Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

Araba

Arkasında başak kokusundan

Yakamozlar bırakan araba

-Dağ gibi demet yüklü araba

Cırcır böceklerinin türküsü

İçinden geçti gitti ovada.

Çocukluk kırlarımı düşündüm.

Elma şekeri gibiydi güneş.

Kalakaldı elimde, havada.

CAHİT KÜLEBİ

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Nermin Bezmen

Aurora’nın İncileri

Remzi Kitabevi




Nermin Bezmen’in yeni kitabı "Aurora’nın İncileri", yazarın bir önceki kitabı Sır’ın devamı. Bu roman size bir kez daha, nine ve dedelerinizin de bir zamanlar, tutkulu ve ihtiraslı aşklar yaşamış olabileceğini hatırlatıyor. Bir tiyatro oyunu gibi hazırlanmış, süprizlerle dolu serüvende kendi iç dünyasını, kadınlığını, kocasıyla ilişkilerini sorgulayan genç kadının, babaannesinin romantizm ve cinsellikle beslenen, keyif ile hüznü, ihtiras ile melodramı seviştiren hayatını tekrarlamaya cesareti olacak mı? Onun aşklarına, kayıp bebeğine ve Aurora’nın İncileri’ne ulaşmaya çalışırken kendi iç dünyasındaki yolculuk genç Hüma’yı hangi limana atacak?

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

VOLKAN KONAK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Anadolu Sevdası

Rengahenk Türküler 2

Artvizyon


Müzisyen Volkan Konak, seyahat etmeyi çok seviyor. Konak, yurtiçinde pek çok yeri görme fırsatı bulmuş. Karadeniz’in tatil bölgelerinden ilçelerine kadar her yerine bayılıyor. Karadeniz insanının "Çok şükür yaşıyorum" dedirttiğini söylüyor. Yurtdışında Avusturya’nın doğasına hayran. Almanya’yı ailesi ve yakınları yaşadığı için ikinci vatanı gibi görüyor. İlk bulduğu fırsatta Kanada’yı tepeden tırnağa gezmeyi planlıyor. Volkan Konak, Avare okuyucularına "Rengahenk Türküler-Anadolu Sevdası" adlı albümü öneriyor.



NE OKUYALIM

COŞKUN ARAL BU KİTABI ÖNERİYOR

Latin Amerika’nın Kesik Damarları

Eduardo Galeano

Çitlembik Yayınevi


Mesleği gereği dünyanın çok enteresan yerlerini gören "Haberci" Coşkun Aral, tatil için yurtiçinde Bodrum’u tercih ediyor; özellikle eylül ve ekim aylarında sakinliği, güneşi ve denizi nedeniyle. Mayıs ve nisan aylarında yaptığı Mardin seyahatleri için "Binlerce yıllık kültürün gelincik tarlalarından fışkırdığı bir döneme tanıklık etmek istiyorum" diyor. Kış aylarında Doğubeyazıt’a, Anadolu’nun en gizemli dağı olarak tanımladığı Ağrı’nın eteğinden tarihe yolculuk yapmak için gidiyor. Yurtdışında, dünyanın en güzel renklerinin ve kokularının karıştığı Hindistan’da yaşamak istiyor. Tayland’da sualtı dünyasıyla buluşmaktan hoşlanıyor. Aral, Avare okuyucularına Eduardo Geleano’nun "Latin Amerika’nın Kesik Damarları" adlı kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!