Bülent'in kızı

Güncelleme Tarihi:

Bülentin kızı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2011 01:00

Kanal D’nin merakla beklenen yeni dizisi “Bir Çocuk Sevdim”, 9 Eylül’de başlıyor.

Haberin Devamı

Dizi, İstanbul’un orta sınıf mahallelerinden birinde yaşayan Mine ile zengin bir ailenin oğlu olan Sinan arasında filizlenen aşkı konu alıyor. Ailelerine rağmen aşklarına sahip çıkmaya çalışan iki genci Gülcan Aslan ve Hakan Kurtaş canlandırıyor.

Seyirci “Bir Çocuk Sevdim”i merakla bekliyor. Sette hava nasıl, çekimler nasıl geçiyor?        
   
Gülcan Aslan: Keyifli. Yoruluyoruz tabii ki ama ortam çok keyifli olduğu için yorgunluk pek zorlamıyor.

Hakan Kurtaş: Çok keyifli ve sakin bir çalışma süreci yaşadığımız için mutluyuz. 

Mine nasıl bir karakter, anlatır mısınız biraz?

Gülcan: Orta sınıf bir mahallede yaşayan, ikinci kuşak İstanbullu bir ailenin küçük kızı. 17 yaşında, lise son sınıfta okuyor. Güzel, neşeli, inatçı hatta isyankâr bir genç kız. Aynı zamanda başarılı bir öğrenci. Hayallerinin peşinden giderken, hayatı ıskalamıyor. Annesi ya da ablası gibi kaderine boyun eğecek biri değil. Tam tersi, kaderini kendi çizmek istiyor. Ve orada en geniş yeri aşk kaplıyor. Yüreği Sinan için çarpıyor. Mine, aile baskısına, sınıfsal engellere aldırmadan ilk aşkını cesurca, doludizgin yaşıyor. Ta ki hayat, önüne aşamayacağı engeller koyana kadar... Onlarla başa çıkmaya çalışırken büyüyecek, olgunlaşacak. Biz aslında Mine’nin mücadelesini izleyeceğiz.

YAŞLARINDAN BÜYÜK OLAYLAR YAŞAYACAKLAR

Peki Sinan nasıl biri?

Hakan: Sinan, üniversiteyi yeni bitirmiş, master yapmaya hazırlanıyor. Zengin bir ailenin tek çocuğu. Esprili, zeki, asi ruhlu ve yakışıklı bir delikanlı. İstediği her şeyi kolayca elde etmiş olsa da şımarık değil. Mütevazı ama kendine güvenen biri. Dolu dolu yaşamayı ve heyecanı seviyor. Mine ile en çok uyuştuğu nokta da asilikleri ve kendi içindeki özgürlükleri. Tehlikeli sporlara meraklı. Sevdiklerini neşelendirmekten, sürprizlerden hoşlanıyor. Mine de onun bu özelliğini seviyor. Sinan, o duru yüzü, o derin bakışları gördüğü anda hissetmiş onun ilk aşkı olduğunu. Hayalinde, bu aşkı ömür boyu sürdürmek var. Başka hayalleri de var Sinan’ın. Fakat beklenmedik olaylar, hayatının akışını değiştirecek. Yaşlarından büyük olaylar yaşayacaklar.

Muratlarına eremeyecekler gibi görünüyor...

Hakan: Onlarınki imkansız bir aşk. En başta sınıf çatışması yaşayacaklar. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya çalışacaklar. Ama sonunda ne olacağını kimse bilmiyor.

Gülcan: Her dakikalarını çok güzel yaşıyorlar. Dış mihrakları ise ne sen sor ne de ben söyleyeyim.

O MERDİVENLERİ HIZLA ÇIKIYORUZ

Hakan Bey sizi daha önce hangi yapımlarda izledi seyirci?

Hakan: Ben Mimar Sinan Üniversitesi mezunuyum. Dot Tiyatrosu’nun “Punk Rock” oyununda rol alıyordum. Geçtiğimiz kış “Vücut” isimli bir film çektik. Şimdi Adana Altın Koza Film Festivali’ne katılıyor. “Ezel” dizisinin son bölümünde de bir rolüm vardı.

Peki sizi?

Gülcan: Ben de Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde ders aldım. Geçtiğimiz yıl yayınlanan “Her Şeye Rağmen” dizisi benim ilk göz ağrımdı. Ondan sonra da “Bir Çocuk Sevdim” geldi. Asıl güzel olan, “Her Şeye Rağmen”de üç bölüm çalıştığım Cevdet Mercan ile bu dizide de bir araya gelmem. Kendimi güvende hissetmemin nedenlerinden biri de bu sanırım. Bir de Çetin Tekindor var tabii...

İkinize bakınca, merdivenleri koşarak çıktığınızı düşünüyorum...

Gülcan: Bu durum çok sevindirici. Ama bu meslekte “Oldum” diye bir şey yok tabii...

Hakan: Keyifliyiz ve mutluyuz, çünkü o merdivenleri bazılarına göre daha hızlı çıkıyoruz. Her ne kadar hedeflerinizi belirleseniz ve o hedefe ulaşmak için gereken her şeyi yapsanız da, bu işler biraz şans meselesi. Ve insanın kendini şanslı hissetmesi muhteşem. Onun dışında oynadığımız oyunculara ve yaptığımız işe de baktıkça mutlu oluyoruz.

Haberin Devamı

Arkadaşlarım “Ünlü olunca bizi tanımazsın” diyor

Haberin Devamı

Reklam filmlerinden tanıdığımız 15 yaşındaki İlayda Alişan, “Bir Çocuk Sevdim” dizisinde Bülent İnal’ın canlandırdığı karakterin kızını oynuyor.

“Bir Çocuk Sevdim” senin ilk dizin mi?

- Evet, ilk dizim.

Kaç yaşındasın?

- 15 yaşındayım ama bu dizide 13 yaşında, Merve adında bir kızı oynuyorum.

Merve nasıl biri?

- Merve babasına çok düşkün bir çocuk. Babasını çok kıskanıyor ve onu kimseyle paylaşamıyor. Öyle olaylar çıkaran biri değil ama çok cadı bir kız.

Çekimler senin için nasıl geçiyor?

- Bu benim ilk dizim ama daha önce de reklam filmlerinde oynamıştım. Burada çekimler daha uzun sürüyor, yine de yorulmuyorum çünkü sette çok eğleniyoruz.

Okul da devam ediyor tabii...

- Bu sene lise 2’ye geçiyorum. Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde okuyorum.

Okul arkadaşların dizide oynamanla ilgili neler söylüyor?

- “Ünlü olursan bize bakmazsın, bizi tanımazsın” diyorlar.

Ünlü olmak, herkes tarafından tanınmak güzel mi?

- Güzel ama benim hayatımda pek bir değişiklik olmayacak. Bunu diziden önce de konuştuk. Ben kendimi Merve karakterinden ayırt edebilmeliymişim.

Haberin Devamı

http://twitter.com/hurriyetmagazin             

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!