76 kiloluk Merve zayıflıyor

Güncelleme Tarihi:

76 kiloluk Merve zayıflıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 14:22

DİYARBAKIR’ın Ergani İlçesi’nde, 7 yaşında 76 kiloya ulaşan Merve Aslan’ın tedavisi Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde sürüyor. Yapılan tetkiklerde hormonal bir bozukluğa rastlanmayan Merve, uygulanan diyetle sadece elma yiyip, ayran içerek günde yarım saat yürüyor.

Ergani’de Ramazan- Garibe Aslan çiftinin kızları Merve Aslan, 7 yaşında olmasına rağmen 76 kiloya ulaştı. Aşırı kiloları nedeniyle okula gidemeyen Merve'ye Diyarbakır Valisi Efgan Ala sahip çıkarak, tedavisini üstlendi. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bir hafta önce tedavi altına alınan Merve Aslan’a yapılan tetkiklerde, hormonal bir bozukluğa rastlanmadığı, sorunun aldığı enerjiyi yakamamasından kaynaklandığı belirtildi. Merve Aslan'ın doktoru Faruk Demir, tedavinin sürdüğünü ve küçük kıza diyet uyguladıklarını belirterek, “Kilo almasındaki en büyük etken, her ağladığında ailesinin yemek vererek susturmuş olması. Bundan sonra da ailenin verilen diyeti eksiksiz uygulaması gerekiyor.

Yoksa Merve zayıfladıktan sonra eve gidip aynı düzende yemek yemeye devam ederse yine kilo almaya başlayacak. Eğer tedavi ve diyet eksiksiz uygulanırsa Merve arkadaşları gibi normal kilosunu kavuşarak koşup oynayabilecektir” dedi.

Hastanede anne ve babasıyla kalan Merve, günde yarım saat yürütülüyor, doktor kontrolünde elma ve ayran veriliyor. Zayıflamak istediğini söyleyen küçük kız ise zayıflayıp evine dönmek istediğini söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!