Bu adam iyice abarttı!

Güncelleme Tarihi:

Bu adam iyice abarttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 21:30

Evet, evet artık iyice abarttı!

Haberin Devamı

Zaten böyle çılgın ve cin fikirli olduğunu, evinin salonunu tiyatroya çevirdiğinde anlamalıydık.
1994’te girdi Metin Zakoğlu şehir tiyatrolarına. O kadar azimli, o kadar tiyatro aşığıydı ki, henüz 22 yaşındayken kendi tiyatrosunu kurdu.
Adını asıl duyduğumuzda kendi evinin salonunu tiyatro sahnesine dönüştürmüştü. Bir süre seyirci sıkıntısı çekse de, yılmadan devam etti. Haftanın pek çok günü sahneye çıktı. Ve sonunda amacına ulaştı, izleyiciyle ahbap bile oldu.
Son dönemde de tiyatroya gidemeyen engellilerin evine tiyatro götürüyor. Kimsenin tiyatrosuz kalmasına dayanamıyor. Tek başına büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.
Yaklaşık iki ay önceki yeniliği de İstanbul Bağdat Caddesi’nde açtığı Cafe Theatre olmuştu. Hem kafe, hem restoran hem de tiyatro var burada. En önemlisi de neredeyse haftanın her günü sahneye farklı bir oyun, gösteriyle çıkıyor. Durmuyor, yorulmuyor!
Anlayacağınız Metin Uzakoğlu tam bir proje adamı. Bakıyor, inceliyor, halkın neye ihtiyacı olduğunu keşfedip eksiği tamamlıyor. Başladığı işin peşini de bırakmayıp canla başla devamını getiriyor.

Haberin Devamı

İNTERAKTİF TİYATRODA ÖĞLE YEMEĞİ

Son numarası da bunlardan farklı değil.
Yine yaratıcı ve yine yararlı.
Çalışanların kafasını dağıtmak için Öğlen Yemeği Kabaresi.
Her gün 12.15 - 12.45 ve 12.45 - 13.15 saatleri arasında özel bir gösteri yapıyor.
Canlı müzik, yemek, muhabbet, komedi... Her şey var bu yarım saatin içinde.
Masalarınıza yerleşir yerleşmez başlıyor eğlence.
Gitarist ve solist arkada, Metin Zakoğlu önde. Tam bir kabare...
Zakoğlu, öncelikle gazetelerde gördüğü komik başlıkları işliyor anlattıklarında. Arada kendi yazdıklarını da dillendiriyor. Ama yarım saatin büyük çoğunluğunu seyircilerden aldığı malzemelerle devam ettiriyor. Bir de her gösteride komik, ilginç bir hikâyesi olan seyirci beş dakikalığına sahneye çıkıyor. Anlayacağınız interaktif bir durum var ortada.
Daha da güzel olanı, tüm bunlar yaşanırken iş arasında öğlen yemeğinizi yiyebilmeniz.
Üstelik mönü de oldukça geniş. Dünya mutfağından örnekler var. Sadece 17 liraya ana yemek, çorba ve salata veriyorlar.
Yalnız unutmadan, bu fiyat önümüzdeki bir ay için geçerli. Tanıtım bittikten sonra 25 liraya çıkacak.
Tel: 0216 467 33 32.

Haberin Devamı

KADIN CİNAYETİNE SERT ELEŞTİRİ

Gün geçmiyor ki gazetelerin üçüncü sayfasında ya da haber bültenlerinde bir kadın cinayeti haberi duymayalım. Hepimiz elimizden geldiğince yaşananlara engel olmaya çalışıyor, durumu eleştiriyoruz. Bunun gibi bir eleştiri de Hollandalı tiyatro grubu Tiyatro Rast’tan geldi. Töre cinayetlerini eleştiren ‘Dilek’ oyunuyla ilk kez 6 Ekim’de Talimhane Tiyatrosu’nda olacaklar. Tel: 0212 238 85 09.

MATBAANIN TARİHİNE YOLCULUK

Türkiye’nin ilk nostaljik matbaa atölyesi, Rahmi M. Koç Müzesi’de açıldı. Promat Matbaacılık işbirliğiyle Rahmi M. Koç Müzesi’nde açılan atölyede baskı sektörünün geçmişten günümüze yolculuğu anlatılıyor. Tarihi tipo tekniği, elle kurşun harf dizimi, metal klişelerle baskı uygulamaları, kağıt kesimi ve ciltleme gibi teknikler, eski ustalar tarafından uygulamalı olarak gösteriliyor. Tipo Atölyesi’nde ayrıca matbaacılık üzerine seçilmiş kitaplar, hurufat, klişe ve efemeralar da sergileniyor.

Haberin Devamı

KIZINI KURTARABİLECEK Mİ

İrlandalı yazar Margaret Mazzantini’nin son eseri ‘Sakın Kımıldama’, Meryem Mine Çilingiroğlu çevirisiyle Doğan Kitap’tan çıktı. Özetle bir ‘bedel’ hikâyesi olan kitapta 55 yaşında Timoteo adlı bir cerrah vardır. Bir ameliyat esnasında içeri giren meslektaşı onu acilen dışarıya çağırır. Çünkü acile yeni bir hasta gelmiştir. 15 yaşındaki genç kızın kimliğini bulmak için defterlerine bakan hemşireler kızın, Timoteo’nun soyadını taşıdığını görürler. Ciddi bir beyin sarsıntısı geçiren ve komada olan genç kız Timoteo’nun kızı Angela’dan başkası değildir.

ÇOCUK EDEBİYATI ÜZERİNE

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali çerçevesinde 3 Ekim’de çocuk edebiyatı tartışılacak. Fransız yazar Timothee de Fombelle ve yayıncı Gökçe Ateş Aytuğ, çocuk yazını ve yayıncılığının Fransa ve ve Türkiye’deki durumundan söz edecekler. Moderatörlüğünü Fatih Erdoğan’ın üstleneceği buluşmada, çocuk yazınında son trendler ve yeni gelişmeler, çeviri ve karşılaşılan sorunlar gibi konular masaya yatırılacak. Tel: 0212 393 81 11

Haberin Devamı

HAFTANIN SİTESİ blackandwtf.tumblr.com

Fotoğraf meraklıları ve komedi sevenler için bulunmaz bir site: http://blackandwtf.tumblr.com
Aslında yaptığı tek şey, siyah-beyaz ama mutlaka eski fotoğrafları yayınlamak. En büyük özelliğiyse hepsinin çok mu çok komik olması. Şöyle bir tararken 1855 tarihli bir fotoğraf bile gördüm. Ama en çok hoşuma gidense büyük bir kazın saldırısına uğrayan genç oldu. Bu arada blog’un kurucusu sizden de siyah-beyaz fotoğraflar bekliyor: blackandwtf@gmail.com.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!