Hulki İlgün: AH AZİZ BAŞKAN AHH!..

Güncelleme Tarihi:

Hulki İlgün: AH AZİZ BAŞKAN AHH..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2000 00:00

Hulki İLGÜN
Haberin Devamı

Perşembe sabahından şu ana kadar bir yanda faksım bir yanda da telefonuma gelen feryatlara verecek cevap bulamıyorum. İçlerinden birinin, Kadıköy'den Hüseyin Dostel'in duyguları şöyle.

‘‘ Başkan Aziz Yıldırım’ın büyük emeklerle yaptırdığı F.Bahçenin kuruluş belgeseli ve son tesislerinin filmi çok güzeldi. Yaşlı gözlerle izledik. Daha sonra söz alan Aziz Yıldırım, başkanlığa adaylığı konusunda sorulan sorulara, ‘‘İstemem yan cebime koy’’ gibi sudan sebeplerle cevap verdi. Yapılan yalnışları aynen kabullendi. Hepsini teknik yöneticilere atıp kurtulduğunu sandı. Tabii bizler yiyip yutmadık. Sen bu kulübün başkanıydın. Hadi Löw hata yaptı sustun. Rıdvan'ın isteklerine aynen boyun eğdin. Peki, bu Zeman'ı nereden alıp getirdin de takımın başına bela ettin. Söyler misin bize. Üstelik bu adam seni ve yönetimi istifaya kadar sürükledi. Yaptıklarınızı bile gölgeledi. Sonra da kalkmış, ‘‘ Başkanlık konusunda hala kararsızım’’ diyorsun. Her şey bir tarafa bizler taraftar olarak yıllardır şampiyonluk aşkı ile yanıp tutuşuyoruz beyefendi. Sen bunu beceremedin. Hala da yeniden seçilmeyi düşünüyorsun. Düşüncemizde haksız mıyız Hulki Abiciğim?’’

Hüseyin bey kardeşim, Pazar sabahı kongre var. Bu konuda kararı sayın kongre üyeleri verecek. Hep beraber izleyip sonucu göreceğiz. Şaşkınım, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Ayrıca Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın büyük fedakarlıklarla hazırlattığı F.Bahçe’nin kuruluş belgeseli ve son yapılan tesislerinin filmine bende hayran oldum. Ve F.Bahçeliliğimle bir kez daha iftihar ettim. Ayrıca laf aramızda Sayın Aziz Yıldırım'ın bu kongrede de başkanlığı kolay kolay bırakmayacağına inanıyorum.

SUÇLULARIN SAVAŞI

İstanbul Beşiktaş'tan İskender Sert, faksına ilginç bir başlık atmış. Derbi maç için ‘‘ Suçluların savaşı’’ demiş. İki takım oyuncularının da bu yıl başarısız olduklarını dile getirip, yılın ilk derbisinde yine de Kara Kartallarla, Kanaryaları yere göğe sığdıramamış. Faksının sonunu da dostluğa bağlamış. ‘‘ Bizler birbirimizi yiyoruz, Cimbomlar da gaza basıp şampiyonluğa gidiyor. En iyisi dostça berabere kalıp puanları paylaşalım. Bu duygularımı lütfen futbolculara iletir misiniz’’ diyor.

Takımları dostluğa çağırmana canım kurban. Ancak ligde daha çok maç var. Beşiktaş ile Fener'in arasındaki üç puan da lig ikinciliğiyle ilgili. Aslında ''Al birini vur birine''. Ama ligde, ikinci de Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor biliyorsun. Ve de Beşiktaş önde. F.Bahçe'nin de dumanı tütüyor. Bu maçı da kaybederse Allah sonunu hayır etsin diyorum. Ne söyleyim kardeşim, madem maça suçluların savaşı diyorsun, suçlu oyuncuların kendilerini taraftarlarına affettirmek için son sansları diyor, başarılar diliyorum.

FENERBAHÇE’YE KADRO

İstanbul, B.Paşa'dan hasta F.Bahçeli olduğunu yazan Ali Şenocak

‘‘ Zeman gitti, Fener kurtuldu. Bu hafta takımı kim yapacak bilmiyorum ama, ben mevcut oyunculardan şu kadroyu kuruyor, bunlarla Beşiktaş'ı mutlaka yeneceğiz diyorum. İşte kadrom: Rüştü - M. Doğan, Uche, Alpay, Abdullah - Ogün, Serkan, Güvenç, Tayfun - Moldovan, Tufan. Yedekler: Engin, Erkan, Metin Diyadin ve Mehmet Ayaz. Teknik Direktör Turan Sofuoğlu. Eksik üç oyuncu da Almanya'dan gelen Gökhan dahil Ümit takımından alınır. Böylece kadro tamamlanır. O Kemalettin , Saffet ve çürük çarık araplarla benzerlerine paydos abiciğim. Haksız mıyım?’’

O kadarını bilmiyorum. Ama haklı yada haksız olduğunu Pazar akşamı göreceğiz. İnşallah haklı çıkarsın. Laf aramızda yaptığın kadroyu da beğendim. Özellikle gençlere yer vermen çok hoşuma gitti. Aferin Ali'ciğim.

HAYIRLI OLSUN

Hafta içindeki gelişmelere göre Vefa Küçük, yarın Fenerbahçe'ye başkan oluyor gibiydi. Sarı lacivertlilerde aylardır süre gelen tatsız gelişmelerde Vefa Küçük'ün başkanlığa aday olmasıyla böylece son buluyordu. Kongre üyelerinin Vefa Bey'in şahsında vereceği bu karar herşeyin ötesinde yep yeni bir anlayışın müjdesini veriyordu. Tabii bu ümitli gelişmenin de ilk tanıkları taraftarlar olarak bizlerdik.Bu konuda Adapazarı'ndan Süleyman Gürbüz'ün faksı kısa ama çok anlamlı. ‘‘ Fenerbahçeliler Vefa Küçük Bey'i başkan adayı seçmekle, öncelikle vefa borçlarını ödüyorlar. Vefa Küçük yapıcı, girişimci, söz dinleyen ve taraftarların sevgisini saygısını kazanmış bir şahıstır. Soyadı Küçük ama, kişiliği büyüktür. Sen ne dersin?

Ben mi ne derim, öncelikle söyleyim Vefa Bey'i çok sever sayar ve taktir ederim. Aynen Aziz Yıldırım dahil, geçmişteki tüm başkanları sevip saydığım gibi. Vefa Küçük gerçekten çok akıllı, saygılı, sevgili ve de en önemlisi F.Bahçe'ye verdiği eserlerde çok bonkördür. Göreve gelir gelmez yapacağı akıllı transferlerle bu yıl olmasa da önümüzdeki sezon, tüm şampiyonlukların başkanı olacaktır. Vefa Küçük, tek kelimeyle sözünün eridir.

KONGREYE ÇAĞRI

Fenerbahçe'deki son kargaşa ve gelişen olaylar taraftarlara da heyecanlı günler yaşatıyor. Özellikle Zeman'ın gidişi ve kongre ile ilgili fakslarla telefonlar birbirini izliyor. Aralarında İzmit'ten Levent Akıncı'nın çok uzun faksının özeti hepsine tercüman gibi. ‘‘ Şu Zeman iblisi defolup gitti ya, korkulu bir rüyadan uyanmış gibiyiz. Şimdi Beşiktaş çıksın karşımıza bakalım. Kanarya'nın ne olduğu gösterelim. Ayrıca bu kongrede bütün tatsızlıklar da sona ersin. Fenerbahçemiz huzura kavuşsun. Üyeler kulübümüzün büyüklüğüne ve asaletine yakışan bir kongre yapsınlar. Herkes en şık kıyafetleriyle gelsin. Salonda patırtısız gürültüsüz kavgasız görüntüler görelim. Bir de şu gruplara gereken ders verilsin. Kimdir bu gurup liderleri? Yani üç beş haddini bilmez adama karşı 6-7 bin kongre üyesi hadlerini bildiremiyorsa yazıklar olsun. Lütfen bu dileğimizi kongre üyelerine iletin abicim’’ diyor.

Fenerbahçe gerçekten çok kritik günler yaşıyor. Düşünün bu satırları kaleme alana kadar ne başkan, ne yönetim kurulu ne de teknik yöneticiler hakkında en ufak bir gelişme yoktu. Anlayın artık. Gruplar desen ayrı bir alem. Tabii sizler gibi taraftarlar dışında kimseler de kulübe sahip çıkmazsa böyle guruplaşmalar her zaman olur. Ancak kongre üç beş kişinin değil, üç beş bin Fenerbahçelinin kongresidir. Üstelik üyelerin hepsi birbirinden değerli ve şereflidir. Kimse kimsenin oyunu satın alamaz. Sizler gibi milyonlarca taraftar hiç üzülmesin, sonucu beklesin. İnşallah sonuç hayırlı olacaktır.

KARTAL GAGALAR

Derbi maçlarının arefesinde taraftarlar daha coşkulu oluyor. Karşılıklı atışma ve sataşmalar maçın oluşumuna renk katıyor. İşte bunlardan biri. İstanbul Ataköy'den geliyor. Ahmet Şehirli'nin satırları aynen şöyle. ‘‘ Babacığım biz, Fener'in öyle kongre mongre gibi mazeretine bakmaz, göz yaşlarına aldırmayız. Kara Kartalımız Pazar günü Kanarya'yı pençesine alır, kanadını tüylerini yolar, kalesinin ağlarını delik deşik eder, yolumuza devam ederiz. Ne haber, bir diyeceğin var mı?’’

Vallahi Kanarya cephesinde haberler gerçekten çok karışık. Pazar günü akşamı artık Kartal mı, Kanarya yı gagalar, yoksa Kanarya mı, Kartal'ın kanadını yelesini ufalar, hep birlikte göreceğiz. Ayrıca Kanaryalar kolay kolay ağlamaz. Bilirsin. Öterse çok güzel öter, unutma.

Hürriyet Gazetesi Spor Servisi ‘‘YETER SÖZ TARAFTARIN’’ köşesi Güneşli- İstanbul (34544)

Fax: 0 212 677 04 00 E-mail: Hilgun&hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!