’İskandinav Süper Ligi’ kurulsun önerisi

Güncelleme Tarihi:

’İskandinav Süper Ligi’ kurulsun önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 11:17

Norveç, İsveç ve Danimarka’nın en iyi 4 takımından oluşacak bir İskandinav Süper Ligi’nin kurulması önerildi.

Haberin Devamı

İskandinav futbol kulüplerinin bugünkü başarısızlığından yakınan Kopenhag Futbol Kulübü Başkanı Flemming Östergaard, "İskandinav takımları Avrupa’nın en güçlüleri olmak istiyorsa büyük düşünmeleri lazım. Kişişel olarak Norveç, İsveç ve Danimarka’nın en iyi 4 takımından oluşacak bir İskandinav Süper Ligi’nin kurulmasının zevkli olacağını düşünüyorum" dedi.

Açıklamayarıyla gündem yaratan Östergaard, "Oluşturulacak bu en iyilerin liginde, en iyi takımlar Avrupa Kupaları hazırlık maçlarını oynarlar. Biraz farklı olur ama başarıya olan uzaklık bugünkü kadar mesafeli olmaz" diye konuştu.

UEFA İcra Kurulu Başkanı Lars-Christer Olsson’un, "Avrupa Futbol Federasyonları, İskandinav Royal Ligi’ni, İskandinav futbol takımlarının form korumak için kış arası bir antreman turnuvası olarak görüyor. Royal Ligi liderinin UEFA Kupasına katılması olasılığı çok düşük" şeklindeki açıklaması hatırlatılan Östergaard, "Ulusal liglerin kaldırılıp yerine İskandinav Süperligi oluşturulduğunda, UEFA’nın buna çok farklı bakacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Östergaard’ın düşüncesini şimdilik çok ciddi bir öneri olarak görmediğini söyleyen Norveç Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Karen Espelund, "Bu konuda hiç bir görüşüm yok. Uluslararası futbolun temelinde ulusal ligler var. Bu önerinin şüphesiz ki, futbolun temelindeki bu şartlar ve koşullarla çelişen yanları var. Sanırım FIFA ve UEFA buna karşı çıkacaktır" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Östergaard’un önerisini destekler nitelikte internet sitesinde haber yapan TV2 Nettavisen, "İskandinav Royal Ligi, düzenyenlerin umduğu başarıyı hiç bir zaman yakalayamadı. İskandinav Turnuvası bugünkü formuyla ne Şampiyonlar Ligi, ne de UEFA Kupası’na giremez" yorumunu yaparken, Norveç Top-Futbol’un lideri Boye Skistad’ın ise, "İlginç bir öneri. Çıkış noktası sportmence ise çok ilginç. Büyük kulüplere iyi bir teklif olarak götürülebilir" dediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!