Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

Haberin Devamı

dinleyin

Yeni repertuvarla sahnede

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, altı yıl aradan sonra çıkardığı solo albümle konserlere başladı. Şenlendirici ve arkadaşları 12 Ocak 21.00’de Jolly Joker Ankara’da. Sanatçıya kanunda Aytaç Doğan, gitarda İlter Kutcala, basta Emrah Günaydın, bağlamada Mustafa İpekçioğlu, perküsyonda Yaşar Akpençe ve davulda Ömer Aslan eşlik edecek.  Biletler 28.5-55.5 lira. (312) 424 11 11.

gidin

Ev işlerindeki marifetinizi gösterin

“Çöp torbasına en çok süngeri ben doldururum, mutfak önlüğünü en iyi ben süslerim” diyorsanız 12 Ocak’ta İstanbul The Green Park Hotel Bostancı’da düzenlenecek Yemek Şöleni’ne mutlaka katılın. Önceden başvuran köfteli tariflerin yarışacağı şölende onlarca etkinlik var. Meyve suyu sıkma yarışması ve şeften yemek yapmanın püf noktaları sadece birkaçı. Üstelik hepsi hediyeli. 11.00-18.00 arasında, giriş ücretsiz. www.yemeksoleni.org

kaçırmayın

Haberin Devamı

Bir kadın şart

15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne başvurular başladı. 10-17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek festivale katılmak için 2011-2012 yapımı uzun metraj, belgesel, kısa ve animasyon bir filminiz olması yeterli. Ancak yönetmen ya da yönetmenlerden birinin mutlaka kadın olması gerekiyor. Son başvuru 1 Mart. (312) 427 00 20.

izleyin

İki erkek, bir kadın

Onur Şenay, Aslı Şahin ve Cemal Hünal... Üç eski arkadaşın yolları geçen yıl tiyatroda buluştu ve ortaya harika oyun ‘Aşk Kokusu’ çıktı. Müziklerini yine arkadaşları Kenan Doğulu’nun yaptığı eserde, iki yakın arkadaş Devrim ve İlker’in, karşılarına çıkan genç kadın Özgür’le birlikte hayatlarının nasıl değiştiğini izleyeceksiniz. Bu akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Biletler 35-45 lira. (216) 467 36 00.

katılın

Burcu Esmersoy’u kandırabilir misiniz

Hâlâ Londra’yı görmediyseniz, üstelik bir de futbol çılgınıysanız Indesit’in kampanyası tam size göre. Yapmanız gereken tek şey,  www.facebook.com/indesitturkiye sitesine girip “Burcu Esmersoy sizi niye Londra’ya Arsenal maçı izlemeye götürsün?”  sorusuna en iyi yanıtı vermek. Sonra ver elini Londra ve Arsenal-Manchester maçı!

gülün

Haberin Devamı

Biraz gülmek için

Zeki esprileri, cin fikirleri ve izleyiciyle muhabbeti kırıp geçiren Cem Yılmaz, 9 Ocak’ta TIM Maslak Show Center’da. Saat 21.00’de başlayacak gösterinin biletleri 55.5-98 lira. (212) 286 66 04.

gezin

Müşkülpesent hayatlar

Ressam Erdinç Babat, popüler kültürün yarattığı yapaylık, dayatılan yaşam modellerinin yol açtığı tatminsizliği yeni sergisinde kadın bedenleri üzerinden anlatıyor. The Marmara Pera’daki Cep Sanat Galerisi’nde açılan ‘Müşkülpesent’ adlı sergi, 12 Şubat’a kadar görülebilir. (212) 292 00 38.

coşun

Namağlubiyetini koruyabilecek mi

FIBA Eurochallenge’da ilk turda yer aldığı B Grubu’nda oynadığı altı maçı da kazanarak namağlup lider olarak üst tura yükselmeyi başaran Beşiktaş Milangaz, 10 Ocak’ta BK Pardubice ile karşı karşıya gelecek. BJK Milangaz Arena’da yapılacak maçın biletleri 10-75 lira, Biletix’te.

kazanın

Haberin Devamı

Total War Shogun sahibi olun

Türkiye’deki oyun sektörünü yönlendiren Aral, Facebook sayfasında yeni bir kampanya başlattı. 9 Ocak 12.00’den itibaren www.facebook.com/aralgame’deki soruyu doğru yanıtlayan 200, 400, 600 ve 800’üncü kişiye Total War Shogun iki oyunu hediye edilecek. Kampanya 13 Ocak 14.00’te sona eriyor. Kazananlar, yine aynı siteden iki gün içinde açıklanacak.

eğlenin

Ayakta duran kadının sesi

Geçen yıl ‘Canını Seven Kaçsın’ albümünü yayınlayan, Türk rock müziğinin önde gelen kadın vokallerinden Aylin Aslım, 13 Ocak’ta Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Son albümünde özellikle müziği belirgin bir şekilde sertleşen Aslım, bu albümüyle iktidarın her türlüsüne, faşizme ve erkek egemen topluma karşı ayakta duran kadının sesi olarak çıktığını söylüyor. Biletler 28.5 lira, Biletix’te.

Ne okusak

Haberin Devamı

Bakma Bana Öyle Seni Tanımıyorum

Okuyan Us Yayınevi’nden çıkan ‘Bakma Bana Öyle Seni Tanımıyorum’un iki yazarı var: Dilek Bora ve Sinem Erülgen. Biri inşaat mühendisi, diğeriyse büyük bir şirketin iletişim sorumlusu. İkisi de “Bu şehirde aşk var” diyor ve kitabı ‘onu bulacağına dair bir umut taşıyan tüm yalnız kadınlara’ ithaf ediyor. Ve bu kalabalık şehrin içinde yaşanan aşk savaşını gerçekçi ve etkileyici bir şekilde anlatıyorlar.

Ne yesek

Tapas

İstanbul Şişli’deki Ceylan Intercontinental’ın içindeki ‘City Lights Restaurant & Bar’da Ocak boyunca 19.00-23.00 arasında tapas günleri var. Bu atıştırmalık ufak porsiyonlarda; ahtapottan karidese, patates Bravas’tan Crema Catalana’ya kadar özel soslarla hazırlanmış pek çok çeşit mevcut. (212) 368 44 44.

Nereye gitsek

Haberin Devamı

Hindistan Sanat Fuarı’na

Geçen yıl 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Hindistan Sanat Fuarı (eski adıyla India Art Summit), bu sene 25-29 Ocak’ta Yeni Delhi’deki NSIC Sergi Alanı’nda yapılacak. Arttravel bu vesileyle, çağdaş Hint sanatının en son eserlerini keşfetmek için Yeni Delhi gezisinin de içinde bulunduğu Hindistan Sanat Fuarı/Delhi Çağdaş Sanat Seyahati hazırladı. Yeni Delhi’deki birçok etkileyici sanat galerisi ve özel sanat koleksiyonlarını keşfetmenin yanı sıra tarihi alanlara ve kültürel kurumlara ziyaretler de program kapsamında. (212) 368 48 00.

Her güne bir öneri

PAZAR Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği Nasreddin Hoca gösterisi 13.00’te Kumbaracı50’de. Biletler 17 lira. (212) 243 50 51.

PAZARTESİ Londralı altı genç müzisyenin kurduğu ‘Oi Va Voi’, soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin kombinasyonundan oluşan repartuvarlarıyla Babylon’da. Biletler 39-55 lira, Biletix’te.

SALI DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde bugün ‘Zaman Yönetimi’ eğitimi veriliyor. Kısıtlı zamanın efektif kullanımı ve zaman yönetme becerisi başlıklar arasında. (212) 233 01 10.

ÇARŞAMBA Şarkıcı ve söz yazarı Ümit Sayın yeni şarkılarıyla saat 23.00’te Jolly Joker İstanbul’da. Biletler
28-55.5 lira. Biletix’te.

PERŞEMBE Danimarkalı oda müziği topluluğu Esbjerg Ensemble, Borusan Müzik Evi’nde. Biletler 21-23 lira. (212) 336 32 80.

CUMA Hakan Gerçek ve Tilbe Salim, Cemal Süreya’nın şiirlerini ve metinlerini, Maya Sahnesi’nde dile getiriyor. ‘Üstü Kalsın’ gösterisinin biletler 24-34 lira, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!