"Bar Sineği" de Antalya'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bar Sineği de Antalyaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 10:43

Eğer son anda bir aksilik çıkmazsa sinemanın efsane aktörlerinden Mickey Rourke, 80'lerin en seksi yıldızlarından Bo Derek ve Piyanist filmiyle Oscar kazanan Adrien Brody Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne konuk olacak. Sinemanın kalbi 19 Ekim tarihinekadar Antalya'da atacak. Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde heyecan verici filmler ve birbirinden ünlü konuklar yer alıyor.

Haberin Devamı

4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin açılışı Ferzan Özpetek’in Venedik’te Altın Aslan için yarışan ‘Mükemmel Bir Gün (Un Giorno Perfetto) adlı yeni filmiyle yapılacak.

Programda bu yıl Cannes’da adından söz ettiren birçok film var: Altın Palmiye’ye uzanan Laurent Cantet’in yönettiği ‘Sınıf’; Matteo Garrone’ye Cannes’da Jüri Büyük Ödülü kazandıran politik içerikli ‘Gomorrah’; Belirli Bir Bakış bölümü birincisi Sergey Dvortsevoy imzalı ‘Tulpan’; Cannes’dan ödülsüz ayrılması herkesi şaşırtan, İsrailli yönetmen Ari Folman’ın Sabra ve Şatilla kamplarındaki Filistin katliamını anlattığı sinema tarihinin ilk animasyon belgeseli ‘Beşir’le Vals’ ve Antalya’ya da konuk olacak Uzakdoğu sinemasının yıldızı Joan Chen’in rol aldığı ‘24 City’ gibi...

Haberin Devamı

Woody Allen’ın Javier Bardem, Penelope Cruz ve Scarlet Johannson’lı filmi ‘Vicky Cristina Barcelona’, Belçikalı Dardenne kardeşlerin göçmenlerin zorlu yaşamına dikkat çektiği Altın Palmiye adayı ‘Lorna’nın Sessizliği’, Alman usta Wim Wenders’in yönettiği ‘Palermo’da Yüzleşme’, geçmiş yıllarda Avrasya’da onur ödülü alan Koreli usta yönetmen Kim Ki-Duk’un son filmi ‘Dream’; Michael Winterbottom’a San Sebastian’da yönetmen ödülü kazandıran ‘Cenova’; kimi bölümleri İstanbul’da çekilen Mike Figgis’in yönettiği ‘Love Live Long’; ‘Babel’in senaristi Guillermo Arriaga’nın yönettiği Charlize Theron’lu ‘The Burning Plain’, animasyon efsanesi Miyazaki’nin son harikası ‘Küçük Denizkızı Ponyo’, Madonna’nın yapımcı, anlatıcı olarak yer aldığı ebeveynlerini, kardeşlerini AIDS’e kurban vermiş öksüz Malavili çocukların yaşamlarına odaklanan belgesel ‘I’m Because We Are’ ilk kez Antalya’da Türk sinemaseverlerle buluşacak.
 
ÇOK KONUŞULAN "KÖRLÜK" DE FESTİVALDE

Sinema dünyasından birçok ünlü ismi ağırlayacak festivalde bazı filmlerin galası yönetmen ya da oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilecek. Eleştirel filmleriyle tanınan İsrailli yönetmen Amos Gitai, son filmi ‘One Day You’ll Understand’; Danny Glover, Saramago uyarlaması ‘Körlük’; Marisa Tomei, bu yılın Altan Aslan ödüllü filmi ‘Güreşçi’ (Wrestler), Hollywood’un kötü adamı Michael Ironside ise yeni filmi ‘Tanık’ın (Surveillence) galasına katılacak isimlerden bazıları.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI YARIŞMADA GÜÇLÜ FİLMLER VAR

Bar Sineği de Antalyaya geliyor
Claire Denis'in yeni filmi 35 Tek Rom da festivalde.

Taşıma sponsorluğunu Yurtiçi Kargo’nun üstlendiği Avrasya Festivali’nde uluslararası yarışma bölümünde yer alan filmlere gelince... Türkiye’yi Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da yönetmen ödülü kazandığı ‘Üç Maymun’ ile Adana Altın Koza’da en iyi film seçilen Özcan Alper’in yönettiği ‘Sonbahar’ın temsil ettiği yarışmada, aralarında Kudüs Film Festivali’nde en iyi film ve kadın oyuncu ödülü kazanan ‘Yedi Gün’ (Seven Days); bir Türk işadamı, Alman eşi ve ordudan atılmış bir Alman arasındaki sıradışı ilişkiye odaklanan Christian Petzold’un yönettiği ‘Jerichow’; küçük bir Çek kasabasında görev yapan eşcinsel öğretmenin hikâyesini anlatan ‘Kasaba Öğretmeni’; Ramallah’ta yaşayan baba ve küçük kızının hikâyesini anlatan ‘İyi ki Doğdun Leyla’ ve Fransız işçi sınıfından bir baba-kızın özel hayatlarında baş gösteren yeniliklerle birlikte değişen ilişkilerine odaklanan Claire Denis filmi ‘35 Tek Rom’ın da bulunduğu 12 film yarışacak. Jürisine ‘Temel İçgüdü’yle tanınan Paul Verhoeven’in başkanlık edeceği yarışmada en iyi filme 75 bin dolar, yönetmene ise 25 bin dolar para ödülü verilecek.

Haberin Devamı

SUSUZ YAZ YENİLENMİŞ KOPYASIYLA GÖSTERİLECEK

Seyfi Teoman’ın bol ödüllü filmi ‘Tatil Kitabı’ ile Derviş Zaim’e İstanbul’da en iyi yönetmen ödülü kazandıran ‘Nokta’, Avrasya’da Eleştirmenleri Ödülü bölümünde ödül arayacak. Eleştirmenlerin Ödülü’nü kazanacak yönetmen, 15 bin dolar para ödülünün sahibi olacak.

Birkaç ay önce ölen Mısırlı yönetmen Yusuf Şahin anısına ‘Kader’in gösterileceği festivalde Metin Erksan klasiği ‘Susuz Yaz’ı yenilenmiş kopyasıyla Won Kar-wai klasiği ‘Zamanın Külleri’ ise yeniden kurgulanmış Redux versiyonuyla izleyiciyle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!