Cem'in filmi uzak ara birinci olur

Güncelleme Tarihi:

Cemin filmi uzak ara birinci olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 00:00

Kolpaçino” ve “Kutsal Damacana-2” filmleriyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Şafak Sezer, yaşadığı tatlı heyecana rağmen biraz keyifsiz... Müzik sektöründen dert yanan ünlü komedyen, “Şarkı istiyoruz yavşakça tavırlar! Kin besliyorum bu tiplere” dedi.

Haberin Devamı

Şu an “Kutsal Damacana-2”nin setindeyiz ama, önce 29 Ekim’de vizyona girecek olan “Kolpaçino”dan söz etmenizi istiyorum. Çünkü o filmle çok iddalısınız...
 - Hem “Kolpaçino”da hem de “Kutsal Damacana-2”de hep no-name adamlarla çalışıldı. “Kolpaçino” çok güzel bir film oldu. Bizim için önemli olan “Sabri” karakteriydi. Onu da Aydemir Akbaş çok güzel oynadı, döktürdü. 
Bu sezon 70 film vizyona giriyor. Size göre 70 iyi yönetmen ve iyi senarist var mı bu sektörde?         

- Nasıl herkes oyuncu olabiliyorsa, herkes yönetmen ve senaryo yazarı da olabilir. Kendine, elindeki mala güvenen herkes arenaya çıkabilir. Ama iyi yönetmen, iyi senaryo yazarı 3-5 tane. Fazla yok.
     
Vizyona giren filmlerin hepsini izliyor musunuz peki?      

- Tabii ki. Günde 10 film izliyorum. Evimde 400 parçalık yerli film arşivim var. Fatma Girik’lerden Sadri Alışık’lara kadar... Hepsinin hayranıyım. En sevdiğim komedi filmi, “Aslan Bacanak” mesela.

O dönemin komedyenlerinden esinlendiğiniz oluyor mu?

- Esinlenmek ne kelime, onlarla yatıp, kalkıyoruz ama yapamıyoruz.

Yani bugünün şovmenleri, komedyenleri, stand-up’çıları hep eskileri mi taklit ediyor?     

- Dünyada çalmayan adam yok. Ha, Steven Spielberg gibi bir adam var. Bu adam herkesin savaş filmi, kovboy filmi çektiği dönemde uzaya çıktı, herkesin uzaya çıktığı dönemde de kalktı “Schindler’in Listesi”ni çekti. Bu adam çalmadan yapan tek kişi, başka yok... Bize gelince. Bizde herkes sonucu baştan biliyor. Cem Yılmaz filmini kaç kişi izleyecek biliniyor. şahan Gökbakar, şafak Sezer yapınca da öyle... Biz de kendi aramızda rekabet ediyoruz yani. Eskiden birbirine rakip çok adam varmış. Sonra sektör diziye bulaştı, geçmiş olsun! ış bitti yani. Sinemaya destek yok... Biz “Kolpaçino”da oynaması için çok kişiyi aradık. Rol beğen-mediler, geri dönmediler. Bunlar çok ayıp şeyler. Ayrıca şöyle bir akıl hastalığı başladı: Film müzikleri için birini arıyorsun, 50-100 bin dolar para istiyor. Yahu zaten bu ülkede 100 bin dolara film çekiliyor. Müzik sinemanın evladıdır. Net cevap alamadığın zaman evladın kolu bacağı gidiyor.

Kimden eser istediniz de bu kadar para talep etti?

- İsim vermeme gerek yok ama herkes böyle. Ben de onlara kin besliyorum, bir tarafa yazıyorum. Çünkü ben onun konserine gidip izlemişimdir, arkadaşlık etmişimdir. O bana değer vermezse, bu beni üzer. Müziğin sahibini arıyorsun, “menajerim ilgileniyor” gibi yavşakça tavırlarla karşılaşıyorsun. Bu sektöre hizmet etmek adına oyuncu, yeri geliyor para almıyor. Ben paramı alamayacağımı bildiğim halde gittim film çektim.

11 YAŞINA KADAR MEME EMMİŞİM

Bu sezon bütün komedyenler filmleriyle sahada olacak. Siz, Cem Yılmaz, şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer... İpi açık ara kim göğüsler dersiniz?


- Benim bir gişem var, ama dengesiz bir gişe! Tam dengeye oturmadı yani. Ne olduğu belli değil... Bir 900 bin oluyor, bir 600 bin, sonra bir milyona çıkıyor. Kesin olan şu; ben bugüne kadar hiçbir yapımcıyı batırmadım. Hiçbiri zarar etmedi. Kazandığım para beni de bir yıl geçindiriyor.

600 bin ile 1 milyon arasında oynayan gişe, egonuzu tatmin ediyor mu?

- Etse ne olur, etmese ne olur. ınsanları zorla sinemaya getiremem ki! Benim kaderim böyle. Benim her şeyim çok zor olur. Zor doğumum ben. 11 yaşına kadar meme emmişim, 13’ümde sünnet olmuşum, 25’imde askere gitmişim, 37’mde anne-babalar birbirine girmiş de zorla evlenmişiz, mucize eseri şöhret olmuşuz. Daha ne anlatayım!

2.5 aydır setlerdesiniz, iki film çektiniz. Ve hiç dinlenmeden ıclal Aydın’la bir sit-com’a başlayacaksınız...

- Evet... İclal çok başarılı. Zaten o, sit-com kadınıdır, hiç evden çıkmasın. Bu dizi de ev içinde geçiyor. Karı-kocayız, çocuklarımız falan var. Hikaye daha yazılıyor, bakalım ne çıkacak ortaya.

İclal’i kadın olarak beğenir misiniz?

- Güzel kadın. Benim yanımda havalı duruyor biraz... “şşşt kendine gel” duruşu var yani...

Haberin Devamı

CEM'İN FİLMİ UZAK ARA BİRİNCİ OLUR

Haberin Devamı

Cem Yılmaz’ın filmi hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Kostümlerini falan çok beğendim. Çok iyi bir iş olmuş. Bence Cem’in filmi uzak ara 1 numaradır. Diğerlerinin şansı ne olur, bilinmez ki. Kumar gibi bir şey bu iş...

 “Kutsal Damacana-2”de neler olacak?

- İlk filmde Diablo’yu ezdi ya Fikret, onun intikamını almaya geliyor iblis... Bütün mevzu bu. Bol kahkahalı, değişik bir iş oldu. Ve bütün oynayanlar isimsiz... Mesela şoförüm, Fenerbahçe tribününden bir arkadaşım, Acıbadem Hastanesi’nde idari işler müdürü olarak çalışan bir ağabeyimiz, kızım, amcamın kızı, kayınpederim, kayınvalidem, baldızım, herkes oynadı...

Tam aile işi. Para verdiniz mi bari?

- Yok, hepsi karın tokluğuna çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!