İltica skandalı

Güncelleme Tarihi:

İltica skandalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 00:00

Hentbol Yıldız Milli Takım Masörü Tevfik Kanat’ın, İsveç’teki turnuva dönüşü Frankfurt’ta kafileden ayrıldığı ve iltica talebinde bulunduğu öğrenildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Olay benden de saklanmış. Soruşturma başlatıyorum” dedi.

HENTBOLDE milli takım masörü Tevfik Kanat’ın, İsveç’te 28 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yapılan Uluslararası Yıldız Erkekler Plaj Hentbolü Şampiyonası sonrası Frankfurt’ta kafileden ayrıldığı ve Almanya’ya iltica talebinde bulunduğu öğrenildi. Hentbol Federasyonu tarafından 25 gündür kamuoyundan sır gibi saklanan olay, kafile başkanı Haydar Arslan’ın hazırladığı rapor ile ortaya çıktı.
Haydar Arslan, aynı zamanda Mersin Yenişehir takımı masörü olan Tevfik Kanat’ın, İsveç dönüşü sırasında Frankfurt havaalanında kafileden ayrıldığını doğruladı. Arslan, “Ben gerekeni yaptım. 5 Temmuz’da Türkiye’ye döndük, 6 Temmuz’da raporumu yazdım. Masörümüz Frankfurt’ta bizden ayrıldı” dedi.

Görevli olarak çıktığı için kendisine gri pasaport verilen Kanat’ın, Frankfurt havaalanında kafile yöneticilerine “Kapıda amcam bekliyor. Bir paket verecek. Hemen geri döneceğim. Beni bekleyin” dedikten sonra ortadan kaybolduğu da raporda yer aldı. Federasyon yetkililerinin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e bile herhangi bir bilgi vermediği ortaya çıktı.

Soruşturma başlatılıyor

Konuyla ilgili görüşünü sorduğumuz Akgül, “Bu olayı şimdi ilk kez sizden duyuyorum” dedi. Daha sonra gerekli bilgilerin ve detayların kendisine aktarılması üzerine,”Size inanıyorum. Hemen soruşturma başlatıyorum” açıklamasını yaptı.
Bu arada görevli pasaportu ile Almanya’da bulunmakta olan Tevfik Kanat’ın, “Sevgilimi görmek için burada kaldım, döneceğim” şeklinde haber ilettiği de öğrenildi. Spor teşkilatının en üst makamlarından bile saklanan bu skandal sonrası görüşüne başvurulan federasyon başkanı Tarık Cengiz ise “Şimdi uçağa biniyorum. Herkes beni bekliyor. Sonra görüşelim” dedi ve telefonu kapadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!