Ablasını kaybedince oyunculuğa bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Ablasını kaybedince oyunculuğa bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 00:00

Sayısız dizi ve reklam filminin ardından "Recep İvedik" ile sinema dünyasına adım atan Zeynep Aydemir, yavaş ama emin adımlarla yükseliyor.

Haberin Devamı

Sayısız dizi ve reklam filminin ardından "Recep İvedik" ile sinema dünyasına adım atan Zeynep Aydemir, yavaş ama emin adımlarla yükseliyor. Ödüllü bir oyuncu olan ablası Ayşen Aydemir’i kaybedince oyunculuğa daha çok bağlandığını belirten genç oyuncu, "Ablamı örnek alıyor ve iyi projelerde kendimi göstermek istiyorum" diyor.

Zeynep Hanım, son olarak "Recep İvedik" filminde rol aldınız ama henüz çoğu kişi sizi tanımıyor. Öncelikle biraz kendinizden söz eder misiniz? Oyunculuk sevdası nasıl başladı mesela?

- 1979-İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldum. Oyunculuğa ise Kenter Tiyatrosu’nda eğitim alarak başladım. Çünkü sinema çocukluğumdan beri hayallerimi süslerdi.

Sanat tarihi eğitimi almanıza rağmen sizi oyunculuğa iten şey neydi?

- Ablam Ayşen Aydemir ödüllü bir oyuncu... "Tabutta Rövaşata" filminin de başrol oyuncusudur. Tiyatroya ilgim onun

Ablasını kaybedince oyunculuğa bağlandı
sayesinde başladı, o beni yönlendirdi. Ancak ablamı geçtiğimiz yıllarda kaybettim. Ölümü beni çok üzdü, öte yandan onun kaybının ardından oyunculuğa daha çok bağlandım. Ablamı örnek alıyor ve iyi projelerde yer almak istiyorum.

 Peki ya "Recep İvedik" öncesi...

- Oyunculuğa "Deli Duran" dizisi ile başladım. Ardından "Aşk Beklemez", "Psikolog Tuğba", "İmkansız Aşk", "Şöhret Okulu" ve "Nazlı Yarim"de rol aldım. Bu arada özel kanallarda sunuculuk deneyimlerim de var.

Sinema filmi için teklif kimden geldi?

- Ajansım bana gelen sinema filmi tekliflerini değerlendirdi. Daha sonra beni "Recep İvedik"in yönetmeni Togan Gökbakar ile görüştürdü. Kendimi hazır hissettim ve bu filmle sinema dünyasına adım atmış oldum. 

Kenter Tiyatrosu’nda yetiştiğinizi söylediniz. Tiyatro çalışmalarınız devam ediyor mu?

- Tiyatroyu çok seviyorum ve benim hayatımda her zaman var olacak. Ama sinema şu sıralar biraz ağır bastığı için ne yazık ki tiyatro sahnelerinden uzak kaldım.

 "Recep İvedik"in çekimleri bitti, film vizyona girdi. Şimdi ne yapacaksınız?

- Yeni bir dizi projesi var. Önümüzdeki günlerde "Rüzgar" adlı dizi için kamera karşısına geçeceğim. 

Sinema ve dizi dışında teklifler alıyor musunuz; örneğin reklam filmleri?

- Evet, zaten bugüne kadar birçok reklam filminde kendimi gösterdim. Beni genelde komik buluyorlar. Karikatürize bir tipim olduğu söyleniyor. Ayrıca çok enerjik ve neşeliyimdir. İnsanları güldürmeyi severim. O nedenle daha cıvıl cıvıl ve esprili projeler için tercih ediliyorum.

 Hep "komik kız" olarak kalmaktan, öyle anılmaktan korkmuyor musunuz?

- Korkmuyorum, ama böyle bir etiketimin olması da hoşuma gitmez tabii... Teklif gelirse dram da oynarım; kaldı ki o tarz bir rolün üstesinden gelebileceğime inanıyorum.

/images/100/0x0/55ea844ef018fbb8f8851ebe
 
Bundan sonra neler yapmak istiyorsunuz?

- Daha işin başındayım, ama "Recep İvedik" gibi iddialı, nitelikli bir filmle sinemaya adım atmam, benim için çok büyük bir avantaj oldu. Kendime yatırım yapmayı seven bir oyuncuyum. En büyük hayalim Haluk Bilginer ve Çağan Irmak ile aynı projede buluşmak... Ferhan Şensoy’un da hayranıyımdır. Amacım çok hızlı ilerlemek değil, yavaş ama emin adımlarla yol almak... Zamanla çok başarılı olacağıma inanıyorum.

Ödül günü gelen acı haber

"Tabutta Rövaşata" filminin 35 yaşındaki başrol oyuncusu Ayşen Aydemir, 1999’da, altı yıl boyunca tedavi gördüğü kolon kanserine yenilmiş ve Orhan Arıburnu 10. Yıl Oyunculuk Ödülü’nü alacağı gün hayatını kaybetmişti. Zeynep Aydemir, ablasının ödülünü kardeşleri Elif ile birlikte almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!