35 yaş tedbirleri

Güncelleme Tarihi:

35 yaş tedbirleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 07:36

Hepimiz, stresi kontrol altına almanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz fakat bu, 35 yaşından sonra daha da önemli hale geliyor. Yaşımız ilerledikçe obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi strese bağlı birçok hastalığa daha yatkın hale geliyoruz. İyi haber şu ki, asırlardır kullanılan ve tamamen doğal olan melisa otu en etkili stres azaltıcılardan biri. Melisa otu, beyin reseptörlerine bağlanarak sizi rahatlatıyor ve anksiyeteyi azaltıyor.

Haberin Devamı


Tabiat eczanesinden iki doğal mucize
* Stresinizi melisa otuyla azaltın
Hepimiz, stresi kontrol altına almanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz fakat bu, 35 yaşından sonra daha da önemli hale geliyor. Yaşımız ilerledikçe obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi strese bağlı birçok hastalığa daha yatkın hale geliyoruz. İyi haber şu ki, asırlardır kullanılan ve tamamen doğal olan melisa otu en etkili stres azaltıcılardan biri. Melisa otu, beyin reseptörlerine bağlanarak sizi rahatlatıyor ve anksiyeteyi azaltıyor.
Melisa otunun birçok formu mevcut. Çok hızlı sonuç verdiğinden sıvı formlu melisa otu özünü deneyebilirsiniz. Stresli olduğunuzda ve rahatlamaya ihtiyacınız olduğunda günde üç defaya kadar, şişenin içindeki damlalıktan dökülecek kadar melisa otu özünü suyunuza ekleyebilirsiniz.
* Şişkinliğinizi ananas suyuyla giderin
Yaşımız ilerledikçe meydana gelen hormonal değişiklikler, yediklerimizi kontrol altında tutsanız bile, dümdüz bir karına sahip olmamızı zorlaştırıyor; şişkinliğe yol açar. Karın bölgemizi tamamen doğal ananas suyuyla kontrol altında tutabiliriz. Ananas suyu, eğer parçalanmazsa şişkinliğe ve gaza neden olan yiyecekleri parçalamaya yardımcı bromelain adlı sindirim enzimlerini içeriyor. İşinizi kolaylaştırmak adına, ananas suyunu buz kalıplarına doldurup buz haline getirin. Günde altı küpü suyunuza atarak için.

Haberin Devamı

------------- kutu --------------
Kırışıklıklar için botoksa alternatif

35’inizden sonra yaşlılığın ilk belirtileri kırışıklıklar. Bu belirti cildinizin eskisi kadar sıkı ve gergin olmadığını göstermek adına bir uyarı aslında. Eczanelerde bulunan cilt ürünlerini kullanarak botoksun potansiyel riskleri ve maliyetinden kurtulabilirsiniz. Siloksan ve peptidler içeren kremler tercih edin. Aynı botoks gibi bu kremler de çift yönlü etki ediyor: Siloksan kırışıklık görünümünü anında azaltırken peptidler de kırışıklıkları doldurmak üzere kolajen üretimini artırıyor.

-------------- kutu --------------
Silikon kayganlaştırıcıyla cinsel neşenizi artırın

Haberin Devamı

35 yaş üstü kadınların en büyük şikâyetlerinden biri de cinsel hayatlarının artık eskisi kadar tat vermemeye başlaması. Cinsel ilişki daha da zor bir hale geliyor ve anatominizdeki doğal değişimlerden dolayı eskisinden daha az zevk vermeye başlıyo. Silikon bazlı bir kayganlaştırıcı kullanmak yatak odanıza eski neşesini geri getirebilir. Silikon bazlı kayganlaştırıcılar, vazelin bazlılara göre daha kaygan ve daha uzun süre etkili. Parmaklarınızın arasında ovuşturarak kayganlaştırıcınızı kontrol edin. Eğer cildiniz emmiyorsa, bu tam istediğiniz ürün!

--------------- kutu ---------------
35 yaş üstü beslenme ve korunma
35 yaşınızdan sonra sizin için daha gerekli olan bu dört dış takviye, kanser ve kalp hastalığından korunmamıza, kemiklerimizi güçlendirmeye ve daha genç görünmenize yardımcı oluyor...

Haberin Devamı


Multivitamin: Vücudunuz için gerekli olan besin maddelerinin büyük çoğunluğunu meyve ve sebze ağırlıklı beslenme yoluyla almanız gerekiyor olsa da günde bir multivitamin, çatlaklardan hiçbir şeyin sızmamasını garantiliyor. Multivitamininizin içinde olması gereken en önemli vitamin ve mineraller A, C, D, E ve B vitaminleridir. İngilizcesi yüzde 100 Daily Value (DV) olan yüzde 100 Günlük Değer etiketli ürünleri tercih edin. Mega dozlara gerek yok.
* Kalsiyum ve magnezyum: Kalsiyum yalnızca kemiklerinizi korumakla kalmıyor, aynı zamanda kaslarınızı da güçlendiriyor. 600 mg kalsiyumu, 400 mg magnezyumla birlikte alarak emilimi hızlandırın. Ayrıca kalsiyumu yemekten veya multivitamininizi almadan iki saat önce alın çünkü kalsiyum vücudun diğer besin maddelerini emmesini engelleyebiliyor.
* Omega-3 yağ asitleri: Omega-3 besin takviyesiyle yaşla gelen stresi azaltabilir ve hafızanızı kuvvetlendirebilirsiniz. Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar, keten tohumu, ceviz, soya fasulyesi gibi besinlerden doğal olarak bulunan omega-3 yağ asitleri strese neden olan kortizol ve adrenalin hormonlarını kontrol altında tutuyor. Omega-3 yağ asitlerinin aynı zamanda hafızayı güçlendirdiği de kanıtlandı.
* Lutein: Yaşınız ilerlerken, görüşünüzün keskinliğini lutein ile koruyabilirsiniz. Lutein, güneş ışınlarının bazı zararlı etkilerine karşı koruma sağlıyor. Eğer yaşınız 35’in üstündeyse, her sabah 6 mg lutein almalısınız. Daha iyi emilim gerçekleşmesi için yemekle birlikte almaya dikkat edin.

Haberin Devamı

------------ kutu ---------------
Mod yükseltici öneriler

Sonunda, ruh halinizde meydana gelen duygusal değişimleri ele almanın zamanı geldi. Huysuzluk, stres ve hatta depresyon bile kapınızı çalabilir ve bunlar yalnızca sizi değil ailenizi de etkiler. Aşağıdaki üç besin, hiçbir ilaç kullanmadan ruh halinizin doğal yoldan düzelmesine yardımcı...
* Zenginleştirilmiş kahvaltılık gevrekler: Sabah huysuzluğunuzu, özellikle B6 vitaminleriyle zenginleştirilmiş tahıllı gevreklerle giderin. B6 vitamininin nörolojik etkileri sayesinde huysuzluğu, asabiyeti ve ruh hali dalgalanmalarını azalttığı kanıtlandı.
* Makademya fındığı: Makademya fındığı gün içinde endişeli veya huzursuz hissettiğinizde sizin için harika bir çözüm. Strese neden olan kortizol ve adrenalin hormonlarını kontrol altında tutarak anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitleri bakımından da zengin. Makademya fındığı, işte veya arabada çocuklarınızlayken enerjiye ihtiyacınız olduğunda harika bir ara öğün olabilir. Hem büyük hem doyurucudur, bu yüzden günde sadece sekiz tane yemeniz yeterli.
* Muz: Bu meyve olumsuz ruh halinden kurtulmanızın bir başka lezzetli yolu. Düşük serotonin seviyesi mutsuzluk ve depresyonla bağdaştırılıyor. Günde bir muz tüketmek vücudunuzun daha fazla serotonin üretmesine neden olarak hem beyninize hem de damak tadınıza keyif veriyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!