Adının tersten okunuşu çok şeyi değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Adının tersten okunuşu çok şeyi değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2006 00:00

19 Mayıs Üniversitesi rektörü Ferit Bernay’ın kızı. 19 yaşında. Adı Ekin. Tersten okunuşu Nike. Ne alakası var demeyin. Nike onun hayatında çok şeyi değiştirdi. Geçen yılki Nike Dans Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu. Ödül olarak Los Angeles’ta Madonna, Britney Spears ve Beyonce gibi ünlülerin dans hocası Jamie King’den eğitim aldı.

Bu esnada Nike’ın uluslararası pazarlama müdürü tarafından keşfedildi. "Nike’ın 2007 ilkbahar-yaz kataloğu için modellik yapar mısın?" diye sordular. Ekin, atlaya zıplaya kabul etti. Çekimler temmuz sonunda Paris’te yapıldı. Ekin Bernay, futbolcu Nihat Kahveci’den sonra Nike’ın uluslararası alanda çalıştığı ikinci Türk oldu.

Dans ile ilkokul yıllarında tanıştı Ekin Bernay. Doktor olan anne babasının görevi nedeniyle Samsun’da yaşıyorlardı. Şehre bir bale hocası geldi ve özel bir bale okulu açtı. Hayatını değiştiren üç beş kişiden biri olan Ömür Uyanık’la böylece tanıştı. Balenin A-B-C’sini ondan öğrendi.

TED Ankara Koleji’ni kazanınca doğduğu şehre Ankara’ya geri döndü. O yıllarda Ankara Çocuk Balesi’nin başındaydı. Bir yıl daha birlikte bale çalıştılar. Ardından, Ekin Bernay, Tunç Özşakar’dan caz dans dersleri almaya başladı: "Caz dans Türkiye’de çok fazla bilinmiyor. Tunç Hoca’dan başka bir eğitmeni olduğuna da inanmıyorum. Caz Dans müzikallerde gördüğünüz danslardır. Fame ve Cat’s müzikalleri caz danstır mesela. Zencilerin bulduğu bir dansı, baleye alternatif geliştirmişler. Sokaklardan çıkmış."

Tunç Özşakar’la çalışan birçok dansçı gibi onu bırakamadı, nereye gitse onu takip etti. Şu anda Ömür Uyanık ile Tan Sağtürk’ün ortak olduğu dans okulunda dans ediyor. Bir yandan da Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü üçüncü sınıfta burslu okuyor.
/images/100/0x0/55eae986f018fbb8f89ea4db

Ekin Bernay, Nike’ın dans yarışmasına arkadaşlarının ısrarıyla girmiş: "Bir arkadaşım form getirdi, bir diğeri formu benim için doldurdu. Bayağı bir iteklediler yani. Önce Ankara elemesine katıldım. Jamie King’in hazırladığı bir hip hop workout’da dans ettim. Kazanıp İstanbul’a geldim. Candaş Baş’tan kısa bir eğitim aldık, tekrar yarıştık ve birinci oldum."

Haziran ortasında Los Angeles’a gitti. Hollanda, İspanya, İngiltere ve İsrail’in birincileri geldi. Ekin yaşadığı anların rüya gibi olduğunu söylüyor: "Havaalanında bizi kameralar karşıladı ve her saniyemizi kaydettiler. Dans ederken, uyurken, yemek yerken. Belgeselimizi yaptılar. Hatta şu anda www.nikewomen.com’da bir bölümü gösteriliyor. Kendimizi star gibi hissettik."

MODELLİK TEKLİFİ DOĞUM GÜNÜNDE GELDİ

Ekin Bernay, Los Angeles’ta çok şey öğrenmiş. "Herkes çok profesyoneldi. Biraz zorlandım. Özellikle Jame King ile dans ederken dizlerim titredi ama harikaydı" diyor.

Eğitimin son günlerinde aldığı modellik teklifinin kendisini ne kadar şaşkına uğrattığını ise şöyle anlatıyor: "19 Haziran doğum günüm. Doğum günümü Los Angeles’ta şampanyalar eşliğinde kutladık. Aynı gün Nike’ın Uluslararası Pazarlama Müdürü Suzan ’Önümüzdeki sene moda çekimleri için seninle çalışmayı düşünüyorum. Türkiye’ye döndüğünde benden haber bekle,’ dedi. O gün benim için bayram oldu. Türkiye’ye döndükten iki hafta sonra haber geldi. Konusu "Big Surprise Big Apple"dı Çekimler New York’ta olacaktı. Sonra çekimler Paris’e alındı."

Nike’ın 2007 ilkbahar-yaz katalog çekimi 24 Temmuz’da Ekin’in aralarında bulunduğu altı dansçının katılımıyla
/images/100/0x0/55eae986f018fbb8f89ea4dd
gerçekleşti. Önümüzdeki yaz tüm dünya onu tanıyacak. Nike müşterileri ürünleri Ekin’in üzerinden seçip beğenecek.

Bu çekimin ardından ünlü jean markası Lucky’den de teklif alan Ekin, okulu nedeniyle Los Angeles’ta gerçekleşen çekimlere gidemedi. Böyle bir kariyer isteyip istemediğinden çok emin değil. Türkiye’de mankenlik yapmayı da pek düşünmüyor. O daha ziyade dansla yatıp dansla kalkıyor. Hayatının sonuna kadar da böyle olmasını istiyor.

DOKTOR OLMAYI HİÇ İSTEMEDİM

Ekin Bernay’ın annesi nükleer tıp doktoru, babası ise çocuk cerrahı. Hastanenin içinde büyümüş. Hiç doktor olmayı düşünmemiş. Annesi ile babası iki yıl önce yollarını ayırmış. Ekin annesiyle birlikte Ankara’da yaşıyor.

EKİN’İN YERİNDE OLABİLİRSİNİZ

Nike, 16 yaşından büyük genç kızları bir kez daha Los Angeles’a götürecek. Nike, "Dance To L.A." yarışmasına katılmak isteyenlerin 60 saniyelik dans filmi çekmeleri gerekiyor. İsteyenler İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek özel çekim seanslarına katılabilir. Çekim seanslarına katılamayanların kendi çektikleri filmlerini en geç 13 Ekim 2006’ya kadar nikewomen.com web sitesine yüklemesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgiler, www.nikewomen.com adresinden alınabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!