Alfabe Ocak 2007

Güncelleme Tarihi:

Alfabe Ocak 2007
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2007 00:00

Latif ve Kanat’ın geçen yılın olaylarını ele aldığı 2006 Alfabesi o kadar çok istek aldı ki aylığa çevirmeye karar verdik. Bu aydan başlayarak her ayın ilk pazarı, geride kalan ayın olaylarını onların kara mizahi yorumlarıyla hatırlayacaksınız.

A

ABİNİN ABİSİ: Hrant Dink cinayetinin simgeleşen kelimeleri

Latif Zaten bildim bileli "abilik" müessesesi yurt çapında kadrolaşmaktadır Kanat Abi... İktidarın Pastorize Kemal Abisi, Başbakan Tayyip Abi’nin medyadan Hasan Abisi... Kadir Abi mesela beni Türk filmi izlemeye, rahmetli Oğuz Abi de karikatüre azmettirmişti.

Kanat Ümit Besen’in müthiş şarkısı "Bana Abi Deme Severken Kardeş Mi Olduk?"un "Bana Abi Deme Mail’leşirken Çete Mi Olduk?" şeklinde yorumlanmasını gerektirebilecek oluşum. Oynatalım Lato Abicim...

B

BECKHAM: David Beckham, ABD, Los Angeles Galaxy takımına 250 milyon dolara transfer oldu.

Şeytan Latif (Kanat’ı dürterek) Transfer olur!.. (Elini böğrüne götürerek) Eyvallah!.. (Gülerek) Türkiye bu transferi kaçırmaz.

Kanat Takım hep kazansa, süper gitse bile kadın taraftarların "Formaları çıkartın çıplak oynayın!" tezahüratı yapacağı kesin. "Beckham buraya dolar havaya" veya "David sen bizim yatırımımızsın" diye de bağırılabilir. Sen de dürtüp durma!

Ç
/images/100/0x0/55ea3b76f018fbb8f872e7ca

ÇORAP : Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Selimiye Camii’ni ziyaret ederken iki çorabının da delik olduğu ortaya çıktı.

Kanat Dünya Bankası’ndan alınan kredilerin geri ödemesini çorapla yapacağını açıklasın Türkiye. Kurumun üst düzey yöneticilerinin bu teklife ilgi duyacakları kesin.

Latif Aslında bu mesele küresel ısınmaya kadar gider de ben delik çorabın davası olmaz deyip kenara çekileyim.

D

DELİ AZA SENDROMU : Çorum’un Akören Köyü’nde muhtara tepki gösteren köylüler beş deliyi ihtiyar heyetine aza seçti.

Kanat Ben icraata bakarım. Ayrıca partileşme durumunda siyasetin içinde aktif görev almayı da düşünebilirim. Zararsız olduğumuzu göstermek için Uğur Dündar’a denetlettiririz kendimizi di mi usta?

Latif Bursa ve Çorum kırsalında ihtiyar heyetlerinin deli azalardan oluşması bana sevimli geldi doğrusu... Düşünsene, ya deli danalardan oluşsaydı...

E

EVDE TUTANAK: Trafik kazasına karışan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın ifadesi evinde alındı.

Latif Eeee, ne var bunda? Kaza deplasmanda olduysa tabii ki tutanak da kendi evinde tutulacak... Eğer Cavcav Bey’in bir yanlışı varsa sonraki tutanak seyircisiz tutulur, olur biter.

Kanat Cavcav Türk misafirperverliğini göstermiş. Memurları sokakta mı ağırlasaydı yani? Ceza alması durumunda da Gençlerbirliği’nin PAF takımından biri üstlenip yatsın.

F

FERMAN: Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal’e emniyette Fatih’in fermanı okutuldu.

Latif Ferman padişahınsa, pişmanlık ahalinindir. Sonuna kadar okuyan milletvekili olursa "Pişmanlık Yasası" anında meclisten çıkar. Ben okusam bir daha yamuk çizgi çizer miyim Allah bilir?..

Kanat O ferman Kara Murat’tan Derin Murat’a nasıl gelmiş ya? Sen de fermanı okuduktan sonra "Tövbe yamuk çizgiye" dersin ama karikatüre oturunca yine yamuk çizersin bence Lato Paşa!

G

GOLYAD: İzmir Hayvanat Bahçesi’ndeki aslan Golyad’ın Allahüekber dediği söylendi.

Kanat İzmir’den gelecek haberleri endişe içinde bekliyorum: Golyad, "Yerim Ajdar’ı size bir şey olmasın" dedi. Golyad "Tuğba’da popo var ama benim de yelelerim güzel. Bana rüküş diyeni pençe manyağı yaparım. Roar!" şeklinde konuştu. Golyad "Kükrersem ıslık çal, gamzeni göster" şeklinde guruldadı... "HayvanStar" yarışması düzelensin Golyad birinci olur ayrıca.

Latif Golyad aslanın beş vakit Arapça yerine Türkçe kükremesi nasıl olur acaba diye sesli düşünüyorum. Kafesine hoparlör ve paratoner de konsa fena olmaz hani. Ne dersin Ahmet Hakan?

Kanat Karıştırdın patron, ben Kanat. Ahmet Hakan kapıya "Polemiğe gittim dönecem" yazmış, yerinde yok.

K

KOLEJ TİNERİ: Sporcuların kullandığı acıyı dindirme spreyiyle öğrenciler kafa buldu.

Kanat Merkezi Kafa Bulma Sınavı düzenlensin, Sezer ’Kafa yapmada fırsat eşitliği yok" diye veto etsin...

Latif Bu yıl OKS sonuçlarında TS’de (Tiner-Sosyal) özel okulların devlet okullarına fark atmasının You-Tube’a yansıması... Tiner seçmeli uyuşturucu olsun, isteyen öğrenci kullansın...

P

PLAKA : Başbakan İstanbul’daki araç sayısının 2 milyonda dondurulmasını önerdi.

Latif Plakalardan üç sıfır atılsın, Yeni İstanbul Plakası (YİP) piyasaya sürülsün.

Kanat Eskiden buralar hep ’tek harf üç rakam’ plakaydı. Dedeme 34 A 001’i beş kuruşa vermişler almamış.

R

ROCKY 6: Rocky serisinin yıldızı Sylvester Stallone "Ermeni Soykırımı"yla ilgili bir film çekeceğini açıkladı.

Latif 7. versiyonda Sylvester kabul ederse "Rocky’nin Oğlu" çekilsin, Mehmet Ali Erbil de rol alsın, Halloween’de (Cadılar Bayramı) vizyona girsin. Amerikan Sineması için bir çıkış olabilir.

Kanat Yeni filmin soundtrack’i için Survivor "Prostat of the Tiger" diye bir şarkı yapsın bence de...

S

SEPET: Deniz Baykal, eşim sepet değil ki yanımda taşıyayım, dedi.

Latif Sayın CHP’nin söz ve müziği Deniz Baykal’a ait "Sepet sepet yumurta, sakın beni koluna takma" parçasının remiksi.

Kanat "Takarsan sepet olur, takmazsan First Leydi" şeklinde saçmalayarak, görüşünüze destek verdiğimi vurgularım Lato Bey.

T

TEFLON STRATEJİSİ: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu stresi içinde tutmayanlar Teflon Stratejistleri dedi.

Kanat Bu konuda doluyum. Hürriyet’te bazı yazarların daha özgür olduklarını düşünüyorum ister istemez. Mesela ben Osman Müftüoğlu gibi "Teflon" diyemezdim Ertuğrul Özkök’e. "Ertuğrul Özkök bir Wok tavasıdır" desem sonum iyi olmaz herhalde.

Latif Stres söken mangallar var bir de!.. Atlet ve pijamayla kullanıldığında çakraları acayip açıyomuş... Yersen!

Ü

ÜÇ TOYNAKLI AT: Sivas’taki bir kazıda üç toynaklı at fosili bulundu.

Latif Bu atın bulunması ganyanları altüst etti! Tanıdığım altılıcılar perişan, ganyan bayileri kepenk indirdi.

Kanat Onlar tüyoyu nereden alacaklarını bilmiyormuş; üç toynak çimde geçilmez ama kumdaki yarışta yazmayacaksın. Bir de görünce "Yaradana kurban" demekte fayda var. Ülkenin gerilim şeysini düşünerek...

V

VANA: İran, Türkiye’ye doğal gaz akışını durdurdu, sonra açtı.

Latif Şimdi tarih veremeyeceğim ama bir zamanlar Artema’nın "Aç-kapa" diye bir reklamı vardı, musluk şeysi... İranlı yetkililer bunu vanaya uygulamış.

Kanat Gür sesli insanlardan oluşan bir ekip vanayı görecek şekilde sınırda konuşlandırılsın. İranlılar vanaya yaklaştığı sırada bu ekip Muppet Show’un şarkısındaki gibi "Vana-vana düb-düüü-dü Dü-düp! Düb-bü-bi-büp-büp Vana-vana dü-di-düp-dü-bi-düp-dü-bi-düp" diye bağırsınlar, akılları başlarına gelir diye düşünüyorum. Diplomatik krize yol açmayı göze alarak vanaya yaklaştıkları anda "Herkesin elindeki kendine" diyerek kaçmak da mümkün tabii...

Y

YOKO ONO: Türk şoforü, Yoko Ono’ya sevgili olarak da hizmet verdim dedi.

Latif Bu iş bizi aşar!.. Sevgili Yoko Ono en kısa zamanda "Dobra Dobra" programına katılıp gerçekleri Türk halkına anlatsın. Türk şoför arkadaş da stüdyoda olay çıkarır, ama sonunda iş tatlıya bağlanır.

Kanat Yoko Ono’nun 1970’lerde John Lennon’la çekilmiş çıplak fotoğraflarını hatırladım ve "Uygunsuz fotoğrafları basına sızdırma" tehdidi içimi bir kez daha ürpertti! Türk şoför dünyada panik ve endişeye yol açmak istiyor gibi geldi bana bu fotoğraflarla...

Bu ay, C,H,I,İ,J,L, M, N,O,Ö,Ş,U,Z harflerinde kayda değer bir olay göze çarpmamıştır...Latif/Kanat
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!