İşte Galatasaray'ın takip ettiği yeni Bruma!

Güncelleme Tarihi:

İşte Galatasarayın takip ettiği yeni Bruma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 17:06

Galatasaray yönetimi, bu sezon attığı ve attırdığı gollerle takımı sırtlayan Bruma'nın veliahtını yine Portekiz'de buldu. Sarı kırmızılılar, Vitoreia Guimaraes takımının 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Xande Silva'yı takibe aldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Spor Facebook'un canlı yayınlanan #Muhabirinden programında konuşan Hürriyet'in Galatasaray muhabiri Ali Naci Küçük, sarı kırmızılı yönetimin takip ettiği yeni yıldız adayını açıkladı. Vitoreia Guimaraes takımının sağ kanadında oynayan Xande Silva, özellikleri itibariyle Bruma'ya çok benziyor. Gelişime açık bir oyuncu olduğu bildirilen Silva, Portekiz'in U19 ve U20 milli takımlarında da oynuyor.

#MUHABİRİNDEN PROGRAMININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Elif Altındağ'ın moderatörlük yaptığı #Muhabirinden programında taraftarların sorularını yanıtlayan Ali Naci Küçük'ün açıklamaları şöyle:

"GALATASARAY EREN DERDİYOK'A GÖRE OYNAMIYOR"
- Eren Derdiyok neden son haftalarda etkisiz ve gol atamıyor?
- Aslında bu Eren’in formsuz ya da kötü olması ile alakalı değil. Bu konu Galatasaray yöneticileri tarafından da tartışılıyor. Bir gerçek var ki, Galatasaray şu anda elindeki böyle bir silahı kullanamıyor. Eren, hava toplarında çok etkili hatta Ibrahimovic andıran tarzda bir oyuncu. Ancak Galatasaray takımının oyun sistemi Eren Derdiyok’un üzerine kurulu değil. Eren’e bir maç içinde kaç tane orta geliyor?.. Kanat oyuncuları Eren’i yeterince beslemiyor. Riekerink de kanatlardan yapılacak ortalarla gole gitmeyi hedeflemiyor. Riekerink, elinde Eren varken, kanat oyuncularının çizgiye kadar inip içeri girip gol bulmasını istiyor. Bu yüzden de Eren yeteri kadar verimli olamıyor. İlk haftalarda Eren performansı ile şapkadan tavşan çıkardı. Kendi olağanüstü gayretleri ile skor üretti. Bu suskunluğunun sebebi kendi değil, Galatasaray’ın oyun sistemi.

Haberin Devamı

İşte Galatasarayın takip ettiği yeni Bruma

"YASİN AF ÇIKABİLİR ANCAK..."
- Yasin Öztekin affedilecek mi?
- Adanaspor maçına damga vuran konulardan biri Yasin Öztekin’in davranışları oldu. Galatasaray’da da galibiyetten daha çok Yasin’in tavrı konuşuldu. Galatasaray yönetimi Yasin’in 4 kusurlu harekete imza attığı için oyuncuya kadro dışı ve para cezası verdi. Nedeni; Yasin oyundan alınırken sadece Riekerink’e karşı çıkmadı. Kulübeyi yumrukladı, Galatasaray formasını yere attı ve ardından Bruma’nın attığı gole sevinmeyip dakikalarca Riekerink’e kulübede hakaret derecesine varan sözler sarf etti. Ayrıca, saha kenarında Riekerink’in yardımcısı Ayhan Akman ile de kenarda tartıştı. Yasin’in yaptığı tavrın, hareketin tekrarlanmaması ve Florya’daki disiplini sağlamak adına da Galatasaray yönetimi ibretlik bir ceza verdi. Şimdi Yasin A2 ile çalışıyor. Başkan Dursun Özbek de “ Gereken yapılsın. Bu görüntüyü bir daha görmek istemiyorum” diyerek tavrını koydu. Yasin’in tavrına göre bu durum en az 2-3 hafta daha devam eder. Milli Takım arasında da Yasin, A2 takımı ile çalışır. Ve eğer tavırlarında olumlu anlamda değişme gerçekleşirse Yasin Öztekin, 20 Kasım’daki Fenerbahçe derbisi öncesinde affedilir. Çünkü Galatasaray yönetimi Yasin’i gözden çıkarmış değil. Bu durumdan ders almasını istiyor. Yani Yasin ile ipler atıldı, Ocak ayında yollar ayrılacak gibi bir durum şu an için söz konusu değil. Yasin görevini yerinde yaparsa Kadıköy’deki maç öncesinde affedilir.

"DEPAY ANCAK KİRALIK GELEBİLİR"
- Manchester United'da oynayan Memphis Depay’ın ismi Galatasaray ile anılıyor. Bu transfer gerçekleşebilir mi?
- Evet, son günlerde Depay’ın ismi sıkça Galatasaray ile anılıyor. Manchester United’da Jose Mourinho bu oyuncuya ligde sadece 4 maçta 20 dakika gibi az bir süre verdi. Transferde adının sıkça geçmesinin sebeplerinden biri de bu. Kanatlarda da forma giyen futbolcunun bonservis bedeli 20-25 milyon Euro civarında. Ancak kiralanması söz konusu olabilir, fakat Galatasaray yönetimi de böyle bir temasta bulundu. Galatasaray yönetimi Depay ile ilgili haberlerin doğru olmadığını ifade ediyor. Ancak ben Depay dışında Galatasaray’ın takip ettiği bir genç oyuncu hakkında bilgi vereyim. Galatasaray scout ekibi Bruma gibi genç bir Portekizli yıldızı daha takip altına aldı. Xande Silva... O da Portekiz U19U ve U20 milli takımlarında yıldızını parlatmaya başlayan genç bir kanat oyuncusu, Vitoria Guimaraes'in sağ kanadında forma giyen Xande Silva, aynı Bruma gibi süratli, çok hızlı adam eksiltme özelliği olan, henüz 19 yaşında ve gelişime açık bir oyuncu.
Galatasaray scout ekibi bu oyuncuyu takip altına almış durumda. Galatasaray’ın da kanatlardaki ihtiyacı bana göre çok net açık. Belki devre arasında olmasa da şartlar uygun olur ve yönetim de maliyetini uygun bulursa Galatasaray, Xande Silva için bir girişimde bulunabilir.

"SIGTHORSSON FENERBAHÇE MAÇINA YETİŞİR ANCAK..."
- Sigthorsson, Fenerbahçe maçına yetişebilir mi?
- Haftalar geçiyor ancak İzlandalı futbolcu, Galatasaray takımına bir türlü katılamıyor. Sigthorsson’un Galatasaray’daki kariyeri adına artık önünde çok kritik 1 ay var. Eğer İzlandalı futbolcu, Galatasaray takımına bu süre zarfında katılamazsa, sarı kırmızılı formayı hiç giyemeden kendisi ile yollar ayrılabilir. Galatasaray yönetiminin de bu konuda sabrı tükenmiş durumda. Şu anda Sigthorsson bireysel olarak güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Fenerbahçe derbisine kadar da takımla antrenmanlara çıkması planlanıyor. Ancak bana göre Riekerink, bu oyuncuya Fenerbahçe maçında şans vermez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!