İstanbul 2008 görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 2008 görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2001 00:00


2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday 5 kenyt arasında bulunan İstanbul, yarından itibaren Uluslararası Olimpiyat Komitesi, (IOC) Değerlendirme Komisyonu Üyeleri, önünde görücüye çıkıyor. Aday kentleri yakından tanımak ve hazırlıkların hangi aşamada olduğunu gözlemlemek üzere yarın İstanbul'a gelecek olan Komite incelemelerde bulunacak.
Haberin Devamı

2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği için aday 5 kentten birisi olan İstanbul, yarından itibaren Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu önünde görücüye çıkacak. yarın İstanbul'a gelecek olan Komite çalışmalarına Çarşamba günü başlayacak.

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, yarın sabah IOC Değerlendirme Komisyonu üyelerine Olimpiyat Evi'nde İstanbul 2008 Olimpiyat Projesi'nin yapacak. Tanıtım brifingine ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katılacaklar.

IOC Değerledirme Komisyonu'nun 20 Şubat'ta Pekin ile başlayan aday kentlere ziyaretleri, 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Osaka, 7-12 Mart tarihleri arasında Toronto ile sürmüştü. Komisyon, İstanbul'daki 5 günlük ziyaretin ardından 25 Mart-1 Nisan tarihleri arasında da Paris'e geçerek ziyaretlerini tamamlayacak.

Komisyon üyelerinin incelemeleri, 2008 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği 13 Temmuz'da Moskova’daki nihai oylama açısından büyük önem taşıyor.

IOC Değerlendirme Komisyonu'nda şu üyeler bulunuyor:

Kang-Ro Yoon (Güney Kore),
Robert McCullough,
Simon Balderstone,
Bob Elphinston (Avustralya),
Francisco Elizalde (Filipinler),
Craig Reedie (İngiltere),
Thomas Sithole (Zimbabwe),
Carlos Arthur Nuzman (Brezilya),
Els Van Breda Vriesman,
Hein Verbruggen (Hollanda),
Patrick Baumann,
Gilbert Felli,
Olivier Niamkey (İsviçre),
Catrin Norinder (İsveç),
Jacqueline Barrett (İngiltere),
Sergei Bubka (Ukrayna),
Stephanie Cabessa (Fransa). (aa)


İLGİLİ HABER





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!