Anne-çocuk diyaloğunu yeniden kuracağız

Güncelleme Tarihi:

Anne-çocuk diyaloğunu yeniden kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2005 00:00

Tuğba Altıntop, yaklaşık dört aydır görmediği kızları Su Elnur ve Şevval Nur’a sonunda kavuştu. Rafet El Roman’ın velayetinde kalan kızlarını mahkeme kararıyla iki haftalığına yanına alan Altıntop, ‘Kızlarıma unuttukları bazı şeyleri tekrardan gösteriyorum. Anne-çocuk diyaloğunu yeniden kuracağız’ diyor.

Sonunda kızlarınıza kavuştunuz. Neler hissediyorsunuz? Gerçekten çok mutluyum, geleceklerini biliyordum. Yaşadıklarım gözlerimin önünden film şeridi gibi geçiyor. Son dakikaya kadar nefesimi tutarak bekledim. Kızlarımın yanıma gelmeyeceklerini hiçbir zaman düşünmedim, ama yine de heyecanlandım. Onlar her zaman benim yanımda olacaklar.

- Peki kızlarınızın size yaklaşımı nasıl?

Rafet’le 2002’den beri ayrıyız. O tarihten bu yana ben kızlarımla birlikte Türkiye’de olmak istedim, ancak olamadım. 2004 yılında avukatım Tuyan Çağlar’la tanıştım. O bu konuda bana çok yardımcı oldu ve onun sayesinde şu anda kızlarım bende. 15 gün yanımda kalacaklar ve üç yıldan beri ilk defa yılbaşını kutlayacağız. Kızlarım benimle birlikte olmaktan çok mutlular, çünkü onlara unuttukları ve unutmaya yüz tutmuş oldukları bazı şeyleri tekrardan gösteriyorum. İstanbul’u tekrardan sevmeye başladılar. Bu da benim için çok önemli, çünkü onlar vatanını seven bireyler olarak büyümeliler.

- Neden bugüne kadar Rafet El Roman’la uzlaşamadınız?

Boşanma davasında velayet kimde kalırsa kalsın, iki tarafında çocuklarını görebilme hakları vardır. Ama ben bir türlü bunu yerine getirtemiyordum. Çünkü ne zaman onları görmek istesem, ‘Almanya’ya gel, kızlarını gör’ diyorlardı. Ben neden Almanya’ya gideyim? Çocuklarım Türkiye’ye gelsinler ve herkesi görsünler istiyorum. Rafet çocukları Türkiye’ye sokmak istemiyordu. Neyse ki bir karar sonucunda çocuklarım Türkiye’ye geldi.

BEN KÖTÜ BİR ANNE DEĞİLİM

- Bu dönemde sizi en çok ne üzdü?

Rafet aslında kötü bir baba değil, ama anneye nasıl itina gösterileceğini bilmiyor. Ben bu konuda çok incindim. Ne olursa olsun ben bir anneyim ve kötü bir anne değilim. Ben bunu insanlara anlatmak durumunda kaldım ve bir insanın kendisini milyonlara anlatması çok zor. Artık ileriye bakıyorum. Kızlarımla birlikte anne-çocuk diyaloğunu yeniden kuracağız ve gelecekte çok mutlu olacağız.

- Rafet El Roman’la yeniden evlenmeyi düşünür müsünüz?

Rafet’le yeniden evlenmeyi düşünmüyorum, zaten Rafet’in de böyle bir teklifi olmadı. Biz birbirimizi artık sevmiyoruz ve o yüzden ayrıldık. O artık sadece çocuklarımın babası ve sırf bu yüzden kendisine saygı duyuyorum. Bunun dışında ona karşı beslediğim bir duygu yok. Onun da bana karşı bir şey hissettiğini düşünmüyorum.

Para karşılığı kızlarımı satmadım

Bundan iki yıl önce kızlarımı 20 bin dolar karşılığında sattığımı söyleyen bir haber çıktı. Bu haberi okuduğum zaman ciğerim yandı. Hangi anne böyle bir şey yapar? Canımı alsınlar evlatlarımı almasınlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!