Kapı bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Kapı bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 00:05

Maç öncesi güvenlik toplantısında alınan kararlar hakkında farklı açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE: “İstediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız’ zihniyetindeler. Nereden çıkacaklarına dair taahhütname imzaladılar.” b

TRABZONSPOR: “Toplantıya giden arkadaşlarımız stada nereden girip çıkacağımız konusunda bir taahütname imzalamadı. Uyarsalar, dinlerdik.”

EMNiYET: “Trabzon’u temsil eden yöneticiye, ‘Hacıosmanoğlu stadı, E-5’e çıkan kapıdan terk etsin’ dedik. Ancak kulak asmadı.”

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, stadı terk ederken F.Bahçeli taraftarların arasında kalmasına yol açan güvenlik zaafiyeti hakkında tartışmalar sürüyor. Bu konuda gözler, maç sabahı yapılan eşgüdüm toplantısına çevrildi. Güvenlik önlemlerinin konuşulduğu toplantı ile ilgili farklı cephelerin açıklamaları ise, kafaları daha da karıştırdı. Gelin bu açıklamalara bakalım:

Haberin Devamı

E-5 YERİNE KADIKÖY’E ÇIKTI

EMNİYET: “Trabzonspor’u temsil eden yönetici Serkan Ünver’e şu uyarılar yapıldı: 1) Trabzon yöneticileri, takım otobüsü ile stada giriş yapmalı. 2) Maçtan sonra Hacıosmanoğlu ve yöneticiler, F.Bahçe taraftarıyla diyaloğa girebilecek noktalarda açıklama yapmamalı. 3) ‘Hacıosmanoğlu, stadı E-5’e çıkan kapıdan terk etsin.’ (Ama Kadıköy’ün içine çıkan kapı kullanıldı.)

BASIN AÇIKLAMASININ YERİ YANLIŞTI

F.BAHÇE: “Biz istediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız’ zihniyetindeler. Nereden çıkacaklarına dair taahhütname imzaladılar. Ancak emniyet güçlerinin ısrarlı ikazlarına uymayarak, taraftarın yoğun olduğu bölümden çıkış yapılmış ve güvenlik açısından çok hassas olan bölgede basın açıklaması yapılarak F.Bahçe taraftarı ve olaylar provoke edilmeye çalışılmıştır.”

‘NE İMZA ATTIK, NE DE UYARILDIK’

TRABZONSPOR: “Eşgüdüm toplantısına iki arkadaşımız Serkan Ünver ve Adem Kuduman katıldılar. Trabzonspor Yönetimi’nin nereden girip nereden çıkacağı konusunda herhangi bir protokol imzalamadılar.
Devlet bana maçta koruma verdi. O korumayla birlikte garaja gittim. Öyle bir şey olsaydı koruma bana ‘Dışarıda olay var çıkma’ derdi çıkmazdım.”

Bu da bayrak tartışması

TRABZONSPOR Yönetimi, bayraklarının Şükrü Saracoğlu Stadı’na tek iple asılmasına tepki gösterdi. Genel Sekreter Köksal Güney, “Bayrak bir takımın en önemli simgelerinden biridir. Bayrağa yapılan saygısızlık kulübe yapılan saygısızlıktır. Ben bunun bilinçsiz bir şekilde asıldığını sanmıyorum. Bizi kıışkırtmak için yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Yabancılar için SORUN YOK!

Yerli futbolcular sahada kapışırken, onlar maç sonu hep birlikte eğlendi.

FENERBAHÇE ve Trabzon’un yerli futbolcuları saha içinde birbirine girerken, yabancılar maç sonu birlikte eğlenmeye gitti. Sarı lacivertli takımdan Meireles’in, Chelsea’den arkadaşları bordo mavili Bosingwa ve Malouda ile buluşmasına G.Saraylı Drogba da katıldı. Türkiye’de ezeli rakiplerde oynayan dört eski Chelseali yıldız, iki farklı mekanda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. “Rakiplerin eğlence zirvesini”, Didier Drogba da Instagram’daki hesabından takipçileri ile paylaştı.

ONUR’DAN VOLKAN’A GÖNDERME
Ağzı ile çakı açanlar tahrik etmiyor mu?

Bordo mavili file bekçisi, “Benim armamı öpmem mi tribünleri tahrik ediyor?” sorusunu sordu.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR Kaptanı Onur Kıvrak, maç sonunda Fenerbahçeli Selçuk Şahin ile saha içinde yaşadığı gerginliği yorumlarken, meslektaşı Volkan Demirel’in davranışını hatırlattı.
Bordo mavili kaleci, Selçuk’un “Maç bittikten sonra Onur kardeş, tribünlere dönüp bir kaç hareket yaptı, ben de bunu görüp yanına gittim. Kendisine böyle bir şeye gerek yok. Ortamı geriyorsun dedim” şeklindeki açıklamalarına aynı sertlikte yanıt verdi.
Kimseyi tahrik etmedim
Kendisinin kimseyi tahrik etmediğini ifade eden Onur Kıvrak, “Çakıyı saha içinde ağzı ile açanlar tribünleri tahrik etmiyor da takımının armasını öpen ben mi tribünleri tahrik ediyorum” dedi.

İyi bir tatili hak ettiniz

Haberin Devamı

F.Bahçe maçının ardından oyuncularını kutlayan Akçay, takıma 3 gün izin verdi.

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe deplasmanında 1 puan alan futbolcularını tebrik edip takımına 3 gün izin verirken, “İnandığımız doğruların peşinden koşmaya devam edeceğiz” dedi.
Maçın ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik eden bordo mavili teknik adam, “İyi bir tatili hak ettiniz. Üç gün sonra sizi daha hazır ve formda görmek istiyorum” diye konuştu.
Öte yandan futbolcularına milli maç arasında izin veren Akçay ise, 3 gün boyunca tesislerde Legia Varşova ve Sivasspor’u analiz edecek. Yunus Emre SEL/DHA

Örnek Zokora

F.BAHÇE maçında topu ayağına aldığında ıslıklanan Didier Zokora’ya, takım arkadaşlarından destek geldi. Zokora’yı kutlayan Mustafa Akçay ise “Sen takımımızın en önemli parçalarından birisin. Tüm protestolara rağmen gösterdiğin performansla herkese örnek oldun” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘F.Bahçe’yi silin demedim’

TRABZONSPOR 2. Başkanı Sebahattin Çakıroğlu, “F.Bahçe Türk futbolundan silinmeli” açıklamasını düzelterek, “Bu sözler, o an saldırıya uğramamız nedeniyle düşüncemin yanlış ifadesidir. Sözüm ‘F.Bahçe’yi bu duruma düşürenler Türk sporundan silinmelidir’ şeklindeydi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!