İpek Şenoğlu Wimbledon'da 2. turda

Güncelleme Tarihi:

İpek Şenoğlu Wimbledonda 2. turda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 00:00

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda mücadele ederek Türk tenisinde bir ilke imza atan İpek Şenoğlu, çift bayanlarda İspanyol partneri ile oynadığı maçta muhteşem bir performans gösterek tur atladı. Sezonun 3. “Grand Slam” mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'na ikinci tur maçlarıyla devam edildi.

Haberin Devamı

Maria Sharapova'dan erken veda

Tenis sporunda dünyanın en prestijli turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlarda bayrağımızı taşıyan İpek Şenoğlu ikinci turda oynama hakkı kazandı. Garanti Koza sponsorluğunda WTA çiftler kariyerini sürdüren Şenoğlu, partneri İspanyol Kaia Kanepi ile turnuvanın 8 nolu seribaşları olan Rus Maria Kirilenko ve İtalyan Flavia Pennetta'yı 6-3 ve 7-6'lık set sayılarıyla 2-0 yenmeyi başardı.

Şenoğlu, çekişmeli geçen maçta partneri İspanyol Kaia Kanepi ile muhteşem bir performans sergiledi. Karşılaşmayı başından sonuna kadar önde götüren ikili, son seti tie-break'te kazandı. Şenoğlu ve İspanyol partneri Kanepi, korttaki rahat davranışları ile büyük sempati ve alkış topladı.

107 kez milli olan, 41 Türkiye Şampiyonluğu bulunan Şenoğlu, 2004 yılında Amerika Açık, 2005 yılında ise Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yer alarak Türkiye'ye ilkleri yaşattı.

Haberin Devamı

İpek Şenoğlu, geçen ay yılın ikinci Grand Slamı Fransa Açık (Roland Garros) Tenis Turnuvası'nda çift bayanlarda ülkemizi temsil ederek, partneri ile ilk turda Uzakdoğulu rakiplerine yenilerek elenmişti.

İPEK ŞENOĞLU : "HEDEFİM BU SENE İÇERİSİNDE İLK 50'YE GİRMEK"

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlarda İspanyol partneri Kaia Kanepi ile birlikte rakipleri Rus Maria Kirilenko ve İtalyan Flavia Pennetta'yı 6-3 ve 7-6'lık set sayılarıyla 2-0 yenen Türk tenisçi İpek Şenoğlu, müsabakanın ardından DHA'ya konuştu.

İpek Şenoğlu, hem kendisi, hem de Türk sporu için bir ilke imza attığını ifade ederek, "Hayalim gerçek oldu. 2004'te Wimbledon'da elemelere katıldım, o zaman çimde giyecek spor ayakkabım yoktu. İkinci tura geçtim, Türkiye'yi temsil etmekten büyük gurur duydum. Çok mutluyum. Umarım sonuna kadar devam edebilirim. Tek dileğim final oynamak" dedi.

Şenoğlu, hedefinin bu sene içerisinde ilk 50'ye girmek olduğunu belirterek, "Sene başında hedefimi böyle belirlemiştim. Şu anda 70 numarayım ve aldığım puanlar beni 60'lara kadar getirecek sanırım. Yukarılara doğru ilerliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Teniste başarının kabiliyet, akıl ve şansa bağlı olduğunu belirten Şenoğlu, en büyük desteği ailesinden aldığını söyleyerek, "Sadece doğru şeyleri yapmaya çalıştım. Çok çalıştım ve daha birçok başarıya imza atmak istiyorum. Buraya ilk geldiğimde ayağıma giyecek çim ayakkabılarım yoktu. Azmettim ve başardım. Türkiye'de genç ve istekli tenisçilere örnek olmak istiyorum. Eğer yapılması gerekenleri yapar azmederlerse başarmamaları mümkün değil. Wimbledon'da benim Türk olduğuma kimse inanmıyor, 'Sen Türk olamazsın' dediler ama ben herkese 'Evet Türküm ve Türk olmaktan büyük gurur duyuyuyorum' diyorum. Burada Wimbledon'da Türkiye'yi Türk kadınının temsil ettiğim için çok gururluyum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Anne ve babasının neden seyirciler arasında olamadı" sorusuna ise Şenoğlu, "Bugün en büyük dileğim bana hep inanan ve güvenen büyük destek veren anne ve babamın burada olmasıydı ancak çalışmaları gerekiyor, gelemediler, Bir gün yeterince kazanıp anne ve babama 'yanımda sizi de götürüyorum' demek istiyorum. Benim mutluluğuma ortak olmalarını, beni izleyip gurur duymalarını diliyorum. Burada olmalarını çok isterdim. Telefonla arayıp hemen haber verdim. Çok mutlu oldular" dedi.

Şenoğlu ayrıca sponsor bulmanın güçlüğüne de değinerek, bu ay sonunda Garanti Koza ile olan sponsorluk anlaşmasının sona ereceğini söyledi.

Yıllardır sponsoru olmadığı için sıkıntılar yaşadığını söyleyen Şenoğlu, "Bu sporda her spor dalında olduğu gibi sponsor sorunu yaşanıyor. Garanti Koza ile olan sponsorluk anlaşmam bu ay sonunda bitecek. Ne olacak bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

41 Türkiye Şampiyonluğu bulunan Şenoğlu, 2004 yılında Amerika Açık, 2005 yılında ise Avustralya Açık tenis Turnuvası'nda yer alarak daha önce de Türkiye'ye ilkleri yaşatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!