İşte Fenerbahçe'nin yeni projeleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Fenerbahçenin yeni projeleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 16:05

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadığını belirterek, "(Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez) cümlesini her zaman ve her yerde söyleyeceğiz. Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye olacaktır" dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelerin konuşmalarına yanıt vermek ve projeleri anlatmak üzere söz alan başkan Aziz Yıldırım, kulübe maddi gelir sağlayacak büyük projeleri anlatırken, son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinerek, şöyle konuştu:
“Ülke kötü günlerden geçiyor. Hepimiz bu ülke içinde yaşıyoruz. Hepimiz bu ülkenin birer evladıyız. Güneydoğu'daki terörü şahsım ve camiam adına şiddetle kınıyorum. Orada bu ülke toprakları için ölenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. (Şehitler ölmez vatan bölünmez) cümlesini her zaman ve her yerde söyleyeceğiz. Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye olacaktır. Bundan da hiçbir zaman kaçınmayacağız.”

Aziz Yıldırım'ın konuşmasından önce, çalışmaları başlayan veya yakın zamanda yapımına başlayacakları projeler için hazırlanan video görüntüleri dev ekrandan Yüksek Divan Kurulu üyelerine izletildi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, Ankara'da yapılacak tesis, İstanbul'da basketbol salonu, Dereağzı Tesisleri'ne havuz ve sosyal içerikli tesis, eski kulüp binasının olduğu yere yapılacak, öncelikli amacı misafirhane olan butik otel ve kurulların stada taşınması projeleri görüşmeye sunularak, onaylandı.

"YARIN DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ"

Kulüp başkanlığında 9 seneyi doldurduğunu, 10. yılına gireceğini kaydeden Yıldırım, geldiği günden bu yana istikrarın önemini vurguladığını, Fenerbahçe'nin tarihinde en kötü günlerini geçirdiği dönemde dahi verilen desteklerle bugünlere gelindiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bugün mutluyum, neden mutluyum? Tenkitten hiç üzüntü duymadım. Çünkü daha olumlu şeyler yapmamızı bizlere hatırlatır. Ben ve arkadaşlarım burada sizler gibi, hepimiz sizler gibi amatörüz. Buranın sahibi değiliz. Burada kongrenin bize verdiği yetkiye dayanarak sizlerin adına kulübü yönetmekle yükümlü şahıslarız. Sizlerden aldığımız yetkileri korkmadan kullandık ve Fenerbahçe'yi iyi yerlere getirmeye başladık. Daha gelmedik, önümüzde zaman var. Bunlar Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının değil, Fenerbahçe'nin devam edeceği projeler olacak.

Geldiğimizde Fenerbahçe Kulübü 300-500 kişiye, çiçekçisinden bakkalına, alışveriş yaptığı yerlere belli imkanlarda borcu olan kulüptü. O günden bugünlere geldik. Gazetelerde haberler duyardık, (Personel 2 ay maaş alamadı) gibi. Bunların hepsini sizlerden aldığımız destekle kulübü bugünlere taşımak için yaptık. Bugün hiçbir gazetede, Fenerbahçe'nin kime ne ödeme yaptığı, ne zaman yaptığını duyamazsınız. Çünkü burası bir kurumdur. Kurumun gereğini yapmak için bu yönetim elinden geleni yapıyor. 100. yılımızı büyük kulübün yapabileceği en güzel organizasyonlarla kutladık.

Fenerbahçe bugün öyle bir noktaya geldi ki, yeni projeler için bugün adım atıyoruz. Bunları yaparken ekonomik olarak güçlü olamazsanız bunları yapabilme şansınız olamaz. Fenerbahçe neden ekonomik olarak güçlü olmaya başladı? Kongre üyesi ve taraftarlar sahip çıkmaya başladığı için. Yarın daha iyi noktalara geleceğiz."

1 MİLYON ÜYE PROJESİ

Aziz Yıldırım, daha önce de dile getirdiği kulüp üye sayısını 1 milyona çıkarma projesinin ciddi olarak gerçekleştirmek istediğini ifade etti.

Şu anda 10 bin YTL olan kulübe ilk giriş ücretini, örnek göstererek 500 YTL'ye çekilerek 1 milyon üye yapıldığında büyük oranda gelir elde edileceğini, bu gelirle de kulübün daha çok kazanacağı yatırımlar yapılabileceğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"1 milyon kişiye ulaşabilirsek, büyük bir nakit olur. Bunu büyütebiliriz. Her yıl 50 YTL aidat devam edecek. Bu parayla yatırım ortaklıkları kurabilir, işleterek yeni yatırımlar yapabiliriz. Herkesin evet diyeceği bir şeyi yakalayabilirsek buna başlayalım. Yayın geliri kanunen bağlanmış kendi başınıza hareket edemiyorsunuz. Fenerbahçe'nin alacağı bedelin 50 milyon dolardan aşağıya olmaması lazım. 150 milyon dolardan 15 milyon dolar yayın geliri alıyoruz. 1 milyon üye yapsak Fenerbahçe Kulübü bugünkünden çok güçlü olur. Avrupa'nın birçok kulübüyle bütçelerimiz aynı. Bu konu önemli bir konu. Bununla ilgili çalışmalar yaptıkça gerekirse burada toplantılar yapacağız anlatacağız. İlk başta herkese değişik gelebilir. Fenerbahçe'nin geleceği için bazı şeyleri yapmamız lazım."

Yıldırım, “100. Yılda 100 Bin Taraftar Kartı” projesinde 100 bin rakamını aştıklarını ve 100 bin 20 taraftar karta ulaşıldığını açıkladı.

Hazırlanan yeni spor yasasında 10-11 yaşında çocuklara da aile izniyle dernek ve kulüplere üye olma izni getirildiğini belirten Yıldırım, doğmamış çocuğu bile üye yapıp, 11 yaşına geldiğinde resmi üyelik verebilecekleri düşüncesinde olduğunu dile getirdi.

Avrupa'da başarının altında yatan şeyin, bütçenin yükselmesinden dolayı kaliteli oyuncuların takıma dahil edilmesi olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, “Bugün Roberto Carlos'u, Alex'i, Ortega'yı, Anelka'yı getirebiliyorsak ekonomik güçten dolayıdır. Bunu daha da yükseklere taşımak yapacağımız en önemli iştir. Bunun için projelerimizi hayata geçirmemiz gerekiyor”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SPOR SALONU

Kadıköy'de yapılacak basketbol salonunu yatırım ortaklığıyla gerçekleştireceklerini, 12 bin kapasiteli salonun Fenerabahçe'ye ait olacağını belirten Yıldırım, arazisinin belediyenin açtığı ihaleyle alındığını kaydetti.

Yıldırım, toplantı salonunda sergilenen projenin maketinin şu ana kadar en çok beğendikleri proje olduğunu, ancak kesin karar vermediklerini bildirdi.

Yıldırım, 57 bin 800 metrekare alan üzerine yapılacak tesisin altında otopark ve iş merkezi bulunacağını, salonda locaların yer alacağını, konser organizasyonlarına uygun ve kulüp kongresinin yapılabileceği kaydetti.

Başkan Yıldırım, salonun basketbol şubesine büyük bir gelir kaynağı yaratacağını da belirtti. Aziz Yıldırım, zamanı gelince konuşulacağını, ancak salonun ismiyle ilgili fikrinin, Mustafa Kemal Atatürk adı verilmesi olduğunu bildirdi.

"FENER CENTER" PROJESİ

Başkan Yıldırım, 5 yıldır çalışmalarını yaptıkları stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin yerine inşa edecekleri iş merkezi projesinde sona gelindiğini bildirdi.

Projeyle ilgili uzun süredir imar problemiyle uğraştıklarını, ancak artık son noktaya gelindiğini belirten Aziz Yıldırım, “Bunun için 3 okul yapma şartı var. 15 milyon YTL'ye yakın ilave bir harcama yaparak okulların yapılmasından sonra stadın yanındaki araziye iş merkezinin yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yılın Mayıs ve Haziran ayından sonra inşallah inşaatına başlarız” dedi.

“Fener Center” ismiyle sunumu yapılan iş merkezinde 50 bin metrekareye yakın inşaat alanı bulunduğunu 20 bin metrekarelik kısmın kiraya verilecek bölüm olduğunu anlatan Yıldırım, finansman için herhangi bir çalışma yapmadıklarını, üyelerden gelecek fikirleri dikkate alacaklarını kaydetti.

BUTİK OTEL PROJESİ

Yıldırım, Fenerbahçe Burnu'ndaki eski kulüp binasının olduğu yere yapılacak asıl amacı misafirhane hizmeti verecek butik otel projesinin, kulübün önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Geçen yıl 150-200 milyara yakın otel parası ödediklerini, misafirhanenin yapılmasıyla bunların ortadan kalkacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
"Burada, Fenerbahçeli sporcuların, antrenörlerin ve misafirlerin ağırlanacak butik otel şeklinde 30'a yakın odalı bir tesis olacak. Yabancı sporcu, antrenör geldiğinde ilk istediği ev ve araba oluyor. Bunları vermek mecburiyetiniz var. 100 lira da alsa bunlar ilave. Araştırdık, fiyatlar yüksek. Fenerbahçe'nin yapması gereken sporcularına vereceği evleri tahsis etmek. Ali Yıldırım inşaat yapıyor. (Gel bize de ver) dedim. Kardeşim, (Söz olur, laf olur, ismin lekelenir) dedi. (Olsun önemli değil) dedim. 8 tanesini ortalaması 530 bin dolardan aldık. Önümüzdeki Ocak ayından itibaren transfer ettiğimiz futbolcular burada oturacak. Ayrıca 2 tane de düzenlediğimiz piyangodan dolayı elimizde ev var. Onlar da teslim ediliyor, sporcularımıza tahsis edeceğiz. Her yıl 1 milyon dolar olan masrafları aşağıya çekmek için belki yeni yerler de alacağız."

"ÜNİVERSİTE KURMAYI CİDDİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ"

Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi kurmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yönetim kurulunda görevlendirdikleri isimlerin bunun için çalıştığını bildiren Yıldırım, “Bunun için vakıf kurulması gerektiğini gördük. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Daha sonra arazi tahsisi için çalışmalar yapacağız” dedi.

Kulübün yarınlarını düşünerek arazi satın almak istediklerini ve İstanbul'un iki yakasında da çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım, 250 dönümlük bir arazi aldıklarını bunu 500 ile 1000 dönüm arasına getirmek istediklerini kaydederek, “Yarın için değil, yarınlar için almak istiyoruz. İnşallah ileriki yıllardaki yönetimler aldığımız bu arazilerle bizi şükranla anar” dedi.

Fenerbahçe Sportif A.Ş'nin halka arzda 10,5 YTL olan hisse bedelinin 27,5 YTL'ye çıktığını, şirketin toplam değerinin 567 milyon dolara ulaştığını anlatan Yıldırım, “2 yıl içinde 1 milyar dolarlık bir Sportif A.Ş'yi yaratmış olacağız” dedi.

"FENERBAHÇE BÜYÜMEK İSTİYOR AMA BÜYÜRKEN DE ÖNÜ KESİLİYOR"

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyürken önünün kesilmek istenildiğini ileri sürdü.

Söyledikleri her şeyde kendisini eleştirenlerin 6 ay veya 1 yıllık bir sürenin ardından aynı şeyleri söylemeye başladığını anlatan Yıldırım, Futbol Federasyonu'na da eleştiriler getirerek şöyle devam etti:
"Fenerbahçe büyümek istiyor ama büyümek isterken de önü kesiliyor. Her söylediğim sözde beni tenkit edenler bir yıl, 6 ay sonra ay sonra (Doğru söylüyor) diyorlar. Yabancı sınırlaması Türkiye'de kalkması gerekiyor. Globalleşen bir dünyada içe dönük çalışmak yanlıştır. Federasyonla ilgili düşüncelerimi geçmişte söyledim. Herkes kavgacı dedi. Ama hepsi çıktı (Aziz Yıldırım doğru söylüyor) dedi. Fenerbahçe'den 1 yıl sonra hepsi aynı noktaya geliyor. Ama geç kalınıyor. Futbol Federasyonu'nun kurumsal yapıya kavuşması lazım. Kulüplerin menfaatleri yeni bir ihalenin yapılmasını gösteriyor. Kulüplerin daha iyi bütçelere ulaşması için bunun önü açılmalıdır. Bu görev Futbol Federasyonu'na düşüyor ama maalesef yapamayacaklar. Bu konu devletin ilgili kurumlarına düşmektedir."

"FUTBOLDAN BAHSETMİYORUM, ÇÜNKÜ ARTIK ORASI BİR KURUMSAL YAPI"

Basketbol şubesine yöneltilen bir eleştiriye yanıt veren Aziz Yıldırım, “Takviyeleri Mahmut Uslu yapacaktır. Kısa zamanda göreceğiz. Basketbol takımı iyi neticeler alacaktır” dedi.

Futbol takımıyla ilgili konuşmaya gerek görmediğini belirten Yıldırım, “Artık orası bir kurumsal yapı oldu. Her gün daha iyiye gidecek ve hepimizi mutlu edecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!