21’inci sıcak yuva

Güncelleme Tarihi:

21’inci sıcak yuva
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

Minik Kalplerle Elele Derneği’nin Hacı Sabancı desteği ile Edirne’de yaptırdığı çocuk evi, geçtiğimiz gün törenle açıldı. Açılışta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş, MİKADER Başkanı Nesrin Ercan, dernek üyeleri Arzu Çebi, Arzu Sabancı ve oğlu Hacı Sabancı da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Edirne Fatih Mahallesi’nde TOKİ konutlarında 6 kimsesiz çocuğun bakımının yapılacağı, yaklaşık 35 bin lira harcanarak düzenlenen konutu gezen MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ve beraberindekiler yürütülen çalışmalar konusunda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Öztaş’tan bilgi aldı. Çocuk evinin dekorasyonunu bizzat yapan Arzu Sabancı, çocukların daha iyi şartlarda eğitim almaları ve yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ise “Edirne çocuk evi, 29 Mayıs tarihinde Beşiktaş’ta Ajda Pekkan’ın katıldığı baloda sevgili Hacı Sabancı’nın bağışıyla hazırlandı. MİKADER bugüne kadar 21 çocuk evine imza attı. İnşaatı devam eden sevgi evlerimiz de var. Burada çocukların bir ev ortamında, aile sıcaklığı içerisinde geleceğe daha sağlam hazırlanacaklarını ümit ediyoruz. Bu nedenle de sevgili Hacı Sabancı’ya ve diğer tüm bağışçılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Evde kalan lise çağındaki 6 çocukla sohbet eden Hacı Sabancı, çocukların iyi bir eğitim almaları için destek olduklarını kaydederek “Burada kalan çocuklarımızın bize en büyük teşekkürü, çok iyi eğitim almaları olur” dedi.

Haberin Devamı

Özerk ve Çok Güzel bir sergi

Akbank Sanat’ın 20. yılı onuruna düzenlenen, 20 çağdaş Türk sanatçısının eserlerinden oluşan “Özerk ve Çok Güzel” sergisi, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın evsahipliğinde düzenlenen davetle açıldı.
Akbank’ın kurulduğu günden bu yana kültür ve sanatı desteklediğini belirten Binbaşgil, “Türkiye’de özellikle son 20 yılda kültür sanat alanında ciddi atılımlar yaşanıyor. Ülkemiz bugün, sanatçıları, galerileri, fuarları, bienalleri ile yeni bir sanat merkezi olarak tüm dünyanın odak noktalarından biri haline geldi. Akbank Sanat da 20 yıldır gerek düzenlediği sergilerle, gerekse diğer etkinlikleriyle Türkiye’nin kültürel yaşamına damgasını vurarak, güncel sanatın gelişiminde önemli bir rol oynadı” dedi. Küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı sergi 1 Mart akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Bebekler için buluştular

Haberin Devamı

Bebekler için buluştular Erken doğan bebeklerin yaşama tutunmalarını sağlamak amacıyla kurulan Er-Do-Der, dernek dostları için önceki gün Karaköy Ferah Feza Restoran’da davet verdi. Cemiyet hayatının tanınmış simalarının hazır bulunduğu davette kısa bir konuşma yapan Er-Do-Der Başkanı Canan Göztepe, şöyle dedi: “Mardin Çocuk Hastanesi çatısı altında 400 metrekarelik bir alanda kurulacak olan Yeni Doğan Ünitesi, 23 Nisan’da açılacak.”

Çifte kutlama
Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Sibel Vatandost ile ünlü oryantal Tanyeli, yeni yaşlarını birlikte, Bebek Piano Kafe’de düzenledikleri partiyle kutladı. Semra Özal’ın Tanyeli’nin başından aşağı para yağdırdığı, türkücü İsmail Özkan’ın sahne aldığı kutlamaya katılanlar arasında Feryal Gülman ve Nazan Şoray da vardı.

Haberin Devamı

Adana İl Sınırı’nda yakalandı
Adı bir süredir futbolcu Arda Turan ile anılan İdil Fırat, önceki akşam Taksim’deki Adana İl Sınırı adlı kebapçıdaydı. Bir grup arkadaşıyla akşam yemeğinde buluşan Fırat, çıkışta özel hayatıyla ilgili soruları yine yanıtsız bıraktı.

Flaşlar kaçırdı
Azade Balkaner, önceki akşam erkek arkadaşıyla Etiler’de görüntülendi. Yürüyüş yaptıkları sırada habercilerle karşılaşan çift, flaşlar patlayınca şaşırdı. Balkaner “Çekmeyin” diye tepki gösterirken, arkadaşı koşar adım uzaklaştı.

Çocuk sorusuna yanıt yok
Derin Mermerci, önceki gün Nişantaşı’nda arkadaşlarıyla buluşup yemek yedi. Geçen eylülde Cem Aydın’la nikah masasına oturan ve sonrasında hamile olduğuna dair haberler çıkan Mermerci, konuyla ilgili sorular karşısında suskunluğunu korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!