Beni, Şamdan'da köşesine koydu. Herkes sürekli beni soruyormuş. Beni haftanın şıkı yaptı. Ama Hıncal Uluç da diğerleri de beni çok seviyor. Aramızda bir abi-kardeş ilişkisi oldu.

Sokakta tanınıyor musunuz?

- Evet. Yolda çevirip 'Hıncal'a selam söyle' diyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!