Bir yıl içebildiği kadar bedava şarap içecek, çünkü kazandığı ödül bu...

Güncelleme Tarihi:

Bir yıl içebildiği kadar bedava şarap içecek, çünkü kazandığı ödül bu...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2006 00:00

İlker İşgören, Denizli’de düzenlenen şarap konulu şiir yarışmasını Üzümün Yeniden Dirilişi adlı şiiriyle kazandı. Sponsor firma Küp Şarapları ödül olarak ilk şiir kitabını basacak. Bir yıl boyunca içebildiği kadar bedava şarap da cabası.

Denizli’nin Bekilli ilçesinde ilginç bir şiir yarışması yapıldı. Yerel bir radyo ile haber portalının ortaklaşa düzenlediği yarışmayı ilginç yapan ödülü: 21. Yüzyıl Hayyamlarını Arıyor yarışmasının sponsoru bir şarap firması olunca ödülü de bir yıl bedava şarap oldu.

Yarışmaya 61 kişi katıldı. Aralarından Üzüm Kokulu şiiri ile Figen Yarar üçüncü, Kadehi Adam Eden Adam şiiriyle Serkan Engin ikinci oldu. Bekilli’nin Hayyamı unvanı ise Üzümün Yeniden Dirilişi adlı şiiriyle İlker İşgören’e layık görüldü. İlk şiir kitabının basılmasının yanında bir yıllığına içebildiği kadar da şarap kazanan İlker İşgören bu yarışma için 5 ay çalışmış: "Şiiri bu yarışma için yazdım, başvurunun son gününe kadar da teslim etmedim. Beş ay internette şarabın nasıl yapıldığını araştırdım. Bağdan, şişeye kadar bütün aşamalarını öğrendim, içime sindirdim. Öylece demlendi bende. Sonra bir gece uyurken birden aklıma geldi dizeler. Hep zifiri karanlıkta yazarım. Kalktım, şiirin omurgasını o akşam yazdım. Sonrası heykeltıraş gibi ortadaki malzemeyi yonta yonta, üzerinde çalışa çalışa ortaya çıktı."

İşgören’in daha önce de Rıfat Ilgaz Özendirme ve Adnan Yücel Mansiyon ödülleri var. Genç şair kazandığı şarap ödülünü kitabının basılacak olması kadar önemsemiyor. En beğendiği 28 şiirinin yer alacağı ilk kitabının adı "Gözlerim Suç İçinde" olacak.

Kazandığımı duyan şarap istiyor

Küp Şarabı’nı daha önce hiç tatmamıştım. Çok güzelmiş. İçtiğiniz zaman tortusu damağa yapışıp güzel bir tat bırakıyor. Yarışmayı kazandığımı duyan herkes benden şarap istiyor. Ben de daha elime geçmedi, durun diyorum. Olur mu iste, diyorlar. Şimdiye kadar bir şişe istedim. Ne zaman, ne kadar istersen getiririz dediler ama açıkçası biraz da çekiniyorum.

KÜP ŞARAPLARI’NIN SAHİBİ ASIM ALTINTAŞ

İstesin 500 şişeyi kapısına yığayım

Ayakta kaldığımız sürece de bu tür etkinlikleri destekleriz. Bir kişinin yıllık şarap ihtiyacı günlük bir şişeden hesaplasanız yılda 360 şişe eder. Hadi olsun olsun 500 şişe. Ege, Akdeniz ve İstanbul’da dağıtım yapıyoruz, 300-500 şişe bizim için küçük sayılar. Arkadaşımız ne zaman ne kadar isterse bir yıl boyunca şarap ihtiyacı bizden. İstesin 500 şişeyi bu akşam kapısına yığayım.

EN İYİ SEÇİLEN ŞARAP ŞİİRİ

Bahar gelince kalkıyor dalından salkım

Bir halk gözlerini kapatıyor

Tenine ilikleniyor beklemek

Yorgunluklarla yoğrulup

Karışıyorsun emeğe

Usulca akıyor zaman, diriliyor bağ

Kadın kokuyor içimiz

Bir mahzende büyütüyoruz sözcüklerimizi

Göğü uyutunca sarılıyor ezilişin damağıma

Damarlarımda duyuluyor adımların

Seni demliyorum içimin karanlığına

Uyandırdığın geceyle

Üzüm karışıyor suyumuza

Şarapla şiir çok benziyor

Haftada 3-4 kez, cumartesi akşamları mutlaka içki içerim. Kırmızı şarap seviyorum. Şarapla şiir arasında önemli bir bağ var. İkisi de içimize girince insana hayal kurdurtuyor. Nasıl çok şarap içtiğimizde kendimizden geçiyorsak aynı şey şiir için de geçerli. Şiiri ortaya çıkardığınız o iki dakikalık yoğunlaşma anında kendinizden geçiyor, bir boşalma yaşıyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!