İşte dünyanın izleyeceği kupanın logoları

Güncelleme Tarihi:

İşte dünyanın izleyeceği kupanın logoları
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2013 01:40

Ev sahipliğini yapacağımız FIFA U20 Dünya Kupası için her şehri ayrı ayrı anlatan birer logo tasarlandı.

Haberin Devamı

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin düzenleyeceği “FIFA U20 Dünya Kupası”na ev sahipliği yapacak şehirlerin logoları belirlendi. Karşılaşmaların oynanacağı Antalya, Bursa, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Rize ve Trabzon’un bu logolarla dünyaya tanıtılması amaçlandı. Bu nedenle her kentin logosunda ayrı bir hikaye yer aldı.

ANTALYA:  Portakal diyarı
DÜNYANIN en önemli turistik merkezlerinden biri olan ve yılda yaklaşık 10 milyon turist ağırlayan Antalya’nın logosunda, portakal kullanıldı. Altın Portakal Film Festivali’ne de adını veren bu meyve ile birlikte kullanılan canlı renkler ise yaz sıcağını simgeliyor.

BURSA: Uludağ ve yeşil
TÜRKİYE’nin en büyük sanayi kentlerinden Bursa’nın logosunda, kayak merkezi Uludağ sembolize edildi. Aynı zamanda doğal parkları ve çam ağaçlarıyla da tanınan Uludağ’ın bu özellikleri logoda yer aldı. Diğer taraftan ana renkte de “Yeşil Bursa” tasvir ediliyor.

Haberin Devamı

GAZİANTEP: Zeugmalı tanıtım
KENTİN köklü tarihi, Zeugma Antik Kenti’nde bulunan ve şehrin simgesi haline gelen “Çingene Kızı” mozaiği sergilendi. Dünyaca ünlü mozaiğin Gaziantep Kalesi’nin arkasında yükselmesiyle de kalenin ardından yükselen güneş vurgulaması yapılıyor.

İSTANBUL: Kız Kulesi ve tarih
İSTANBUL’un logosunda öncelikle Kız Kulesi göze çarpıyor. Marmara Denizi de logoda farklı renklerle sergilenmiş durumda. Logonun arka tarafında ise Sultanahmet Camii, Ayasofya Kilisesi ve Topkapı Sarayı’nın yer aldığı tarihi yarımadanın bir portresi bulunuyor.

KAYSERİ: Erciyes’in karları
GEÇMİŞİ 4 bin yıl önceye kadar uzanan Kayseri’nin logosunda, şehrin hemen bitişiğin yer alan Erciyes Dağı betimlendi. Aynı zamanda ülkenin önemli bir kayak merkezi de olan Erciyes, özellikle aralık ve mayıs ayları arasında kış turizmi denilice ilk akla gelen yerlerden.

RİZE: Yağmur ve çay
DOĞU Karadeniz’de bulunan Rize’nin logosunda, fazla yağış alması nedeniyle yağmur anlatıldı. Şehrin dünyanın en büyük çay bahçelerinden biri olması ve ülkenin çay ihtiyacını tek başına karşılaması da logonun sol köşesinde bir çay yaprağı figürüyle tasvir edildi.

Haberin Devamı

TRABZON: Kemençe ve hamsi
KARADENİZ’in bir diğer temsilcisi Trabzon’un logosunda ise kente özgü iki figür sergileniyor. Üstteki sembolde bir yay ile çalınan, üç telli “Kemençe” yer alıyor. Altta da adı Trabzon’la özdeşleşen ve şehrin en önemli deniz ürünü olan balık “Hamsi” bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!