Bu 100 dükkandan incik boncuk taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu 100 dükkandan incik boncuk taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2004 01:02

Çok ucuza hediyelik eşyalar, takılar, dekoratif objeler bulabileceğiniz bir adres İstanbul Sirkeci’deki Şark Han Çarşısı. Yüze yakın dükkandan, incik boncuk ve parlak kumaşlar taşıyor. Toptancılar ve perakendeciler bir arada bulunuyor Şark Han’da.

Burada özellikle yazlık evler için çok şık, Hindistan, Pakistan ve Endonezya’dan ithal parlak, işli örtüler, boncuk perdeler, maske ve heykeller, cam aksesuvarlar, biblolar ya da Çin işi kağıt lambalar var. Bu sıcaklarda, Tahtakale sokaklarında dolaşmadan, aradıklarınızı tek bir adreste, Şark Han’da bulabilirsiniz.

Sirkeci’nin Mercan diye bilinen kısmında, Rıza Paşa Yokuşu’nda bulunuyor Şark Han. Ama ara sokaklardan birine saklanmış bu çarşıyı öyle kolay bulamayabilirsiniz. Tahtakale esnafına Hediyelik Eşya Çarşısı olarak sormanızda fayda var. Çünkü bu çarşı, çevrede bu ismiyle biliniyor çoğunlukla. Şark Han’da eviniz için çok uygun fiyatlara, örtüler, dekoratif objeler, aksesuarlar, takılar, hediyelik eşyalar bulabilirsiniz bu çarşıda. Şark Han altı katlı ve 100’e yakın dükkan hizmet veriyor burada. Bu çarşı, terkedilmiş bir binayken, yaklaşık 10 yıl önce restore edilmiş. Çok garip ama, çarşının ne zaman açıldığını, hiçbir esnaf tam olarak bilmiyor.

HİNDİSTAN, PAKİSTAN VE ENDONEZYA’DAN ÖRTÜLER

Eviniz için uygun fiyatlı, şıkır şıkır aksesuvarlar arıyorsanız, Şark Han’a uğramalısınız. Tahtakale’de sokak sokak dolaşarak bulabileceklerinizi, Şark Han’da birarada bulabilmeniz işinizi kolaylaştıracak. Şark Han’da toptancılar ve perakendeciler birarada bulunuyor ve büyük çoğunluğu Çin’den gelen mallar satılıyor.

Altı katlı çarşının büyük kısmını hediyelik eşya dükkanları kaplıyor. Biblo, çerçeve, cam, tahta bebek, müzik kutusu gibi hediyelikler satan dükkanlar aslında toptan satış yapıyor ve mağaza sahiplerine hitap ediyor. Ama büyük çoğunluğu, toptan fiyat üzerinden, perakende satış da yapıyor. Bu sebeple çok ucuza, mesela 675 bin liraya biblo, iki milyona müzik kutusu alabiliyorsunuz.

Çarşıda bulabileceğiniz en çekici ürünler arasında, Hindistan, Pakistan ve Endonezya’dan getirilen eşyalar başı çekiyor. Tahtadan, oymalı sehpalar, maskeler ve üzerinde çeşitli hayvan figürlerinin bulunduğu tahta heykeller gayet şık. Bunların pek çok çeşidini Tarih İthalat’ta bulabilirsiniz. Tarih İthalat’ta, tamamı bu ülkelerden gelen, şıkır şıkır örtüler, otantik ev eşyalarını bir görün.

Çarşının üst katlarından, sarı, kırmızı, turuncu hint işi örtüler, paşminalar, şallar, boncuk perdeler sarkıyor. Masa ve yatak örtülerine aynalar işlenmiş. Özellikle yazlık evlerde iç kapılarda çok şık duracak boncuk perdelerin, tahta boncukluları, renkli ve parlak taşlı olanları da var. Bunların haricinde, Çin malı, renkli kağıt lambalar da, geçen yazdan beri oldukça popüler.

ŞAPKA BİLE VAR

Çarşının üst katlarında eğlenceli ve renkli dükkanlar var. Çarşının en üst katında yer alan Kartal İthalat’ta, çok şık yazlık şapkalar bulabilirsiniz. Bunlar, ham keten benzeri, delikli kumaştan yapılmış, Endonezya’dan getirilen çok şık şapkalar.

Son dönemde camın popülerliği üst düzeyde. Takıdan, ev aksesuarına kadar heryerde karşımıza çıkıyor cam. Şark Han’ın en üst katındaki Cam Dünyası’nı özellikle akvaryumu olanlar çok sevecek. Cam Dünyası’nda, cam balık, yengeç gibi minik süsler, küçük cam taşlar, cam boncuklar, ayrıca renkli cam vazo, masa süsleri, tabak, kül tablaları da satılıyor. Dev vazolardan, küçücük akvaryum süslerine kadar herşey var, cam meraklıları için.

Çarşı’da sadece hediyelikçiler bulunmuyor. Mesela Birlik Deri’de, model model deri çanta var. Fiyatları da gayet iyi. Çarşıdaki dört dükkan da, toptan bijuteri olarak hizmet veriyor. Takılar, tokalar taşıyor bu dükkanlardan.

ŞARK HAN’DA FİYATLAR

Tahta saat 25

Hint işi kırlent 10

Hint işi masa-yatak örtüsü 15

Abajur 10

Pakistan sehpası (3lü) 250

Müzik kutusu 1

Şapka 7

Cam şekerlik 7,5

Renkli cam kül tablası 3

Cam vazo 16,5-32,5
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!