Aliye gündemi değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Aliye gündemi değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 00:00

"Aliye" dizisinin yıldızı Sanem Çelik’in oyuncu Esra Akkaya’yla evli olan yönetmen Kudret Sabancı’yla arabada öpüşürken yakalanması, aldatmayı gündemin birinci maddesi yaptı. Tempo ve Haftalık dergileri de bu haftaki sayılarında aldatma dosyası hazırladı.

Tempo dergisi, gündemi meşgul eden Sanem Çelik ve Kudret Sabancı olayını hazırladığı bir aldatma dosyasıyla ele aldı ve bu dosyada ’Yakalanmadan aldatmanın püf noktaları’na da yer verdi:

Birkaç gündür yeniden gündemi meşgul eden "derin bir mevzu" haline dönüştü aldatma. Yeniden diyoruz, çünkü bir önceki de Ferrari’yi Feraye anlayan Kaya Çilingiroğlu vehametiydi ki, zaten pek çok köşe yazarı bu konu üzerinde günlerce yazı yazarak gündemi sıcak tutmayı bildi. Bu kez karşımızdaki, rol aldığı dizide mağduru oynayan Sanem Çelik’ti. Çelik, Tarabya’da bir çay bahçesinde dizinin evli yönetmeni Kudret Sabancı ile yakalandı ve gündeme oturuverdi. Bir "aşk" hikáyesinin ana haber bültenlerine, tartışma programlarına, gazetelerin manşetlerine taşınmasının
/images/100/0x0/55eb5da3f018fbb8f8bc6f7f
nedeni sadece kahramanların ünlü olması değil, rol ile gerçek hayatın birbirine karıştırılmasıydı. Benzer bir durum Pınar Altuğ’un başına gelmişti. "Çocuklar Duymasın" dizisinde mazbut bir eş ve anneyi canlandıran Pınar Altuğ’un Umut Elçioğlu ile evliyken Tony Thedorakis’e aşık olması, neredeyse toplumsal bir lince maruz kalmasına ve dizinin kadrosundan çıkarılmasına neden olmuştu.

Sanem Çelik de az kalsın benzer bir tavrın mağduru oluyordu. Çünkü bazı internet siteleri "Aliye’yi kim oynasın?" anketleri düzenlerken, hayata dizilerin penceresinden bakan pek çok dinleyici, radyolarda "Aliye’yi kınıyor, (oysa asıl kadın Sanem) aldatılan bir kadının bunu yapmaması gerektiğini" söylüyordu. Neyse ki TMC, yani dizinin yapımcı firması olaya el koydu ve "Biri dizi, diğeri özel hayat" diyerek tartışmaları bitirdi.

Peki Kudret Sabancı ve Sanem Çelik’in yolları nasıl kesişmişti? Bu ikilinin yolu, Ekim 2004’te -Kudret Sabancı çok kısa bir süre önce "Mahallenin Muhtarları" dizisinden tanıdığımız Esra Akkaya ile evlenmişti- "Aliye" dizisinde kesişti. "Aliye" kocası tarafından sürekli aldatılan, iki çocuk annesi bir kadının hikáyesini anlatıyordu. Çelik, dizide mağduru oynamasına rağmen o yıllarda verdiği bir röportajda "Aliye’nin doğrusu herkese göre değişir. Kimi kadın aldatıldıktan sonra oturur, kocasıyla anlaşır. Çünkü hassas bazı değerler vardır ortada, onlar ön plana çıkar ve ilişki devam eder. Bazısı ise bu olayı kendisine yediremez, inandığı değerler doğrultusunda yaşamak ister ve ayrılır. Evlilik kurumunun insanı toparlayan bir sistem olduğu kesin. Çoğalmasını sağlayan, düzenleyici bir sistem. Bu sistem işe yarıyor ki hálá devam ediyor. Ama tek eşli yaratıklar olmadığımız da kesin. Dolayısıyla, bir insanı kaç sene tek bir insanla tutabilirsiniz bilemiyorum" diyordu.

Onu asla affetmeyeceğim

Esra Akkaya, kocası Kudret Sabancı’nın Sanem Çelik’le öpüşürken yakalanması üzerine tatilde olduğu Paris’ten Türkiye’ye döndü. Kudret Sabancı’ndan boşanmak için mahkemeye başvuran Akkaya, "Beni tatile kendi elleriyle gönderdi. Meğer arkamdan bana bunu yapacakmış. Onu asla affetmeyeceğim. Cezasını çeksin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!