Benim Tercihim

Güncelleme Tarihi:

Benim Tercihim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mütevazı kraliçe

Miss Model Of Turkey Yarışması'nın alçak gönüllü kraliçesi Feza Gürsoy, en büyük hayalinin Paris'e yaşamak olduğunu söylüyor

Miss Model Of Turkey Güzellik Yarışması'nda kraliçe seçilen 20 yaşındaki Feza Gürsoy, mütevazı kişiliğiyle gönüllere taht kurdu. Akdeniz Üniversitesi Turizm Otelcilik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Feza, Ankara'da başladığı mankenlik hayatına, Antalya'nın manken fabrikası olarak bilinen Es-Line Ajans'ta devam ediyor.

1995 YÜZ GÜZELİ

1995 yılında bir derginin açtığı yarışmada Yüz Güzeli seçilen Feza, okulunu iyi bir derece ile bitirip, halkla ilişkiler üzerine master yapmak istiyor. Okulunu bitirdiğinde İstanbul'da çalışmak niyetinde olan Feza, idealistliği ile tanınıyor. Aslan burcu olan kraliçe, burcunun tüm özelliklerini taşıdığını söylüyor.

AİLESİ ANKARA'DA

İnsanların kendisini beğenmesini ve örnek almalarını istediğini söyleyen Feza, ‘‘Ben Arzum Onan gibi olmak istiyorum. Deşifre olmamak ve mütevazı olmak bunun en büyük şartı. Bunun için çaba harcayacağım’’ dedi. Ailesi Ankara'da olan Feza, 2 arkadaşı ile aynı evi paylaşıyor. Feza'nın başka bir özelliği ise yemek yapmayı çok sevmesi.

YEMEK TUTKUSU

Mutfağa girdiği zaman birbirinden güzel yemekler yapan Feza Gürsoy, yemek yapmayı kendi kendine deneyerek öğrendiğini söylüyor. Güzel mankenin sabah kahvaltısına çok önem veriyor ve kesinlikle kahvaltı yapmadan dışarı çıkmıyor. Feza'nın en sevdiği renkler ise pembe ve mavi. Üşengeç bir insan olduğunu söyleyen kraliçe, uyumayı çok seviyor.

OKUMAYI SEVİYORUM

Gece hayatını fazla sevmediğini söyleyen güzel mankenin en büyük tutkularından birisi de dans etmek. Kitap okumayı da çok seviyor. İnsanların hayatlarının anlatıldığı kitapları tercih ediyor, bu kitaplardan hayat dersleri çıkartıyor. En çok değeri ailesine veriyor. 2 ayda bir ailesini görebilen Feza, ‘‘Onları çok özlüyorum. Ama kariyerim için böyle olması gerekiyor’’ diyor.

PARİS HAYALİ

Giysilerinin markalı olmasına dikkat etmediğini söyleyen Feza, ‘‘Bana yakışanı tercih ederim. Bana yakışan, benim için en kalitelisidir’’ dedi. Feza, doğal güzelliğe önem veriyor ve fazla makyaj yapmamaya çalışıyor. En büyük hayali ise Paris'te yaşamak. Güzel kraliçe, bir gün mutlaka Paris'e gidip oraya yerleşeceğini söylüyor.

HENÜZ ERKEN

Evlilik için daha erken olduğunu söyleyen Gürsoy, ‘‘Bir erkek arkadaşım var. 2 yıldır birlikteyiz. Ama evlilik için daha çok erken. Birbirimizi iyice tanımalıyız. Evlilik benim için çok değerli. Kesinlikle hata yapmamam gerekiyor’’ dedi. Evlenince bir kız çocuk sahibi olmak istediğini sözlerine ekleyen Feza, ‘‘Kızım olursa ismini Ecem koyacağım’’ dedi.

BABA DESTEĞİ

Babasının doğduğu gün çevresindekilere ‘‘Kızım 2000 yılında güzellik kraliçesi seçilecek’’ dediğini söyleyen Feza, ‘‘Yarışmaya girmemde ailem çok büyük destek oldu. Dereceye girmemi en çok babam istiyordu’’ dedi. Feza, ‘‘Dünya çapında derece almak istiyorum. Bunun için şimdiden çalışmaya başladım. İlk olarak İngilizce'yi geliştireceğim’’ dedi.

Yemekler Feza'dan: İki arkadaşı ile aynı evi paylaşan Feza, mutfaktan çıkmıyor. Yemek yapmayı çok seven ve birbirinden güzel yemekler yapan Feza, ‘‘Yemek yapmayı kendi kendime deneyerek öğrendim’’ diyor.

İŞTE LİSTESİ

Parfüm : Emperio Armani, Issey Miyake

Makyaj ürünü : Alix Avien

Mayo : Zeki Triko

Gittiği restoran : Mc Donald's

Gittiği eğlence mekanı : Club 29

En sevdiği aktör : Mel Gibson

En sevdiği aktrist : Meg Ryan,

Takı : Gümüş, inci

Cep telefonu : Motorola VIP

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!