Bu kız obez, çatlar!

Güncelleme Tarihi:

Bu kız obez, çatlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 00:00

Neredeyse beş kilo doğan Sülün, obezlikten kurtulup podyumların en çok aranan isimleri arasına nasıl girdiğini anlattı.

Haberin Devamı

 

Modelliğe ne zaman başladınız?
- Ben direkt modelliğe başlamadım, önce bir yarışmaya katıldım. Sene 2005’ti ve henüz 16 yaşındaydım. O yarışmada en iyi model seçildikten iki yıl sonra da Best Model of Turkey’e başvurdum.
Ve yarışmadan sonra Emre Kınay’dan oyunculuk eğitimleri almaya başlamışsınız. Daha önce de oyunculuk yapmak gibi bir hayaliniz var mıydı?
- Evet... Kız kardeşim konservatuvarda okuyor, benim içimde de her zaman oyunculuk vardı. Zaten derece alan arkadaşlarımızı kanal yönlendirdi. Bir de kamp döneminde dizi setlerini ziyaret etmiştik ve içimden “Ben de yapabilirim” demiştim. şen şakrak bir insanımdır, gülmeyi, eğlenmeyi ve eğlendirmeyi severim.
16 yaşında mesleğinizi seçmiştiniz yani...
- Yarışmaya nasıl katıldım biliyor musunuz? Ben arkadaşlarımla tatildeydim, o yarışmanın gazete ilanını gören ise babam... Ben o zamanlar anaokulu öğretmeni olmak istiyordum. Ama babam ilanı görünce benden habersiz fotoğrafımı yollamış, formu da doldurup benim adıma başvuru yapmış. Üstelik babam askerdir, bu da işin enteresan kısmı.
Neden böyle bir şeye gerek duymuş?
- Ailem derece almamı beklemiyormuş ki... Eğleniriz, hayatımızda bir değişiklik, renk olur diye düşünmüşler.
Tepkiniz ne oldu öğrenince?
- Daha çok küçüğüm, hayatımda topuklu ayakkabı giymemişim, makyaj yapmayı bilmiyorum. Neye uğradığımı şaşırdım. Hatta babam tatilimi yarıda kesti diye bir gün boyunca ağladım.

Haberin Devamı

İYİ BİR MODELİM
TV ŞART DEĞıL
İlk profesyonel defilenizde neler hissetmiştiniz?
- İlk Galata Moda Günleri kapsamında düzenlenen Simay Bülbül defilesinde podyuma çıktım. Kimseyi tanımıyordum. Çok heyecanlıydım. Buna rağmen “iyi ki bu işi yapıyorum” dediğim gün o gündü.
Peki aldığınız oyunculuk eğitimini değerlendirebildiniz mi?
- Hayır. Çünkü yönlendirilmedim. Bir ajansa da bağlı değildim. O yüzden olmadı. Modelliğe devam ettiğim için neden televizyon olmadı da demiyorum zaten... Ben iyi bir modelim, illa televizyon olması gerekmiyor.
Bir dönem televizyona adım atmak istediğiniz için “Var mısın Yok musun”a katıldığınız yazılmış ama...
- O yarışmaya katılmam tesadüf oldu. Sonra bir pürüz çıktı, ayrıldım. Acun Ilıcalı da bir daha “Var mısın Yok musun” yapmama kararı aldı.
Acun Ilıcalı sunmuyor ama şimdi de var o yarışma, neden katılmıyorsunuz?
- Bu kez işin içinde Acun Bey yok. “Var mısın Yok musun” eşittir Acun Ilıcalı olduğu için benim kafamda, yer almak istemedim.
Bundan sonrası için oyunculuk planlarınız var mı?
- Oyunculuk derslerim devam ediyor. ıyi bir işte yer almak istediğim için eğitim alıyorum. Altan Gördüm ve Vahide Gördüm’den de eğitim aldım. şimdi de Cüneyt Sayın’la çalışıyorum. Yeni sezonda gelen teklifleri değerlendireceğim artık.

Haberin Devamı

SENİH’İN KARAKTERİ
BANA UYGUN DEĞİLDİ
Bir röportajınızda “Güzelim ama aşkta şansım yok” demişsiniz, döndü mü şansınız?
- Döndü. ılk defa bir Sevgililer Günü’nü yalnız geçirdim. “Çirkin miyim?” diyeceğim, o da değil. Sanırım fazla seçici olmamdan kaynaklanıyor. Ama şansım döndü.
Tanınmış biri mi sevgiliniz?
- Kendi çevresinde iyi tanınan bir tekstilci.
Senih Erden’le ilişkinizin “Var mısın Yok musun”a katılmak istediğiniz için bittiği yazılmıştı. O haberler doğru muydu?
- Hayır, ayrılma sebebimiz o değildi. zaten ben o tarz ilişki yaşayacak bir kız değilim. şu an erkek arkadaşım varken bunları konuşmak ne kadar doğru, onu da bilmiyorum. şu kadarını söyleyeyim, ayrılmamızın sebebi onun karakterini kendime ve aileme uygun görmememdi.

Haberin Devamı

BABAM O DOKTORU
BULMAK İSTİYOR!
Formunuzu korumak için neler yapıyorsunuz?
- Pek bir şey yapmıyorum, benim fiziğim biraz taşıdığım genlerle alakalı. Ama Türk kadınının şöyle bir sorunu var, güneşi görünce spor yapmaya başlıyorlar!
Sizin hiç kilo probleminiz olmadı herhalde...
- (Gülüyor) Olmaz mı... İlk tacımı aldığım zamanki fotoğraflarıma bakıyorum, kocaman yanaklarım var. Küçükken de annemle babam beni doktora götürdüğünde doktor “Bu kız obez, çatlar” demiş. Sekiz yaşına kadar öyleydim. Sonra voleybola başladım, zayıfladım. O doktoru bulmak istiyorum şimdi. Hatta babam da ilk tacımı aldığımda “Kızım ben o doktoru bulmak istiyorum” demişti.
Kaç kilo doğdunuz?
- 4 kilo 750 gram doğmuşum. Yaşıtlarım katı yemeye başlamamışken ben önüme tencere alıp pırasa yemeği yermişim!

Haberin Devamı

WILMA ELLES
PODYUMA
YAKIŞIYOR

Modelliğe ne kadar devam edeceksiniz?
- Bu vücut bende kaldığı sürece... Gerçi bazen “Ben bu mesleği yapmak istemiyorum” dediğim oluyor ama...
Hangi zamanlarda söylüyorsunuz bunu?
- Podyumda benim önüme 1.60 boyunda bir oyuncuyu çıkardıklarında!
E siz de oyuncu olmak istiyorsunuz, o taraf da size kızmasın...
- Ben oyunculuk yapmak için eğitim alıyorum, ama o oyuncu modellik eğitimi almamış. Kilolu bir de... Çekemezlik değil bu, hak yeniyor. Oyuncu olup gayet güzel modellik yapabilenler de var ayrıca. Mesela Wilma Elles’in vücudu çok güzel, podyuma yakışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!