Arkanızı dönebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Arkanızı dönebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyada herkes bunu yapıyor. En güzel kadınlar kendini böyle gösteriyor. Hatta sırt dekoltesi ‘‘en kışkırıtıcı detay’’ olarak kabul ediliyor.

Kolsuz, göğüs dekoltesi açık, derin yırtmaçlı derken şimdi de açık sırt modası yaygınlaşmaya başladı. Ünlü modacıların gece kıyafetlerinde, sırtları kapamak için kumaş harcanmıyor. Asine, tuvaletlerin ön kısımları bir ölçüde kapalı olurken, sırt tamamen açıkta bırakılıyor. Açık sırt modası kadınların güzellik ve vücut bakımı gibi sorunlarını daha da ağırlaştırdı. Kadınlar artık sırt bakımına ayrıca özen göstermek zorunda.

Sharon Stone, önü kapalı ama sırtı açık saten tuvaletiyle katıldığı davette büyük ilgi topladı. Kırk bir yaşındaki yıldız, omzuna bir etol asarak sözüm ona sırtının dekoltesini kapamaya çalışmıştı. Michael Douglas ile olan ilişkisi yüzünden magazin dünyasının gündeminden düşmeyen Catherine Zeta Jones, sırtı beline kadar açık tuvaletiyle fotoğrafçılara poz verdi. Genç yıldız Hollywood'da açık sırt modasının ilk uygulayıcılarından biri.

Salma Hayek, Tamzin Outhwaite, Holly Hunter, Sam Pope, sırtlarının güzelliğine güvenen yıldızlardan birkaçı. Sinema dünyasının bu genç ve güzel oyuncuları, sırt bakımına büyük özen gösteriyorlar.

Eğer siz de sırtınızı açıkta bırakan gece kıyafetleri giymeye hevesleniyorsanız; öncelikle sırt bakımına zaman ayırmalısınız. Önce sırtınızı dikkatle inceleyip, sorunlarınızı saptayın. Sonra güzellik uzmanlarının şu önerilerini uygulayın:

Sırt derisini yumuşatmak hiç de kolay bir iş değildir. Vücut fırçasıyla sırtınızı güzelce fırçalatın. Böylece hem kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz hem de sırtınızın derisindeki pürüzler giderilir.

Sırtınızı salisilik asit içeren temizleyici ile temizleyin. Sabunun ve diğer temizleyicilerin yapamadığını salilisilik asit içeren temizleyici yapar.

Sırtınızı güzelce temizledikten sonra nemlendirici uygulamasına sıra gelecek. Sırttaki problemli bölgelere benzol peroksit içeren krem uygulamayı da sakın ihmal etmeyin. Bu kremler sırtta noktacıkların oluşmasını önler.

Ancak sırtı açık tuvalet giymek için bu saydıklarımız yeterli değil. Düzenli olarak vücudunuzun belden yukarsını forma sokacak egzersizler yapmalısınız. Hafif ağırlık kaldırma egzersizlerinin çok yararlı olacağını belirtelim.

Duruş da özellikle sırtı açık tuvalet giyenler için büyük önem taşır. Eğer dik durmayı başaramazsanız,sırtı açık tuvaletle çirkin görünürsünüz. Midenizi içeri çekip omuzlarınızı düşürün ve başınızı dik tutun. Dilerseniz basit yoga hareketleri de yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!