14 diziyle sezona başlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

14 diziyle sezona başlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

Kanal D Genel Müdürü İrfan Şahin, kanalın bu yılki projelerini ve hazırlık aşamasında olan sürprizlerini açıkladı.

Haberin Devamı

Geçen yıl olduğu gibi yine proje açısından geniş bir yelpazeye sahip olduklarını belirten Şahin, "Bu kış, Kanal D ile müthiş geçecek" dedi.

Kanal D, geçen yıl sezonu nasıl kapattı?Kanal D, geçen sezon rekor kırdı. Bir yıl boyunca en çok izlenen kanal oldu. Üstelik bunu sürekli olarak başardı. Yani her ay önemli kategorilerde birinciliğimiz var. Dolayısıyla bizim için çok başarılı bir sezondu.

Bu bir İrfan Şahin başarısı mıdır?

- Ekip başarısıdır. Kanal D’yi yöneten iyi bir ekip var. Ben sadece orkestra şefiyim. Ekibim de müzik aletlerini çok iyi kullanan, uyumlu bir ekip. Başarı işte bundan kaynaklanıyor. Bir şey daha söylemek istiyorum, biz geçen yıl Kanal D’nin çatısını, ana yapısını kurduk. Bu ana yapıda da başarılı olduk. Çünkü Türk halkı o yapıyı sevdi ve bizi izlenme oranlarında liderliğe taşıdı.

 Ana yapıyı biraz açar mısınız?

- Biliyorsunuz biz kanalın sloganını "Türkiye’nin kanalı" olarak belirledik. Hedefimiz, Türkiye’de yaşayan her kesime, her ailenin bütün fertlerine hitap eden bir genel eğlence kanalı olmaktı. Bu yüzden program çeşitliliğine önem verdik. İşte geçen yıl herkese hitap etmek adına oluşturduğumuz bu çatıyı, bu yıl da devam ettiriyoruz. 

Geçen sezon sizi ve ekibinizi hayal kırıklığına uğratan proje olmadı mı hiç?

- Hayır. Çünkü yaptığımız her işte beklediğimizin üzerinde performans aldık. "Binbir Gece", "Yaprak Dökümü", "Arka Sokaklar", "Yabancı Damat", "Ihlamurlar Altında" gibi pek çok işimiz, kendi kategorilerinde başarılı oldu. Geçen sezon yaşadığımız başarıyı, Allah bu yıl da eksik etmesin diyorum.

 Ana çatıyı kurduğunuza göre Kanal D’nin bu yılki hedefi nedir?

- O çatının altında şimdi programlarımızın kalitesini, seviyesini ve izleyici kitlesini artırmak en önemli hedefimiz. Yeni yüzler, yeni programlarla bunu yapmaya çalışırken, diğer taraftan geçmişten gelen, seyircinin büyük oranla izlediği programları da daha yukarılara taşımaya çalışacağız. 

"Binbir Gece" dizisi inanılmaz reytingler aldı. Bir dizinin 20 reyting alması, gerçekten şaşırtıcı bir sonuç. Böyle bir sonuç alacağını tahmin ediyor muydunuz?

- Bu dizinin 20 reyting alacağına bir yıl önce kimse inanmıyordu. İtiraf etmem gerekirse, ben de Türkiye’de bir dizinin 20 reytingleri görebileceğine pek ihtimal vermiyordum. Sonunda şuna ikna oldum; iyi bir şey yaparsanız televizyon izleyicisi onu takdir ediyor. Dolayısıyla biz bu yıl bu bilinçle, çok iddialı diyebileceğim, üzerinde uzun zamandır çalışılmış olan bir sürü yeni işe başlıyoruz. İnanıyorum ki bu işler de "Binbir Gece" kadar başarılı olacak.

 Peki İrfan Bey, geçen sezondan kaç dizi devam ediyor?

- "Binbir Gece", "Arka Sokaklar", "Yaprak Dökümü", "Elveda Derken" devam eden dizilerimiz. Biliyorsunuz biz sezonu eylülde açmayız, yazın açarız. Yazın yaptığımız işlerimiz de çok başarılı oldu. "Kavak Yelleri", "Genco", "Zoraki Koca" ve "Sana Mecburum", kendi günlerinde gün birincisi olan dizilerdir. Bu dizilerimiz yeni sezonda da devam edecek. Yeni sezona 14 diziyle başlıyoruz.

Kavak Yelleri öğrencilerin dizisi

 "Kavak Yelleri", bugüne kadar unutulmuş 22 milyon öğrencinin dizisi. Merak ediyorum, bu dizi planlı programlı mı hazırlandı?

- "Kavak Yelleri" çok planlı, mantıklı, ne istediğimizi bilerek yaptığımız bir iştir. Biz bu dizinin çalışmalarına bir yıl önce başladık. Evet Türkiye’de geçen sezon 22 milyon öğrenci vardı. Türkiye nüfusu oldukça genç ve bu ülkede en büyük problem gelecek endişesi. Bu dizide hem öğrenciler, gençler, hem de anne ve babalar kendilerini buluyorlar. Ben, Türk seyircisine gerçekten inanıyorum. İyi bir şey yaparsanız, seyirci bunu takdir ediyor, izliyor.


DİZİ FİLM YAPARKEN KURALLARIMIZ VAR

 Peki... Gelelim yeni projelere... İzleyiciler Kanal D’de bu sezon neler izleyecek?

- Yeni projelerimizi sırasıyla anlatayım. İlki "Bıçak Sırtı"... "Bıçak Sırtı"nda Nejat İşler, Fikret Kuşkan, Mehmet Günsür, Melisa Sözen, Vildan Atasever, Erkan Can başrol oynuyor. Dizi, son Osmanlılar’ın sürgün acılarının günümüzdeki izlerine bakacak, soyluluğun ve sıradanlığın ne kadar kırılgan kavramlar olduğunu tartışacak. Gerçek babalığın ne demek olduğu sorusuna iki farklı kutup üzerinden cevap bulmaya çalışacak. Diğer dizimiz "Annem"... Vahide Gördüm ve Talat Bulut’un rol aldığı bu dizi, eşinden boşanan bir kadının pazarda köfte satarak kızını büyütmesi ve hayatın getirdiği ilginç tesadüfleri konu alıyor. Yeni dizilerimizden bir diğeri ise cuma akşamı yayınlayacağımız "Menekşe ve Halil"... Bu dizide Kıvanç Tatlıtuğ ve Sedef Avcı oynuyor. "Menekşe ve Halil", Berlin’de başlayıp İstanbul’da devam eden bir aşkın hikayesi. Ailesinin zoruyla evlendirilen Menekşe, büyük bir çelişki yaşıyor, Türkiye’ye kaçıyor. Bu arada sevdiği genç olan Halil’in başına bir şey gelmemesi için ondan da kaçıyor. Yani herkes Menekşe’nin peşine düşüyor. Bu arada Halil de geçmişte yaşadığı bir olaydan kaçmakta. Yani bir kaçak hikayesi... Bu Türk geleneklerinin sorgulandığı bir dizi olacak. Bu yıl heyecanla anlatacağım çok dizi var. Bunlardan biri de Türker İnanoğlu’nun yaptığı "Oyun Bitti"... Azra Akın ile Mert Öcal’ın başrolü paylaştığı bu dizi, müthiş bir komedi. Bir başka dizimiz de "Sessiz Fırtına"... Arzum Onan bu dizide polisi canlandırıyor. Ancak suçlu olduğuna inandığı Erkan Petekkaya’ya aşık oluyor. Bu arada ekim ayında ekrana "Asi" adında bir dizimiz gelecek. Antakya’da çekiliyor. Tomris Giritlioğlu’nun projesi. Tuba Büyüküstün, Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor’un oynadığı bu dizide de el değiştiren burjuvazinin, toprağın ve aşkın hikayesi var. Ekranda güzel hikayeler, müthiş aşklar izleyeceğiz.

 Aşk hikayelerini çok seviyorsunuz galiba...

- Hayatta aşk olmazsa, sevgi olmazsa hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla aşk, bir dizinin ya da filmin temalarındandır. Aslında biz, aşk için dizi yapmıyoruz. Hikayesi başka... Ama o hikayenin içinde aşk da var. Dizi seçimlerinde neye göre karar veriyorsunuz derseniz, bunun bir matematiği, prensibi var. Bir kere biz Türkiye’nin kanalıyız, her seyirciye gideceğiz. Bizim televizyon kanalında dramın, polisiyenin, komedinin, gençliğin, aşkın ve bu ülkenin gelenek ve görenekleriyle ilgili bir hikayenin olması gerek. Dizi yaparken portföyümüzü buna göre hazırlıyoruz. Kural bu.

 Ramazana özel programlar var mı?

- Ramazan ayında, haber önünde bir diziye başlayacağız. Halit Bin Velid’in hikayesini anlatan, 30 bölümlük bir yabancı dizi. Onun dışında haber önünde pazar günleri bir eğlence-yarışma programı olacak. Ramazan sonrası için de büyük bir eğlence ve şov programı hazırlıyoruz. Bir yarışma programı bu... Yarışmacılar ünlü benzerlerini yansıtmaya çalışacak. Yani yarışmacının sadece sesinin güzel olması yeterli olmayacak. Örneğin Sezen Aksu gibi giyinmesi, onun gibi davranması, onun gibi şarkı söylemesi gerekecek.

Anlaşılan Kanal D’de müthiş bir kış yaşanacak.

- Evet, kesinlikle müthiş bir kış olacak. Elimizde o kadar çok proje var ki, o kadar çok şey hazırladık ki, bunları nerede yayınlayacağız diye kara kara düşünüyoruz. Depomuz dolu... Ama televizyonculuk sürekli değişen, gelişen bir ortam. O yüzden biz her dönem için hazırlıklı olmak zorundayız, onun için de hazırlık yapıyoruz.

Yapımcı Okan, şovmen Ata

- Bu sezon Okan Bayülgen’in yerine Ata Demirer başlayacak. Ne düşünüyorsunuz?

- Okan Bayülgen bu yıl yapımcı olarak ekranda yer almak istedi. Ata Demirer’in cumartesi geceleri yayınlanacak olan "Hacı Yatmaz" adlı programını da Okan hazırlayacak. Ata çok iyi bir yüz, dolayısıyla programı beğeniyle izlenecektir. Hacı Yatmaz’ın formatı, stand-up ve talk show karışımı bir format. Bu arada pazar günleri Türk ve yabancı sinemanın çok önemli, yeni vizyon filmleri ekrana gelecek. Seda Sayan ile Esra Ceyhan da 3 Eylül’de başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!