‘Çocuğuma Dokunma’

Güncelleme Tarihi:

‘Çocuğuma Dokunma’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 15:51

Artan taciz, tecavüz ve çocuk istismarı haberlerine toplumun birçok köşesinden büyük tepkiler geliyor. Sosyal medyada birçok kişi, çocuk istismarının önlenmesi için ağır hukuki yaptırımlar talep ediyor.

Haberin Devamı

Çocuk istismarı konusunda toplumda gelişen hassasiyet üzerine, “Çocuk istismarını önlemek için neler yapılması gerektiği” çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler, yerel ve ulusal örgütlenmeler tarafından tartışılıyor. Son olarak TBMM’den geçirilmeye çalışılan ancak son anda vazgeçilen “cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlilik” durumunu düzenleyen kanun teklifi de büyük tartışmalara sebep olmuştu.

‘Çocuğuma Dokunma’


CANAN ARITMAN VE GÖNÜL BALKIR PANELDE KONUŞACAK

Yalova Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Yalova Belediyesi ile ortak olarak “Çocuğuma Dokunma” paneli düzenliyor. Panelde, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı, 22. Ve 23. Dönem Milletvekili ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Dr. Canan Arıtman ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gönül Balkır RDKM Özgecan Salonu’nda “Çocuğuma Dokunma” adlı panelde konuşacak. 16 Aralık Cuma günü saat 17.30’da gerçekleşecek olan panel Yalova Cumhuriyet Platformu ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü katkıları ile gerçekleşecek.

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMALIYIZ"

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şube Başkanı Gülden Dönmez, “Çocuklar hepimizin geleceği. Eğer onları koruyamazsak, ülkemizi de koruyamayız. Tüm halkımızı bu panele davet ediyoruz. Kafa kafaya verelim, ne yapacağımızı beraber çözelim. Çocuk istismarı kanayan yaramızdır,” açıklaması yaptı. Panellerin her şehirde ve ilçede yapılması ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini belirten Dönmez, "Çocuklar vatandır, onlara dokunulamaz!" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!