Juve askıya aldı

Güncelleme Tarihi:

Juve askıya aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hakan Şükür'ün Juventus'a transferi tam bir yılan hikayesine dönüştü. İtalyan kulübüne evet diyen Hakan, Torino'ya gitmedi. İtalyan Kulübü ise akşam yaptığı açıklamada Hakan'ın transferini 6 Ocak'a kadar dondurduklarını belirtti.

Son söz 6 Ocak’ta

Juventus'un 4.5 yıllığına 14 milyon dolarlık teklifine evet diyen ve dün Torino'ya giderek imza atması beklenen Hakan Şükür'ün transferi gelişen olaylar nedeniyle İtalyan kulübü tarafından askıya alındı. Juventus Kulübü, Hakan Şükür'ün transferi konusunda kesin kararı 6 Ocak'ta vereceklerini açıkladı.

Boaglio bekledi

Özel maç oynamak için Malta'ya giden Juventus takımı, Hakan'ı karşılaması için Basın Sözcüsü Daniele Boaglio'yu Torino'da bıraktı. Ancak Hakan, İstanbul'dan ayrılmadı. Akşam saatlerinde ise İstanbul'da bulunan Juventus temsilcisi Menajer Celalettin Bilgiç'in şok açıklaması ortalığı karıştırdı.

Bilgiç karıştırdı

Bilgiç, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte Juventus Kulübü'nün Hakan'ın transferinden vazgeçtiğini açıkladı. Ve ardından da Juventus Kulübü'nün açıklaması geldi. Olağanüstü yapılan toplantı sonrası Genel Menajer Luciano Moggi, Hakan'ın transferini 6 Ocak'a kadar askıya aldıklarını söyledi.

Moggi: Uzattık

Moggi, ‘‘Teknik Direktörümüz Lippi'nin bilgisi doğrultusunda transferi 6 Ocak'a sarkıttık. Bu da bürokratik nedenlerdendir. Aslında transfere de ihtiyacımız yok. Malta'daki maçta genç golcüler kendini kanıtladı. Ama Hakan iyi futbolcu. Dugarry'nin alınmasından ise vazgeçtik’’ dedi.

Görevden aldık

Temsilcileri Celalettin Bilgiç'i de görevden aldıklarını da açıklayan Moggi, ‘‘Bu haber nereden çıktı bilemiyorum. Ama pazarlığın Juventus tarafından sona erdirilme dedikodusunu yalanlıyorum. Biz Bilgiç'e bu işi sessiz halletmesini söylemiştik. Ama o basında şov yaptı’’ ifadesini kullandı.

İstanbul’da şov yaptı

Juventus Basın Sözcüsü Daniele Boaglio da Bilgiç'in İstanbul'da çok lükse kaçtığını, gazetecilerle fazla yüz göz olduğunu, şov yaptığını belirterek, ‘‘Bilgiç artık bizim temsilcimiz değil. Hakan'ın transferinden vazgeçmedik ancak 6 Ocak'a kadar bütün transferleri dondurduk. Biz Hakan'ın transferini sonuçlandıracağız. Ama şu anda değil’’ dedi.

Süren-Şükür görüşmesi

Gün boyu gazetecilerden köşe bucak kaçan, telefonlara çıkmayan Hakan Şükür'ün yakın çevresine, ‘‘Beni satıyorlar. Torino'ya transferimde olduğu gibi davranıyorlar’’ dediği ileri sürüldü. Transferin 6 Ocak'a uzadığını doğrulayan G.Saray Başkanı Faruk Süren, Hakan ile bugün bir görüşme yapacak.

Hakan’ın transferi İçin son söz 6 Ocak’ta

1Juventus temsilcisi Celalettin Bilgiç, ‘‘Hakan'ın transferinden vazgeçildi’’ dedi

2Juventus Kulübü açıklama yaparak iddiayı yalanladı ve Bilgiç'i görevden aldı

3Juventus Basın Sözcüsü Boaglio, Hakan'ın transferinden vazgeçmediklerini söyledi

4Genel Menajer Moggi, Hakan konusunda kararın 6 Ocak'ta verileceğini söyledi

5Bir haftalık ertelemeyi doğrulayan Başkan Faruk Süren bugün Hakan Şükür ile görüşecek

6İtalyan basını ise bunun şaşırtmaca olduğunu, Hakan'ın Milan'a karşı oynayacağını iddia etti

Bilgiç: Yüzde 90 bitmişti

Juventus Kulübü'nün İstanbul'da bulunan temsilcisi Celalettin Bilgiç dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘‘Hakan Şükür'ün transferi son aşamaya gelmişti. Hatta yüzde 90 oranında bitmişti. Ancak bu konuda gerekli desteği maalesef hiç kimseden alamadım.’’ dedi. Bilgiç şunları söyledi: Dün saat 16.40'da Juventus Kulübü Genel Sekreteri Luciano Moggi beni telefonla arayarak, ‘‘Sayın Bilgiç bu transfer çok uzadı. Lütfen bir açıklama yapın ve Hakan'ın transferinden vazgeçtiğimizi Türk kamuoyuna duyurun’’ dedi.

Moggi'ye bu kararın daha başka bir gerekçesi var mı diye sordum. Kendisi, ‘‘Bunun gerekçesini siz İtalya'ya gelince konuşuruz yanıtını verdi. Ancak sürenin uzaması ve basının etkisi sanırım bu kararı almalarına yol açtı. Juventus'un kendisini azlettiği yolundaki açıklamaların ise gerçek dışı olduğunu belirten Bilgiç, ‘‘Ben bu işi para için yapmıyorum. Bu transferin gerçekleşmemesinin bana nelere malolacağını biliyorum. Ancak yakın zamanda neler olabileceğini herkes görecek’’ diye konuştu.

Hakan 4 gün süre istedi

HAKAN’ın kardeşi Gökhan Şükür gelişen olaylar üzerine, dün yaptığı açıklamada, ‘‘Juventus'tan dört gün süre istedik. Zaten bugün (dün), İstanbul dışına çıkacağız’’ dedi. Hakan Şükür ile dün Florya'da 4 saat görüşen Ali Dürüst ve Burak Elmas ise psikolojik olarak da Hakan'a gerekli desteği verdiklerini belirttiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!