Bizimkiler'in 11 yıl rekoru

Güncelleme Tarihi:

Bizimkilerin 11 yıl rekoru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dile kolay tam on bir yıl geçmiş ‘‘Bizimkiler’’in ilk ekrana geldiği günden bu zamana kadar. Bu süre içinde toplumda ne varsa onu izledik. Seçimler, enflasyon altında ezilen memurların sorunları, üniversitede yaşanan gerginlikler ve tabii ki futbola olan tutkumuz. On bir yıldır bıkmadan izlediğimiz ‘‘Bizimkiler’’, ekranda en uzun süre kalan TV dizisi olma unvanını da elinde tutuyor.

‘‘Bizimkiler’’in on bir yıldır seyredilmesini, ‘‘Öncelikle halkın sabrına bağlamak gerekir’’ diyen yapımcı Umur Bugay, ‘‘Özdeşleşme, kucaklaşma ve bağdaşlaşma var. İnsanlar bizim evimiz gibi diyorlar. Böylece ekrandan bir sıcaklık, bir yakınlık doğuyor. Bir de olayların güncelliği var. Bu da en önemli özellik. Mesela fırındaki ekmek fiatını bile diyaloglar arasında bulan izleyici ekrandaki sıcaklığı hissediyor. Hem sosyo-ekonomik hem de yaşanan politika yönüyle de ilgi çekiyor’’ diyor.

Reytinglerinin iyi olmasına da değinen Bugay, ‘‘Bana göre sadece reytingi değil on bir yılı da önemli’’ diyor. Son zamanlarda birçok dizi yayından kaldırılıyor. Bu durum ‘‘Bizimkiler’’i de etkilemiş. Bugay, ‘‘Bu yıl ekonomik olarak özel bir yıl. TV'ler yaşam savaşı veriyor. Dizi ve programların reklam gelirlerine bağlı olarak yaplması bizi de etkileyebilir. Devam edememe gibi bir sınıra da gelibiliriz’’ derken, şimdilik bir tehlike olmadığını da söylüyor.

Dizinin pazar günü yayınlanması bir dezavantaj olduğunu belirten Bugay, ‘‘Spor programları, eğlence programları ve diziler var. İlk yıllardaki gibi değil artık. Dişli rakiplerimiz var. Ama insanların bir de alışkanlıkları var. Haber sonrası nerede olurlarsa olsunlar açıp seyrediyorlar’’ diyor.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

YAVUZER ÇETİNKAYA

Dizi başladıktan iki yıl sonra diziye katılan tiyatro oyuncusu, yazar, oyuncu Yavuzer Çetinkaya,

1992 yılında yaşama gözlerini

yumdu.

YAMAN OKAY

Dizi başladığından beri rol alan Türk Sineması'nın usta oyuncusu Okay,

1993'de aramızdan ayrıldı.

ORHAN ÇAĞMAN

Ailenin büyükbabası olarak izlediğimiz Türk Tiyatrosu'nun ünlü ismi Çağman, dizi ilk ekrana geldiği günden beri izleyicinin karşısına çıkıyor. Çağman, 1997'de yaşama veda etti.

AYTON SERT

Türk Tiyatrosu'nun ünlü ismi Ayton Sert, 1997'de aramızdan ayrıldı. Sert, 1996-1997 yılları arasında dizide rol aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!