Arhavi Postası 25 yıldır yayımlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Arhavi Postası 25 yıldır yayımlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00



Haberin Devamı

Artvin'in Arhavi ilçesinde yayımlanan "Arhavi Postası" gazetesinin sahibi Necmettin Numanoğlu, 25 yıldır gazeteyi tek başına çıkarıyor.

Necmettin Numanoğlu (46), ilçenin sesi ve kulağı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Matbaacılığa genç yaşlarda çırak olarak başladım. Askerde de mesleğimi sürdürdüm. Daha sonra ilçeme gelerek kendi matbaamı kurdum. Matbacılığın yanında gazeteciliğe de ilgi duyduğum için gazete çıkarmaya başladım. 25 yıldır gazetemi çıkarmaya devam ediyorum."

Numanoğlu, tipo olarak olarak hazırladığı gazetenin haber, dizgi baskı ve dağıtımını tek başına yaptığını kaydederek şöyle konuştu:

"İşimi severek yapıyorum. Yanımda birçok gence, matbaacılığı öğrettim, daha sonra başka yerlerde mesleklerini sürdürdüler. Bunların arasında en ünlü olanı, ünlü ses sanatçısı Arhavili Cengiz Kurdoğlu'dur. Uzun yıllar benim yanımda çalışmıştır. İlçeye her geldiğinde buraya uğrarak o günlerin anısını yaşatır."

Necmettin Numanoğlu, gazeteyi salı ve cuma günleri olmak üzere haftada 2 gün yayımladığını ifade ederek "Gazetemin trajı, günlük 500 adettir. Gazetede ilçenin ve yörenin sorunlarını elimden geldiğince dile getirerek çözüm bulunmasına katkı sağlamaya çalışıyorum. Ayrıca gazeteyi, il ve yurtdışında bulunan, abonem olan Arhavili okurlara postayla gönderiyorum"dedi. (a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!