’Balayı yarışması’nda Türkiye’yi ödül olarak koydular

Güncelleme Tarihi:

’Balayı yarışması’nda Türkiye’yi ödül olarak koydular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2007 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2007-2008 ülke tanıtım faaliyetlerinde rotayı "balayı turizmine" çevirdi.

Bakanlık, çeşitli Avrupa ve Asya ülkelerinin önemli televizyon kanallarının yarışma programlarında "Türkiye balayı tatili"ni promosyon olarak veriyor. Bu tanıtım çalışmaları kapsamında ilk olarak Ukrayna’nın önde gelen televizyon kanallarından ICTV’de yayınlanan "Balayı" adlı yarışma programında Ukraynalı beş çifte Türkiye’de keyifli bir balayı geçirme imkanı sunulacak.

FİNAL TOPKAPI’DA: Sunuculuğunu Ukrayna’da popüler olan dizi oyuncuları Lesya ve Roman’ın yaptığı yarışmanın çekimleri Antalya, Pamukkale, Kapadokya, İstanbul gibi destinasyonların kültürel, tarihi ve turistik açıdan tanıtımına yönelik yapılıyor. Her programa Ukrayna şov dünyasının bir yıldızın katılacağı yarışmanın finali Topkapı Sarayı’nda özel bir programla ekrana gelecek. Şanslı çifte 20 bin Amerikan Doları para ödülü verilecek.

İKİNCİ ROTA ÇİNLİ ÇİFTLER:
Çin’de de balayı turizmi pazarından Türkiye’nin de pay almasını sağlamak amacıyla, 21 Ekim’e kadar özel bir kampanya gerçekleştirilecek. Bakanlık THY ve Çin’de faaliyet gösteren tur operatörleri ile ortak hareket edecek. 200 bin adet reklamlı uçak biniş kartı dağıtılacak. Eylül ayına kadar ise Pekin, Şangay ve Guangzhou’da 350 binada dört hafta boyunca 30 saniyelik ve günde 30 spot içeren LCD reklamları verilecek. Ağustos - Eylül ayları boyunca da "Asya ve Avrupa Kültürlerin Kesiştiği Ülke Türkiye’yi Keşfet" sloganıyla bu kentlerde otobüs ve metrolar Türkiye görselleriyle donatılacak. Beijing News, Shanghai Morning, Post, Chinese Business News, Nanfag City Post, Life Style, Worl Traveller, Global Travel, Global Magazin gibi yayınlara da 52 reklam verilecek.

KAZAKLAR DA BALAYI TALİHLİSİ: Türkiye’nin balayı turizmine yöneldiği bir diğer pazar ise Kazakistan oldu. Astana TV’de tanıtım filmleri toplam 720 defa yayınlanacak. Kazakistan’da Türkiye ile ilgili VTR’ler günde 5 defa yayınlandı. E-mail yoluyla gelen cevaplar neticesinde yapılan oylamayla "Tvorçeskaya Masterskaya" adlı kuruluştan üç kişi Türkiye’de iki hafta tatil kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!